ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Indienilor americani — Mituri şi realitatea.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

America, Arizona, roci de culoare roşie, deşert, cactusi, februarie, 28 ° C, piercing cer albastru şi alb orbitor soare, nici nori. Astfel de vreme localnicii apel plictisitor, pentru că în fiecare zi acelaşi lucru ... Sunt cu prietenul meu, John merge cu jeep la White Mountains - terenul sacru al tribului Apache, în cazul în care rezervarea. Aproximativ 50 de minute si am iesit din vară la iarnă: zăpadă peste tot în jurul, pin şi molid, ca şi cum nu s-au cactusi ...

Cum sunt indienii de azi? Eu, ca rus mulţi oameni care au vazut indienii doar în filme, se pare că pe indienii rezervări trăiesc într-un wigwam "(denumirea corecta a" teepee ") şi purta haine din piele cu pene. Imaginaţi-vă dezamăgirea mea, atunci când, având scăzut pentru prima dată la rezervarea, am văzut colibe dărăpănate, cum ar fi cele care în mediul rural din Rusia, garduri sprijinindu, masini ruginite, drumuri cu hopuri cu gunoi si anvelope vechi, şi beţivii, în sens larg (cum ar fi foraj nostru) la bărbaţi blugi si sepci de baseball, cu o sticla in mana ... "Oh, Doamne - m-am gândit - da, la fel ca în mediul rural din Rusia! Poate că aici, în Rusia este una rezervare mare fericire? ", Am călătorit în rezervă diferite si un total de patru triburi - Apache, Hopi, Navajo şi Zuni. Si asta e ceea ce am spus: în cazul în care aceste triburi de indieni au reuşit să menţină tradiţia lor culturală indigene, spiritualitate, nu au avut probleme cu alcoolismul. Ruina se de băutură numai în cazul în care tradiţiile s-au pierdut. Dat seama pe mine! În Rusia, aceeaşi situaţie - de la sate oamenii se strica de băutură, deoarece nu sa păstrat tradiţiile, cultura triburilor indigene de viaţă de pe pământ.

Indienii Rezervare. Pentru a introduce mai rezervări poate fiecare - acum nu există garduri sau bariere, este doar un semn de la intrare: "Teren Zuni", sau "Land of Hopi". Dar, pentru a rămâne pe rezervă puteţi doar dacă aveţi prieteni acolo. Indienii nu sunt cu dating casual. Este esenţial ca aţi prezentat un bun prieten, atunci veţi obţine în familia ta. Am fost cu indienii introdus meu prieten John. El este alb, dar pentru multi ani a lucrat în cadrul organizaţiei caritabile în rezervele diferite. John este prietenii strânse cu mai multe familii indiene. Mi-am luat imediat indienii de-al lor. Aparent, spiritul rus în mine a fost în ton cu India, şi l-au simtit. Mai am făcut cunoştinţă cu cultura şi spiritualitatea indieni, mai simt adâncimea de această tradiţie, apropierea de tradiţiile de strămoşii noştri de slavi.

În unele triburi încă din gură în gură trecut povestea de modul în care strămoşii lor au venit din Siberia. locuinţele tradiţionale de triburi în Hopi şi Navajo - un jurnal de şase şi octogonale, cu o gaură de fum în centrul unui acoperiş în formă de con. Exact acelaşi casele tradiţionale de oameni indigene din Altai. Dar majoritatea indienilor privind rezervele încă nu locuiesc în locuinţele tradiţionale, şi în "rulote" - antrenori, permanent montate pe blocuri, sau "bungalou" - cadru case ieftine.

Food american regulate în SUA, în opinia mea, nu există imposibil. În acelaşi rezervări mancare gatita indian a fost foarte gustoase şi similare cu ale noastre. Nu fără motiv a devenit tradiţional pentru cartofii de ruşi au venit tocmai de la indieni. De la ei a venit la noi tomate, porumb, suc de fructe şi tutun. Tutun - un exemplu de utilizare incorectă a produsului tradiţional. După indieni afumat tutun numai în timpul rugăciunii. Un indian mi-a spus că, dacă toţi fumătorii se rugau, când afumat, ne-ar fi trăiesc într-o lume complet diferită.

Indienii Interesant, steagul fâlfâind din Statele Unite, pe de rezervă poate fi vazut mult mai des decat restul din Statele Unite. Această lege a Statelor Unite pe terenurile de rezervă nu se aplică. Prin urmare, rezerva pentruDu-te la un refugiu fugi de infractorii SUA justiţiei, care măreşte foarte mult rata criminalitatii acolo. Pentru acelaşi motiv, nu poate fi văzut adesea Casino, care sunt interzise în cele mai multe ale Americii. Pe teritoriul fiecărui trib are forţă de poliţie proprie şi legile sale. De obicei, rezervele sunt interzise de a face fotografii. Dar am făcut câteva fotografii cu permisiunea indienilor.

Indienii Tradiţie. Ca slavii vechi, aproape toate viaţa ceremonial al indieni în legătură cu cicluri solare şi lunare. Astfel, punctul de vara si de solstitiul de iarna, a echinocţiului de primăvară şi toamnă în tradiţia lor sunt cheia şi pentru a determina întregului ciclu de viaţa lor. În conformitate cu ciclul lunar, indienii tind să aibă o "ceremonie» svetlodch («Sweat Lodge», sau, în India, "SRIDS"). Acestea sunt jignit dacă cineva solicită acest ritual baie indian. În "svetlodche" nu curăţate şi nu au crescut, deşi cedat la apa pe pietre fierbinţi, ca şi în baie. În "svetlodche" Rugaţi-vă. Indienii se roage pentru familie, pentru prieteni, pentru duşmani, pentru poporul său şi pentru întreaga omenire. Ei nu au avut decât să se roage pentru ei înşişi. În acest caz, să fie svetlodche astfel o temperatură ridicată, care poate supravieţui numai într-o stare de rugăciune. Acest rit de purificare interne şi externe. Înainte de intrarea în svetlodch necesitatea de a curăţa după pelin fum fumigaţie. Pelin pentru indieni - una din plantele cele mai sacre, mirosul de care alunga de la domiciliu, de la organele fizice şi subtile ale omului.

Relaţia cu elemente - pământ, apă, foc şi aer - indienii de anxietate cu privire la entităţi vii. De exemplu, arunca gunoiul în flacără din vatra este considerată inacceptabilă, atitudinea desconsiderare la foc şi casa.

Indienii oameni nativ de cateva cuvinte. Numai ei pot vorbi atât de succint, profundă şi poetică, chiar şi în limba engleză. «Mergi» Talk - spun ei (tradus nu va fi, pentru că nu e asa de frumos de lucru). Sau fraza "Uită-te spre soare si nu veti vedea umbre" reflectă poetic viziunea lor.

Când rezervare Navajo în canion De Shay John şi a mers la un sanctuar indian, un paianjen rock, ghidul nostru a fost un 82 de ani din India Jones. John a cerut ceva timp se da la fund şi după o pauză semnificativă Johnsey a răspuns scurt: "Da." Mai târziu, John a cerut din nou unele întrebări, şi de fiecare dată indian a răspuns pur şi simplu "Da" sau "Nu". Alte cuvinte din gura lui, nu am auzit. Johnsey ne-a dus la un păianjen rock, în cazul în care legenda trăit Duhul Femeie Spider, care a învăţat indienilor Navajo tesut, tese si coase haine. Păianjen, ca o pânză de păianjen cu indienii este un mod pozitiv. Indian amulete capcane vise »(« Catcher »vis) a făcut sub formă de web. O astfel de amuleta atârnă pe fereastră şi se crede că la noapte va rata doar energia bune, şi capturile saraca in plasele lor, pentru a vis de vise numai bun. Aceste capcana "de vise", sunt acum vândute în magazine şi suvenire etnice din Rusia. Dar trebuie să te dezamăgesc: aproape toate le-a făcut în China. Ca şi păpuşi ruseşti, pe care am văzut în magazine de suveniruri etnice în Arizona. De la o distanţă arata păpuşi ...

O relevanţă deosebită pentru sol indian.

Ei spun: "pământul nu aparţine de noi, facem parte la pământ." Deep responsabil pentru terenuri si pentru intreg Pamantul - o parte integrantă a culturii lor spirituale. Dans indienii nu sunt doar practica spirituala care permite o dansatoare de a comunica cu Marele Spirit («Wakan Tanka»), dar ritual de sacrificiu, pentru a ispăşi păcatele întregii umanităţi şi restabilirea legăturii dintre om şi natură. În acest ritual este dansator de dans non-stop de la apus spre răsărit, câteva nopţi la rând, care necesită rezistenţă incredibilă de spirit si curaj. În cazul în care dansatori au scăzut, acesta este un semn rau - va fi un uragan, secetă sau alte catastrofe. Indienii ştia exact ceea ce depinde de natura acestora, precum şi, kala şi de la natura lor. Ei cred că lumea este încă păstrat de dans lor, şi că toate cutremurele, boli şi dezastre on Earth, datorită faptului că oamenii au pierdut contactul cu natura şi a violat-o.

Asta sună ca o rugăciune indieni Ojibwa:

"Strămoş,
Uită-te la rupt noastre.
Ştim că în toată Creaţia
Numai oamenii de familie rătăcit cu Calea Sfânt.
Ştim că noi - cei care au împărţit
Iar noi - cei care ar trebui să se întoarcă să meargă împreună în Calea Sfânt.
Toate-Tatăl, Cel Sfânt,
Invata-ne iubire, compasiune, respect,
Dacă suntem de a vindeca pamantul si vindece reciproc. "


Indienii

Pentru indienii Naturii - o carte de trai sacru, prin care Marele Spirit comunică cu ei. păsări zburătoare, un animal care trece, o rafală de vânt, zgomot de frunze, plutitoare nor - toate acestea sunt simboluri vii-simboluri care se da la fund citeşte, aşa cum am litere şi cuvinte. Când indieni saluta pe fiecare parte, ei spun: "Pe cenuşă Metako, ceea ce înseamnă" toţi fraţii mei. " Acelaşi salut indian spune cand vine vorba de pădure, venind la lac, cerb sau întâlniri. Toate fiinţele în cercul sacru al naturii pentru cei doi frati din India.

Istoric.

Cand America a aterizat pe malul alb primul care a încetat mănâncă şi ei mureau de foame. Indienii adus un aliment de culoare albă, să înveţe să crească culturi locale, şi au supravieţuit. Această zi este celebrată ca cea mai mare sărbătoare în America - Ziua Recunoştinţei. Mai mult de o jumătate de secol după ce indienii şi albii trait in lume. Nu de oameni din Marea Britanie s-au născut copii sănătoşi şi toţi au supravieţuit, în timp ce în majoritatea din Marea Britanie, în zilele acelea supravieţuit doar fiecare copil a opta. Alb dezvoltat terenurilor, care lucrează în agricultură. Indienii vânate. Acesta a fost schimbul reciproc de produse. Apoi împrejmuită alb în garduri pământul lor. Dar indienii nu pare să observaţi garduri a continuat să se deplaseze liber prin ele în vânătoare. Nu e ca în alb şi au început să explice indieni, că peste gard din ţara lor. Asta în cazul în care a început totul! Indienii nu a putut înţelege - cum terenurilor ar putea fi proprietatea cuiva? Ca de terenuri pot vinde sau cumpara? Războiul a început ...

Ce sa întâmplat în America, am avea o idee. Pot spune că pentru a supravieţui şi de a conserva tradiţiile lor în mare măsură a reuşit să triburile care au convertit la creştinism. Acestea includ, pur şi simplu creştinismul în tradiţiile lor. În Rezervare Navajo, am vizitat o biserică creştină. Templul a fost construit de buşteni, în forma tradiţională de octaedru, intrarea spre Est, în centrul unui acoperis in forma de con a fost gaura de jumătate de picior în cer, sub aceeaşi gaură în podea, în cazul în care pe pământ. "Cerul şi pământul sunt sacre pentru noi" - mi-a explicat pe indieni. Pe perete o icoana a lui Isus Hristos. Hristos a fost Redskins, într-o loincloth şi un simbol al soarelui, pe de altă binecuvântare. Indienii apelat la sacru pentru ei, cele patru colţuri ale pământului, cer, pământ şi a început să se roage pe limba Navajo cu cuvintele: "O, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, fratele nostru mai mare, vino inapoi la noi ..."

Indienii Aici, eu nu pot păstra şi spune o anecdotă, pe care a auzit de la americanii de alb: Un indian a venit ca ceva de un preot de rang înalt. A predat convingerile creştine din India, care prezintă un crucifix şi icoane. Dintr-o data, indian a declarat telefon la catedra de preot. "Ce este?" - Întrebări indian. "Şi acesta este un telefon directă a lui Dumnezeu" - răspunse preotul. "Serios? Şi tu poţi try? "- Intrebari indian. Preotul scărpină în cap şi a zis: "De fapt poti, dar nu cu mult timp, este un apel scump la distanta ..." Câţiva ani mai târziu, preotul a fost de conducere prin rezervarea indiene. Indian a fost bucuros să-l vezi, a arătat el în sat, obiceiurile şi tradiţiile locale. Dintr-o data, preotul observat un telefon vechi, dărăpănate la picioarele indiene. "Şi lace? "- la întrebat pe preot. "Şi asta ... este o linie telefonică directă a lui Dumnezeu" - a spus indian. "Şi tu poţi vorbi?" - La întrebat pe preot. "Da, desigur - a declarat indian - şi apoi poţi vorbi tot ce vrei, acesta este un apel local ...".

Majoritatea indienilor sunt foarte gelos de tradiţiile lor şi le preţuiesc în orice fel de albi. Aici, pe acest subiect trebuie să spun povestea reale ale vieţii. În mod tradiţional, indienii de la diferite triburi se întâlnesc la festivalul anual "Pow Wow". De obicei se întâmplă acest lucru la stadion, acolo unde sunt mulţimile şi sol, în care există tot felul de jocuri, concursuri, dansuri, etc Toţi concurenţii şi dansatori, de obicei, purta haine traditionale din piele cu pene şi mărgele, aşa cum am folosit pentru a vedea în filme. Dar majoritatea indieni, şedinţa în tribune, îmbrăcat ca americanii obişnuiţi în blugi, tricouri si sepci de baseball. Printre mulţimea este de culoare albă şi pentru că Acest eveniment este deschis tuturor. Deci, unul alb, aparent aderente la cultura nativ american, aşezat pe podium în haine tradiţionale indiene din piele cu pene. Indienii uitat lung la el cu neîncredere, apoi a cedat, a venit şi a spus: "Ascultă om, nu ne place ceea ce poartă îmbrăcăminte noastre naţionale. Du-te şi ascunde-te. Tipul nu a fost o gafă. El a fost îmbrăcat în blugi, tricou si sapca de baseball, a intrat pe instanţei şi a apelat la indienii stau pe podium a spus: "Baieti, nu-mi place ceea ce se poartă rochia mea naţionale. Du-te si schimba hainele tale ... ".

Dar printre şamani indieni se întâlnesc şi pe cei care parts sincer profunzime a tradiţiei sale de alb. Astfel, de exemplu, este lider de Urs solare (Sun Bear), care a fondat comunitatea bine-cunoscut "trib Sunny Bear", unde pacea şi armonia locui împreună indieni şi alb. Unele dintre aceste şamani vin la Rusia, care comunica cu aderenţi culturii spirituale nativ american - indeanistami. indeanisty Rusă să îndeplinească, de asemenea, anual, la ei "Pow Wow". Spectacolul este, destul de sincer, uimitoare: Campurile marcate cu zeci de "tipi" (wigwams), toţi bărbaţii îmbrăcaţi în haine din piele cu margele indiene unele călare, cu arcuri şi săgeţi, tomahawks şi fetele pictate. dans indian şi cântând în tamburină. Acest film nu se vedea chiar! Dar, fără o invitaţie nu ar trebui să vină - indienii (deşi limba rusă) de persoane sunt dure.

Indienii numit americanii nativi. Ei păstrează într-adevăr rădăcinile lor si le generaţiilor viitoare. În tradiţia lor de cult strămoş - nu este doar un tribut adus la generaţiile anterioare, ca o legătură de viaţă directă cu spiritele stramosilor cărora le cere în mod constant pentru ajutor, sprijin şi consiliere. Indian ştie că strămoşii trăiesc în ea, şi trăieşte în urmasi. Prin urmare, nu este moartea, el percepe un flux unic de viaţă de acest fel, se identifica cu el, dar nu cu o valoare individuala interval de timp în viaţă. Un indian a fost excelentă, de cea adoptată în "alb" civilizaţie, atitudinea faţă de "moartea". Acelaşi relaţii excelente cu indienii şi naştere. De exemplu, în unele triburi ziua de nastere a copilului nu este ziua naşterii sale fizice, şi în ziua în care copilul este prima dată când el a râs. Oricine care a văzut-o şi dă copilului un nume. Nume dat în acest fel - un om iese şi se uită la ceea ce spune el Marele Spirit prin natura: dans Coyote, doi urşi (numele de prietenul meu), sau vânt joc.

Odată ce o femeie alba american ma întrebat: "Ce-ai acolo, în Rusia există indigene oameni" "Da - I-am răspuns cu mândrie - Îmi place" Apoi!, Atunci când m-am întors acasă în satul său de nord - Ecovillage Grishino?, M-am gândit: "Ce am autohton? Unde sunt radacinile mele "Din fericire?, Mai avem încă de memorie puternic tribale şi putem revigora şi întări rădăcinile lor, legătura lor cu stramosii lor, tradiţiile, nativ. Acest lucru se întâmplă acum în ecovillage Rusă, reînviind relaţia pierdut între om şi natură, un loc în care strămoşii noştri identificate: Natura, umancal.

Vasudeva Vladislav Kirbyatev
Ecovillage Grishino

Sâmbătă, 26 ianuarie 2008
Vizualizări: 14579

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
224
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
192
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
128
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194