Industria cărnii, mai poluantă decât transporturile

/ Vizionări: 2070

Мясная промышленность

 

La nivel global, industria cărnii produce mai multe gaze cu efect de seră decât toate maşinile și avioanele la un loc, iar, în acest context, un consum moderat de carne ar contribui la stoparea fenomenului de încălzire globală, se arată într-un raport publicat de Chatham House şi citat de Guardian.

Transport în orașul solar. Top 10 mijloace de transport pe energie solară
Transport în orașul solar. Top 10 mijloace de transport pe energie solară

Oamenii, însă, nu sunt pe deplin dispuşi să-şi schimbe obiceiurile de consum şi, probabil, nu conştientizează că, prin gesturi aparent nesemnificative, ar preveni catastrofele provocate de schimbările climatice. În plus, ecologiştii nu prea fac mare lucru pentru promovarea unui consum responsabil, probabil din teama de a nu fi redus consumul, afirmă Rob Bailey, şeful raportului Chatham House.

Cu siguranţă, sunt multe alte lucruri de făcut pentru a opri creşterea temperaturii medii globale, cum ar fi stoparea  defrişărilor sau ecologizarea transporturilor, şi se fac paşi importanţi în acest sens, pe când în sectorul creşterii animalelor nu se întreprinde nimic, susţin autorii studiului.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate în luna mai 2014, un român consumă anual 58 de kilograme de carne, cu peste 20% mai puţin decât media europeană. Dintre cele 58 de kilograme de carne pe care un român le consumă anual, 18,5 kilograme sunt carne de pui, în timp ce  11,8 kilograme sunt carne de porc.

 

Sursa: green-report.ro