Influenţa muzicii asupra subconştienţei omului
Influenţa muzicii asupra subconştienţei omului
Niciodată în istoria umană muzica nu a sunat atât de mult. Dar de fapt, ea nu doar se răsună - ea îndeplineşte funcţia sa de programare. Şi acestea nu sunt doar cuvinte goale ale unui paranoic. Ele sunt confirmate prin fapte imparţiale... Toate acestea sunt rock&roll: "Eu sunt fulger sferic. Eu vărs ploaie... Eşti încă tânăr, dar vei muri. Eu nu voi lua ostatici şi nu mă voi împărţi nici cu o viaţă... Mă cheamă clopotul. Te iau în Iad..." Aceste cuvinte sunt din cântecul uneia din cele mai populare melodii ale grupei rock – "Clopotele Iadului". Ritmul greu al muzicii este împrumutat de la ritualele şamanilor africani – şi datorită acestui fapt versurile au un impact direct asupra subconştienţei ascultătorului. "Te iau în Iad..."
La timpul său, medic-cercetător american David Elkin a dovedit că un sunet strident de un volum înalt contribuie la plierea proteinelor (oul crud, plasat în faţa unui difuzor la un concert, timp de trei ore s-a prefăcut într-un ou fiert moale). "Heavy Metal" încetineşte creşterea plantelor şi, în unele cazuri, contribuie la moartea lor. Peştele, care a fost supus tratamentului rock cu o lumină intermitentă simultană, a dat ortul popii şi plutea la suprafaţa rezervorului.
Şi oameni nu sunt o excepţie. Cercetările au arătat că adolescenţii, după jumătate de oră de aflare la discotecă, îşi pierd complet autocontrolul şi cad într-o stare asemănătoare cu starea hipnotică. Cândva Jimmy Hendrix a spus: "Cu ajutorul muzicii noi hipnotizăm oamenii, coborându-i la nivel primitiv, şi acolo, găsind punctul lor cel mai slab, le poţi sugera orice doreşti" (dintr-un interviu revistei "Life").
Astăzi, în Occident activează multe companii specializate, nu doar care selectează muzica pentru magazine, dar care formează conceptul prelucrării muzicale la întreprinderi comerciale. Cea mai cunoscută companie de elaborare a soluţiilor muzicale este «Muzak Ltd» (SUA). În anii 40 ai secolului trecut, compania a lucrat pentru guvern - compunea muzică pentru uzine de apărare cu scopul îmbunătăţirii productivităţii. Astăzi «Muzak Ltd» lucrează pentru supermarket-uri: în 2002 la expoziţia „Global Shop” (Magazinul Global) în Chicago a fost prezentată una dintre cele mai noi evoluţii a companiei - un sistem acustic, care reproduce diferite genuri de muzică în diferite părţi ale magazinului. Bolţile din plastic speciale, plasate în mod anumit între rafturi, transmit sunetul într-o direcţie anumită, şi omul, trecând de la o zonă comercială la alta, aude întruna muzica nouă. Şi se uimeşte, nici nu realizând, că el este stupid "condus" printr-un traseu special elaborat.
Şi asta abia e începutul!
Pe data de 2 februarie anul 1980 la Primul Institut Medical „I.M. Secenov” din Moscova a apărut un laborator decorecţie psihică. Laboratorul a fost condus de Igor Smirnov. În anul 1993 el a fost invitat în Statele Unite. Potrivit ziarului «Defense Electronics», în Virginia de Nord (SUA) a avut loc o serie de întâlniri ale dlui Smirnov cu reprezentanţii agenţiilor FBI, CIA şi ai altor agenţii specializate din SUA, unde Smirnov a demonstrat americanilor un produs software, care se presupune că permite introducerea în creierul oamenilor gândurile străine. În acelaşi an, în SUA a fost fondată compania «Psychotechnologies Corp», care a început să se ocupe de evoluţiile în domeniul influenţei asupra proceselor mentale.
În anul 1997, în Universitatea de Prietenie a Popoarelor din Rusia a început să activeze catedra ecologiei psihice, care la fel a fost gestionată de dl Igor Smirnov. În iunie 2000, Smirnov a declarat, că el şi colegii săi au creat o armă psihotronică "pentru lupta împotriva bolilor umane”. Se presupune că în cursul investigaţiilor s-au descoperit patru "chei universale" de la subconştienţa umană. Una dintre aceste chei a devenit psihomuzica - aparent simplă, în cea mai mare parte clasică, dar care conţine un sunet inconştient special.
Ca urmare a ascultării acestui semnal se activează resursele interne ale corpului uman, se stabilizează funcţia vegetativă, şi se îmbunătăţeşte somnul. Potrivit savanţilor, în fiecare an creşte cantitatea oamenilor sugerabili. Acum, există aproximativ 85% de aşa oameni (!), deşi zece ani în urmă ei au fost mai puţini de 50%. Care este motivul? Nu se ştie. Ce consecinţe pot avea? Toate. Într-o stare de hipnoză profundă e posibil de insuflat persoanei orice, chiar şi o pierdere completă a memoriei. Puteţi ghici cine ar putea fi interesat în asta?
Şi aici nu ai ce ghici - structurile criminale deja au adoptat metoda impactului asupra psihicului. Esenţa "armei" este următoare: pe muzica ritmică se suprapun comenzi ascunse (în intervalul audio ele sunt mai joase de percepţia auditivă), care sunt înţelese subconştient ca comanda pentru acţiune. Ca urmare, oamenii îşi pierd autocontrolul şi efectuează orice comandă. Antrax se odihneşte.
Secte, business-cluburi şi alte unităţi "de interes", care folosesc în „training-urile” sale muzica cu "umplutură", seînmulţesc mai repede decât iepurii. De altfel, în SUA în prezent sunt aplicate aproximativ 1800 (!) de acte legislative, care controlează utilizarea psihotehnologiilor. Americanii se tem de influenţa neautorizată asupra psihicului mai mult decât de Ossama bin Laden. Şi ei pot fi uşor înţeleşi. Cine vrea să fie zombat?
Cu muzica lui Vivaldi
Vedeţi – se învârtesc discurile. Auziţi - în ritmul, impus de o voinţă străină, bate inima umilită. Simţiţi – ce miroase? Ei bine, calmaţi-vă. Puneţi operele lui Schubert, Schumann, Ceaikovski sau Vivaldi. Daţi-vă un stimul creativ cu ajutorul lui "Bolero" de Ravel, sau "dansului cu spade" de Khachaturian. Nu uitaţi niciodată despre Mozart... Toate acestea - aceeaşi muzică, care nu este mai rea, dar şi mai bună decât altele.