ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Informațiile despre ele au fost ascunse mult timp! Atingerea tainei! Dolmenele lumii


Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”

Dolmenele sînt una dintre minunile lumii. Un miracol care se află în multe țări ale lumii.

Informațiile despre ele o lungă perioadă de timp nu au fost publicate, precum și multe lucruri legate de trezirea Omului - adevărata sa cultură a Dezvoltării…

Ele sînt situate în mare parte în Africa de Nord în Roknia, Europa de vest, de Nord și de Sud. În Rusia, în Caucaz există multe dolmene bine păstrate…

În Coreea, se află mai mult de 50% din toate dolmenele lumii și cele mai multe dintre ele se află în Kochan, Khvasun și pe insula Kanhvado. Înainte de începerea războiului  din 1950-1953 ele erau în jur de 80 000, până în prezent s-au păstrat cel puțin 30 000.

Dolmenele au o forță colosală, care nu are explicație. Și cele mai misterioase dintre ele sînt în Rusia, Caucaz.

În enciclopedii și dicționare din anii precedenți, puteți citi că "Dolmenele sunt structuri funerare iconice ale persoanelor nobile din triburi care au trăit în zonă și au vrut să perpetueze memoria despre ei înșiși". Acestea au fost construite din mai multe plăci uriașe de piatră, așezate vertical în sus și acoperite cu o placă masivă.

Sau, la început dolmenele erau un sanctuar generic și numai ulterior au devenit structuri funerare. Mulți oameni de știință consideră dolmenele doar niște structuri funerare și le datează din mileniul 2-3 î. HR.

Dar cine au construit dolmenele? De ce, în ce scop rupeau din piatră plăci de cîteva tone, le transportau pe distanțe lungi? Doar pentru înmormîntare? Care a fost cultura acestor oameni care au reușit să construiască dolmene în diferite colțuri ale lumii? Cum arată locuințele lor și unde au plecat în cele din urmă constructorii?

Nu există răspunsuri la toate aceste întrebări. Oamenii de știință au mai multe ipoteze decît date. Dolmenul este o specie foarte misterioasă de monument arheologic. Gama enormă de răspândire a acestora în timp și spațiu face dificilă recrearea unei imagini întregite.

Vrăjitoarea siberiană Anastasia, în care, datorită mai  multor generații de strămoși, "s-a păstrat capacitatea de a comunica cu diemnsiunea, unde trăiesc gîndurile, înțelepciunea", spune despre dolmene, că aceste "templle... sînt mai importante decît piramidele din Egipt și bisericele din Ierusalim".

"Dolmenele nu sunt structuri funerare, în ele cu aproximativ 10 mii de ani în urmă au plecat oameni care nu și-au pierdut capacitatea de a folosi înțelepciunea universului. Au plecat pentru a ajuta urmașii îndepărtați să găsească drumul spre această înțelepciune…”.

Multele milenii de eforturi ale acestor oameni au fost nesolicitate. Generațiile ulterioare nu mai înțelegeau adevăratul scop al dolmenelor, nu știau despre posibilitățile lor. Pînă în secolul al XIX-lea, localnicii simțeau frică atunci cînd se apropiau de dolmene. Dar aceasta nu era frică de necunoscut, era frică venerabilă.

Deja în perioada postbelică, cînd oamenii de știință arheologi au început să deschidă dolmanele în căutarea confirmării ipotezelor lor, localnicii au îndrăznit nu numai să deschidă, ci și să scoată dolmenele – iar unele construcții de dolmene au acum cel mai inestetic aspect.

Dacă vreunul dintre cititorii noștri, cînd vor vizita dolmenele, va avea dorința să ia măcar o  pietricică din dolmen ca suvenir, nu ar trebui să facă acest lucru. Dolmenele nu se răzbună, dar acele bucățele care sînt luate duc, din păcate, la mari consecințe negative.

Dolmenele ajută oamenii să privească lumea cu alți ochi, să abordeze conștient tot ceea ce se întîmplă în jurul lor. Dolmenul este un depozit de cunoștințe vechi, scopul lor este de a răspunde.

 

Miercuri, 20 ianuarie 2021
Vizualizări: 397

Citiţi de asemenea

Astăzi vom examina cele mai periculoase și mai înfricoșătoare drumuri din lume....
261
La 26 septembrie 1991, patru bărbați și patru femei au devenit prizonieri voluntari într-un spațiu imens construit pe pa...
294
Această plantă frumoasă poate fi întîlnită pe străzi și în parcuri în toate orașele lumii, situate în latitudinile sudic...
143
A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
203