Ingrasaminte azota au condus la moartea a crescut
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
RIA Novosti.Utilizarea pe scară largă de îngrăşăminte cu azot în agricultură şi conservanţi, pe baza de azot în industria alimentară a crescut mortalitatea din cauza unor boli asociate cu îmbătrânirea şi tulburări ale metabolismului insulinei, cum ar fi diabetul, boala Parkinson şi boala Alzheimer, sugereaza rezultatele unui studiu emis în Jurnalul Oficial al boala lui Alzheimer.
Autori de articole, o echipă de cercetători condusă de profesorul Susan De La Mont (Suzanne de la Monte) de la un spital din Rhode Island (SUA) au descoperit o legătură puternică între mortalităţii a crescut de diabet zaharat, bolii Parkinson, Alzheimer şi efectele de creştere a compuşilor de azot - nitraţi, nitriţi , nitrozamine. Cu toate acestea, această relaţie nu a fost observat pentru bolile cardiovasculare, leucemie si SIDA.
"Am devenit" generaţie nitrozaminovym fapt. ", Am trecut la o dieta bogata in amine şi nitraţi, care creşte producţia de nitrozamine îngrăşământ. Creşterea concentraţiei de azot, compuşi legate de larg răspândită utilizarea azotului agricole. Ne nitrat nu numai cu produsul finit, ci şi la ieşirea din apa din sol ", - a spus De La Mont, citat de serviciul de presă spital.
Nitraţi şi nitriţi sunt clasa de produse chimice, periculoase pentru om şi pentru animale. Peste 90% dintre aceste substanţe sunt cancerigene. Ele se gasesc in multe alimente, de la conserve de carne de bere, precum şi în produsele cosmetice. Nitrozamine sunt formate prin reacţii chimice între nitriţi şi proteine. Nitrit de sodiu se adaugă la carne pentru a păstra culoarea şi aroma, care rezultă din carne este aproape întotdeauna conţin nitrozamine. Acestea pot fi constituite în mediul acid din stomac sau prin tratament termic, cum ar fi atunci când carnea de prăjire. Aceste substanţe sunt foarte activi la nivel celular şi poate provoca daune ADN-ului.
Oamenii de stiinta cred ca deteriorarea celulelor sub acţiunea de nitrozamine sunt similare la deteriorarea maşinilor celulare sub influenţa proceselor de îmbătrânire, precum şi sub influenţa tipul de diabet, boala Parkinson şi Alzheimer.
"Toate aceste boli sunt asociate cu sensibilitate redusă la insulină şi deteriorarea ADN-ului. Prevalenţa acestora a crescut dramatic în ultimele decenii şi nu există semne de încetare a creşterii", - note de la Mont.
Ea si echipa ei a analizat ratele de mortalitate pentru fiecare boală, prin compararea acestor date cu un nivel al utilizării de îngrăşământ azotat în agricultură, vânzările de reţea populară de restaurante fast-food, de vânzare alimente procesor.
Rezultatele au arătat că utilizarea de îngrăşăminte cu azot sa dublat în perioada 1960 - 1980 care a precedat epidemia actuală a bolilor asociate cu rezistenţa la insulină crescut. Acest lucru permite autorilor să concluzioneze că motivul pentru acest lucru a fost un efect continuu de nitraţi.
"Dacă această ipoteză este corectă, soluţie posibilă presupune întreruperea de nitraţi şi nitriţi din industria alimentară şi agricultură ..., precum şi măsuri eficiente pentru a curăţa apa şi produsele alimentare", - concluzionează cercetătorul.