ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ingrediente naturale pentru a curăța aproape orice

Oricine vrea o casa curata, dar curat in zilele noastre inseamna mai mult decat fara mizerie si noroi. Mai inseamna fara chimicale potential toxice. “Curatati” actiunile voastre de curatenie prin renuntarea la produsele comerciale si toxice in favoarea celor facute in casa. Cu aceasta lista de cumparaturi cuprinzand produse de baza ce se pot gasi la orice magazin, puteti curata aproape orice.

Cu aceste produse usor de gasit, puteti curata aproape orice.

1. Bicarbonat de sodiu (praf de copt): frecare, albire

Utilizati bicarbonatul pentru a elimina mirosurile si pentru albire. O pasta de bicarbonat si apa poate ajuta la albirea chiuvetelor si cazilor de baie, iar o cutie de bicarbonat in frigider, baie sau dulapuri ajuta la absorbtia mirosurilor.

2. Ceara de albine: lustruirea lemnului

Puteti uita de produsele uleioase pentru lustrul mobilei in favoarea atotnaturalei ceri de albine. Gasiti un crescator de albine local, si mai si sprijiniti economia voastra locala!

3. Amidon de porumb si sifon (sau orice apa gazoasa nearomata): inlaturarea petelor

Pentru un tratament rapid al petelor de pe covoare ori draperii, acoperiti pata cu amidonul absorbant. Lasati-l pe pata circa 20 de minute, apoi turnati sifon/apa carbogazoasa pentru a inlatura pata. De asemenea incercati amidonul pe uleiul care a picurat pe tesaturi.

4. Apa oxigenata: dezinfectare, inlaturarea petelor

Apa oxigenata (peroxidul de hidrogen) este un puternic dezinfectant. Pentru a omora mucegaiul, combinati bicarbonatul de sodiu si apa oxigenata pentru a crea o pasta, aplicati-o pe mucegai si lasati sa stea pentru cateva minute inainte de a o curata.

5. Lamaia: inlaturarea petelor si mirosurilor

Lamaile sunt o solutie excelenta pentru inlaturarea mirosurilor din bucatarie. Treceti o jumatate de lamaie peste un tocator murdar si veti inlatura mirosurile grele cum ar fi cele de ceapa sau peste. Sucul de lamaie adauga putere de curatare solutiilor generale de curatat.

6. Sapun de casa lichid: putere de spumare

Sapunul de casa lichid (facut cu ulei de masline in loc de untura de porc) este un sapun de uz general, pe baza de ulei de masline, se poate folosi la spalatul vaselor, la curatarea podelelor si la multe altele. Pentru o podea sau un zid/perete curat, combinati o cana de otet cu mai putin de patru litri de apa fierbinte si cateva picaturi de sapun.

7. Ulei de masline: lustruirea lemnului

Uleiul de masline poate reconditiona lemnul in mod natural, ca si pielea si parul!

8. Ulei de pin: curatarea podelelor de lemn moale

Uleiul de pin reconditioneaza in mod natural podelele de lemn, si are miros proaspat

9. Uleiuri esentiale de plante: miresme non-chimice

Desi sunt fara chimicale, uleiurile esentiale pure sunt puternice. Intotdeauna faceti un test prin mirosire inainte de a cumpara, pentru a va asigura ca nu sunteti sensibil/a la vapori, si manipulati cu prudenta uleiurile pure esentiale. Cateva picaturi de ulei esential pot adauga putere antibacteriana si antifungica unei solutii de curatare. Mai important? Ele lasa o mireasma proaspata. Cautati uleiurile esentiale pure, nediluate, in flacoane maroniu inchis sau albastre. Pastratile la intuneric.

10. Sarea: frecare

Sarea grunjoasa va da putere ca sa inlaturati grasimea. Pentru a curata petele insistente de sapun, combinati bicarbonat de sodiu si sare grunjoasa si frecati.

11. Soda de rufe cristalizata (carbonat de sodiu): frecare, inlaturarea petelor si degresare

Soda de rufe este un puternic ingredient de curatare care actioneaza precum bicarbonatul, dar mai puternic. Utilizati soda de rufe pentru curatarea toaletelor, sau amestecati cu apa pentru o solutie puternica de curatat de uz general. Multi recomanda boraxul, dar studii recente ale Grupului de Lucru pentru Mediul Inconjurator (Environmental Working Group) au descoperit ca este exagerat de aspru. Puteti inlocui boraxul cu soda de rufe, mai putin dura, in aproape orice reteta.

12. Otetul alb: dezinfectare, scoaterea petelor

Otetul alb este sursa energetica a curatarii. Dezinfectand si deodorizand, otetul este un produs de dorit pentru a scapa de germenii ce bantuie anumite locuri precum mesele de bucatarie/blaturile, manerele de usi si telefoanele.

Cu putin efort si inventivitate putem elimina toate produsele chimice nenaturale din activitatea de curatenie a casei. Voi ce alte solutii naturale mai folositi? Asteptam sa le impartasiti cu noi, nu uitati aici invatam impreuna!

 

 

Sursa: viataverdeviu.ro

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 19 mai 2015 11:00
Vizualizări: 2190

Citiţi de asemenea

El petrecea o oră pe drum până la serviciu și o oră înapoi. Cu troleibuzul. Cum s-ar zice, de la un capăt la altul. Asta...
74
O astfel de combinație neobișnuită de arome, probabil, nu poate fi lăudată nici măcar de fructele exotice. Dar cătina în...
60
Cupa Toamnei la Curățenie va organiza cel puțin o sută de Jocuri doar în septembrie 2024.Cel puțin cinci țări din Europa...
107
Celebrul naist și compozitor, Artistul Poporului din Moldova Constantin Moscovici i-a îndemnat pe toți iubitorii de muzi...
228