Insula care utilizează energia regenerabilă

/ Vizionări: 4044

Остров, использующий возобновляемую энергию

 

În largul coastei de Sahara Occidentală, în Oceanul Atlantic este o insulă numită El Hierro care face parte din Spania. În viitorul apropiat toată populația insulei (10.000 de persoane) va folosi energia din surse regenerabile. O atenție merită nu numai inițiativa ecologică, dar de asemenea și principiul de generare a energiei. 

Остров, использующий возобновляемую энергию

 

Compania spaniolă Gorona del Viento intenționează să instaleze o fermă de eoliană. Aceasta va fi amplasată în partea de nord a insulei și va fi constituită din 5 turbine. Morile de vânt nu sunt ceva neobișnuit, veți spune. În general da, când morile de vânt sunt convenționale. Este neobișnuit modul de a stoca excesul de energie - în craterul unui vulcan mic. 

Остров, использующий возобновляемую энергию

 

Atunci când vântul bate, totul este clar, morile se rotesc, generând energie electrică. O parte din această energie va merge pentru a pompa apa în craterul unui vulcan stins. Acesta va servi drept un rezervor ca baraje pe râuri. Când vântul se stinge apa din rezervor va fuziona treptat și energia electrică va fi obținută din energia cinetică a apei care se revarsă în jos. Ca la centralele hidroelectrice. 

Остров, использующий возобновляемую энергию

Остров, использующий возобновляемую энергию

Energia regenerabilă – Programul Preşedintelui Barack Obama
Energia regenerabilă – Programul Preşedintelui Barack Obama

 

Potrivit inginerului-șef al Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile, Dolf Gielen, insulele mici sunt forțate să treacă la surse alternative de energie.

Majoritatea dintre aceste insule sunt relativ mici, astfel încât ele au nevoie de centrale electrice de putere și mărime adecvată. Acolo este imposibil de a construi o centrală nucleară sau o instalație de energie termică mare. Există doar o singură opțiune viabilă – centralele pe diesel, dar în acest caz energia electrică devine destul de scumpă. Se pare că 10-20% din veniturile totale ale insulei sunt cheltuite pentru achiziționarea combustibililor.
 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137