ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Insulele plutitoare
 

În designul peisagistic contemporan a apărut o nouă oportunitate de a face iazul dvs. individual și unic. Noua invenție la modă sunt paturile de flori sau insulele plutitoare.
Aceste insule au o serie de avantaje față de cele naturale sau formate artificial.
1.Insulele plutitoare purifică apa - acesta este avantajul lor principal. Ele acționează ca un filtru natural - elimină din apă substanțele nutritive solubile (cum ar fi azot, fosfor, amoniac, nitrați). Potrivit cercetărilor, o insulă plutitoare cu o suprafață de  7,2 m2 este echivalentă cu 1219.2 m2  de zone umede (purifică aceeași cantitate de apă). Bacteriile și plantele cultivate (datorită rădăcinilor încolțite în apă) absoarbă și procesează substanțele care provoacă dezvoltarea rapidă a algelor.
2 . Ele pot fi mutate cu ușurință în orice alt loc al iazului care  are nevoie de curățare.
3 . Ele creează un mediu de habitat pentru flora și fauna iazului, deoarece în schimbul substanțelor solubile consumate oferă substanțe nutritive pentru pești (creând unui lanț ecologic închis).
4 . Spre deosebire de insulele statice, insulele plutitoare sunt foarte ușore de întreținut (ele pot fi trase întotdeauna la mal și apoi trimise la locul lor sau într-un loc nou).
5 . Plantele acvatice, utilizate în mod obișnuit pentru decorarea iazurilor, cresc foarte repede, acoperind cea mai mare parte a suprafeței iazului. Cu insule și paturi de flori plutitoare acest lucru nu se întâmplă.
6 . Pe insulele plutitoare este foarte convenabil să creștem legume.
7 . Paturile de flori și insulele plutitoare arată mult mai spectaculos decât cele statice.
8. Ele nu necesita o îngrijire specială, fertilizarea regulată a solului cu îngrășăminte și irigare. Rădăcinile plantelor pot absorbi substanțele nutritive direct din apa iazului. Acolo ele se formează în urma activității vitale ale creaturilor vii ce populează apele: pești, amfibieni, etc.
Deci cum exact să facem paturile de flori și insulele plutitoare? În primul rând, este necesar să vă asigurați că în iaz nu sunt plantele hidrofite de o creștere rapidă (cum ar fi nufărul (Nymphea), Pistia, Lemna, Eichhórnia, etc. ) În funcție de forma și mărimea iazului, precum și a stilului peisajului în general, paturile cu flori plutitoare pot fi de diferite forme și mărimi. Acestea pot fi mișcătoare (plutesc liber pe întreaga suprafața a iazului), statice (ele sunt întotdeauna în același loc, atașate de partea de jos a iazului cu o ancoră legată scurt) și semi mișcătoare (insulele sunt atașate de partea de jos a iazului cu o ancoră cu o frânghie lungă). Briza niciodată nu va aduce insulele semi mișcătoare la mal.
Drept bază (matrice) pentru insulă este folosit orice material cu o densitate scăzută, cum ar fi masa plastică expandantă; unul sau mai multe vase umplute cu aer sub presiune, închise ermetic, atașate între ele (camera de cauciuc, sticle de plastic, etc.). E bine atunci când materialul este poros - nu este nevoie să faceți  găuri și să formați un strat de protecție pentru ca solul să nu se scurgă în apă (foarte potrivită este o foaie groasă din spuma de cauciuc, imobilizată cu geamandura de plastic). Este dorit să consolidați marginile insulei cu un tub de plastic. Puteți face o plută din lemn cu o mică bordură.
Este important ca la bază insula să fie găurită, poroasă, ci nu densă. Acest lucru este necesar pentru accesul liber al apei la sistemul de rădăcini al plantelor. Pentru a preveni scurgerea solului în apă, baza insulei se acoperă cu o țesătură sintetică. Pe această pânză apoi se pune gazon și se toarnă solul. Rădăcinile plantelor vor încolți prin țesătură și matrice și vor absorbi apa direct din iaz. Desigur, dacă doriți să decorați insula cu plane cărora nu le place o irigație frecventă – acestea pot fi plantate în vase ușoare din plastic, care nu intră în contact nemijlocit cu apa.
Există o mulțime de flori, ierburi, arbuști, legume și chiar copaci care pot fi cultivate pe insulele plutitoare. Desigur, cu excepția plantelor xerofite.
Insula plutitoare sau arhipelagul din insulele plutitoare va deveni o minunată sursă de hrană pentru pești și amfibieni din iaz.

Плавающие клумбы

Плавающие клумбы

Плавающие клумбы

Плавающие клумбы

Плавающие клумбы

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 04 mai 2014 15:43
Vizualizări: 5129

Citiţi de asemenea

Prezența urmelor de prelucrare și prezența coloanelor simetrice netede sub baza sa exclud posibilitatea unei formări nat...
56
Casele neobișnuite în stil terasă și străzile înguste și labirintice din Mardin amintesc de moștenirea arabă prin stilul...
59
Nu, nu e sfîrșitul lumii! Și nici un tsunami! Și nici Photoshop! Nu sînt nicifotografii dintr-un film apocaliptic!Aceste...
57
Scara a suferit cel mai probabil un proces de calcificare. Apa de ploaie care curge de-a lungul perimetrului calcarului,...
64