ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Insulina din grădină
 

Diabeticii cheltuiesc o mulțime de bani pentru achiziționarea medicamentelor ce conțin insulina din farmacii și nu suspecta că insulina literalmente creștere în grădină.

Topinamburul, care uneori crește ca o buruiană, conține 30-40% de insulină naturală.

Helianthus tuberosus (topinambur, napi porcești) e o cultura unică, care în anii 20 ai secolului trecut a fost deschisă pentru Rusia de către Nicolae Vavilov. Vizitând rezervația indienilor din tribul iroquois, pe care europenii nu i-au putut cuceri de mai mult de 300 de ani, el a observat că aceștea au avut o slăbiciune față de aceste rădăcini.

Femeile din tribul iroquois așa și s-au numit: "mâncătoarele de napi de floarea soarelui". Ele au născut copii puternici, sănătoși și frumoși. Tuberculii acestei minunate plante îi făceau pe iroquoieși puternici și sănătoși și i-au salvat de la foamete, la fel ca în Rusia oamenii se salvau de la foame cu cartofii.

Vavilov a încercat să introducă această cultură în Rusia, dar era represiunilor politice nu i-a permis să realizeze aceste planuri.

Noile proprietăți uimitoare a topinambrului au fost descoperite de profesorul V.N. Zelenkov din Institutul de Imunologie de la Novosibirsk: napiul este nu doar o hrană perfectă, dar, de asemenea, o substanță cu proprietăți de vindecare. După mai mulți ani de cercetare, el a descoperit capacitatea topinamburului de a vindeca multe boli, intări sistemul imunitar și a reda sănătate, tinerețe și bucuria de a trăi.

Proprietățile curative a acestei plante sunt asigurate prin conținutul bogat a unui complex de polizaharide și proteine ușor digerabile, macro-  și microelemente.

Инсулин с огорода

 

Topinamburul:
- asigură o nutriție celulară, stimulează întinerirea şi reînnoirea celulelor,
- elimină toxinele,
- stimulează activitatea tractului gastro-intestinal (elimină constipațiile),
- contribuie la scăderea conținutului de lipide și colesterol din sânge,
- imbunătățește starea funcțională a sistemului imunitar,
- normalizează metabolismul glucidic și lipidic.

Consumul  de topinambur dă rezultate pozitive la obezitate, ateroscleroză, litiazie renală, boli ale ficatului și rinichilor, ulcer gastric și duodenal, contribuind la o vindecare mai rapidă.

Pentru a îmbunătăți starea generală a organismului se face baia cu infuzia de muguri verzi și flori.

Dacă aveți diabet zaharat, puteți utiliza, de asemenea, miezul din dovlecei și bostani tineri. Pentru a face acest lucru, se ia miezul cu tot cu semințe, se toacă mărunt și se pune la salată, sau pur și simplu îl puteți mânca cu ulei vegetal de post.

 

Sursa

Miercuri, 24 septembrie 2014
Vizualizări: 4124

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
63
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
369
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
509
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
377