ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înțelepciunea bunicii

Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:

- Scrii despre mine:

Bunica se oprește din scris, zîmbește și îi spune nepotului ei:

-Ai ghicit, scriu despre tine. Dar mai important nu este ce scriu, ci cu ce scriu. Aș vrea ca tu cînd vei fi mare să fii ca acest creion.…

Copilul se uită la creion cu curiozitate, dar nu observă nimic special.

- E la fel ca toate creioanele!"

- Totul depinde de cum privești lucrurile. Acest creion are cinci calități de care ai nevoie dacă vrei să-ți trăiești viața în armonie cu întreaga lume.

În primul rînd: poți să fii un geniu, dar nu trebuie să uiți niciodată de existența Mînii Călăuzitoare. Noi numim această mînă întrumare. Ai încredere în această putere și învățați să o simțiți.

În al doilea rînd, ca să scriu eu trebuie să ascut creionul. Această operație este puțin dureroasă pentru el, dar după aceea creionul scrie mai subtil. De aceea, trebuie să poți depăși durerea și greutățile, amintindu-ți că munca te înnobilează.

În al treilea rînd: dacă folosești un creion, poți folosi și o radieră și poți corecta o parte din ceea ce ai scris. Amintește-ți că a te corecta nu este întotdeauna un lucru rău. Adesea, aceasta este singura modalitate de a rămîne pe drumul cel bun.

În al patrulea rând: într-un creion, contează nu lemnul din care este făcut sau forma sa, ci conținutul-grafitul din interior. Așa că gîndește-te mereu la ce se întîmplă în interiorul tău.

Și în sfîrșit, în al cincilea rînd: creionul lasă întotdeauna o urmă. La fel și tu lași urme prin acțiunile tale. Astfel de urme nu poate corecta totul, de aceea  gîndește-te la fiecare pas pe care îl faci.

Luni, 14 iunie 2021
Vizualizări: 365

Citiţi de asemenea

Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
60
Anume așa – o cremă magică,  de casă propune o femeie de 57 de ani să fie numită crema de întinerire, rețeta căre...
225
Republica Moldova, alături de Grecia, Armenia și Georgia și-a propus să modernizeze companiile asociate cu cultivarea și...
67