interes portugheze în ciuperci, dar nu ca aliment, ci ca o sursă bună de venit
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
interes portugheză în ciuperci. Într-o ţară care nu a cunoscut ceea ce o linişte Hunt ", un număr tot mai mare de cei care merg în pădure, cu speranţa de a scoate de culoare albă, ciuperci sălbatice, chanterelles, ciuperci. Dar pentru a le pregăti, dar să vândă vecine Spania şi câştiga. Aşa cum au dovedit, ciuperci, pe care chiar şi în portugheză a respins ani de foamete, poate fi o bună sursă de venit.Mai ales pe inima a trebuit să lucreze în nord-estul regiunea muntoasă de Traz-os-Montes prea. Nu sunt mai puţin frecvente, atunci când un grup de localnici la week-end merge în căutare de ciuperci. Unele combine această activitate cu o colectie de castane preferate în Portugalia.
Dar chiar şi un grup, trimite doar de ciuperci, nu vin neapărat cu prada. "Ei le colectarea, nu toate - a spus preşedintele asociaţiei micologic locale Pantorra" Shavier Francisco Martins curiozitate. - Partea din urmă zi ciuperci, pur şi simplu condus de. Le place să caute în pădure pentru ei, aceste creaturi neobişnuite cu forme exotice şi să le ia de pe camera foto. "
Şeful Pantorry consideră că fotografia poate servi ca o modalitate bună de a explora lumea de ciuperci. "Începe imediat să colecteze periculoase - avertizeaza Francisco Martins comestibile. - Dintre cele cinci sute de specii, cunoscute în Portugalia, doar trei duzini. Restul poate fi otrăvit, de multe ori mortal.
Ultima avertizare vine, totuşi, de natură să eliberez constiinta lui. Portugheză, practic, nu mâncaţi ciuperci, şi dacă le folosesc pentru a face sosuri, apoi cumpăra în ambalaje supermarket ciuperci în condiţii de siguranţă. Şi totuşi, niciodată prea mult pentru a avertiza.
În ceea ce priveşte ciupercile, apoi acestea sunt colectate exclusiv pentru vânzare. După cum este descris biolog Gabriela Santos, în Traz-os-Montes deja apar în mod regulat, spaniolă şi franceză, Camioane, a făcut runde de sate şi cumpăra bunuri de la colecţionari locale. Biolog, de asemenea, nu a omis să amintească ciuperci otrăvitoare mortal, subliniind faptul că "pentru a identifica speciile comestibile, nu există o formulă clară, şi face acest lucru numai de către un profesionist calificat. Ei bine, dacă ţara nu există o tradiţie, trebuie să începem cu lecţii în micologie.
Jocul este cu siguranţă în valoare de lumânare. Astfel, ciuperci albe în Portugalia poate fi vândut pentru 15 de euro pe kilogram, în timp ce în Spania pentru ei va avea 40 de euro. Dar cele mai profitabile au fost chanterelles. Pretul lor de trecere a frontierei devine magic deget de la picior, sărind trei la treizeci de euro. Deloc surprinzător, ţăranii portugheză, în special într-o agravare a crizei economice, în sfârşit, a atras atenţia la o nouă sursă de venit pentru ele însele, literalmente situată sub picioarele lor.
Dezvoltat şi industria să crească ciuperci. Grupa Souzakamp ", folosit exclusiv să se specializeze în producerea de compost, acum a preluat înfiinţarea de fabrici fungice. În acest an, în nordul Portugaliei, a deschis astfel de risc a treia. Uzine produce întreaga gamă de produse: modul industriale crescut ciuperci şi ciuperci de pădure, ciuperci într-un ambalaj vid şi greutate, proaspete, congelate, uscate. Cele mai multe dintre navele produse în Spania, precum Franţa şi Italia.
Sursa: http://www.ecoportal.ru/ , http://www.ami-tass.ru/