ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Interviu cu Victor Sergienko: Metode de supravieţuire după crizei de resurse lumeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Victor Sergienko, mai bine cunoscut ca Koshasty - prin metodele lor proprii de supravieţuire după crizei de resurse lume, cunoscut sub numele de metoda Koshastogo. Spre deosebire de alti autori ai unor tehnici, Viktor dezvoltă pe deplin ideile sale în viaţa lui lăsând propria lucreze ca un programator de la Kiev şi sa mutat de a trăi într-un sat de la distanţă. Experienţa sa aşa cum sa subliniat pe Web site-ul său , a provocat o mulţime de discuţii în mass-media "vyzhivalschikov şi-minded oameni simpli. Opiniile mixte, dar vă pot spune cu siguranta ca nimeni nu a rămas indiferentă la istoria lui Victor. Înainte de lectură de interviu este foarte recomandat pentru a citi doctrina lui Victor. Aceasta poate fi găsită la această adresă . Având în vedere evenimentele recente din lumea gândurile sale sunt deosebit de relevante. Interviuri luat Zoviet.


- Criză, care acum nu înseamnă doar leneş, că "este"?

Da, asta este exact aceasta este. În opinia mea, altfel nu ar putea fi. Crizei de resurse în bunăstarea societăţii poate veni decât prin economică.

- Pentru drumul tau, multe sunt amestecate. Cu siguranţă ştiţi că mulţi oameni consideră că este extreme. Dar este, în cel mai bun caz. Persoanele cu aceeaşi poftă de mâncare spalat creierul doar un deget de la templu lui. Ei cred că paradisul consumatorul va dura pentru totdeauna. Credeţi că acest psihologie - o manifestare de cauze naturale sau starea reală a afacerilor încă ckryto din partea publicului?

Categoric naturale. Nimic în informaţiile private nu este şi nu era. Eu am toate informaţiile mele, afectează decizia, luată din surse publice. Un timp în urmă şi în scris cu privire la situaţia cu ulei (partea de resurse), precum şi despre starea de dolar (economice). Mi se pare dificil să înţeleagă oamenii care închide ochii la ceea ce este evident, dar acest lucru este cazul. Unele lucruri devin mai clare, daca stii etologie, împreună cu psihologia, şi nu este considerată rezonabilă pentru persoana medie, iar tratamentul doar cu animalele, cu un intelect dezvoltat, cum este de fapt.

Ce este curios, oamenii arată uneori o combinaţie rară de înţelepciune într-o cauză şi nerezonabile în altele. De exemplu - M. Khazin, worldcrisis.ru proprietarul forumului şi autor de carte excelentă, în 2004, întemeiate inevitabilitatea crizei economice americane. În economie, el a zdravomyslyasch pe deplin. Dar partea de resurse complet nejustificate şi a respins.

- Când am citit prima povestea ta, eu sunt destul de uimit la un fapt, care, pentru un motiv critici dumneavoastră să nu acorde atenţie. Este vorba despre cunoştinţele dumneavoastră în agricultură. Tu faci destul de îndrăzneţ concluzii pe baza propriilor analize şi propriile raţionamentul său.

Şi practică. Trebuie - practică. Incerc sa nu trage nici o concluzie, în cazul în care plutesc in aer, nu susţinute de propriile lor (sau se întâmplă cu ochii mei) practică.

- Este nevoie de pregătire foarte detaliată şi reflecţie grijuliu. În cazul în care aceste cunoştinţe? Ai timp pregătirea?

Personal, abordarea mea - omul de gândire este obligat de viaţă pentru a învăţa. Chiar a doua zi înainte de moartea sa. Sunt de învăţare tot timpul. Am multe cărţi, şi eu pe săptămână pentru a creşte numărul lor la o duzină sau cam asa ceva. Jumătate dintre ei - de artă, jumătate - STEM. Am citit multe, multe sunt de aşteptare pentru rândul lor. Asa ca invata de la mine este suficient material pentru o lungă perioadă de timp.

Şi, desigur, eu sunt în practică. Mulţi oameni sunt constant angajată în practică, nu incapacitatea de a învăţa lecţii de la ea (pentru săteni este tipic). M-am extras cât mai mult posibil de fiecare dată. Pentru mine, fiecare cultură de plantare în fiecare an, în grădină - nu doar de aterizare, iar experimentul următor.

- Credeţi că a îmbunătăţit calitatea vieţii pentru obiectivulIndicii?

Categoric. Este important să se ia în considerare indicatori care obiectiv. Şi în ce direcţie. De exemplu, mulţi oameni vor lua în considerare creşterea numărului de muncă fizică - deteriorare a vieţii lor. Cred că (în termen de motiv, pentru care nu mă duc, desigur) - îmbunătăţire. Fitness club mă duc, dacă nu este necesar.

Mele indicatori care s-au îmbunătăţit:

1) suma de timp liber care le-am. Inclusiv un vis.

2) sănătatea fizică. Este cu siguranta mai bună - şi forma fizică, vitalitatea şi toate că, şi răni, care au fost (de la Kiev, am acumulat o gastrită minunat buchet cu concomitentă).

2a) calitatea alimentelor (toate produsele alimentare care le-am consuma, de origine naturală, nu conţine nicio chimie - am avut le crească. Excepţii sunt rare şi nesemnificative - spune, griş de porumb Filth ca eu nu mănânc.).

2b) mediu mediu curat. Eu locuiesc într-o zonă foarte curat din regiunea Kiev, că nu există producţie, linia de la 10 km, câmpul apropiat (care este capabil să contamineze apa cu pesticide şi îngrăşăminte) la km 3-4, langa o padure mare, aerul este curat).

3) starea psihologică. Este foarte diferit de ceea ce a fost în oraş.

3a), desigur, încrederea în viitor. Indiferent de la care schimbările de mult totul. Eu sunt acum greu de imaginat modul în care o persoană locuieşte într-un apartament închiriat, cu credit pentru masina şi aşa mai departe, cu situaţia volatile la locul de muncă. Acest lucru este chiar şi fără criză.

3b) de stat de tip "master". Este dificil de explicat pentru oricine care nu este stăpîn pe sine. Explicaţie: "şeful" - este cineva care oricine altcineva nu este de lucru, activităţile sale de muncă sunt destinate numai la propriile nevoi. Spre deosebire de el - "un muncitor, cineva care lucrează pentru cineva pentru o taxă. Ambele concepte provin din stilul de viaţă rurale din secolele trecute. Este dotat cu un muncitor de la gazdă, astfel încât muncitor nu este propria sa fermă - şi anume case, terenuri, ustensile, vite, etc, adică ceea ce este de mijloace de producţie în agricultură. El pur si simplu obligat să-l care este, angaja pe cineva la locul de muncă. Reţineţi că proprietarul nu are de a angaja lucratori. Dimpotrivă, proprietarul acestui scapă clasic. Utilizaţi numai familiei tale este mult mai frumos decât comanda a forţei de muncă angajate. Face-trecerea de la "maestru", şi mai aproape de manager ", mai mult sa lucratori. În acest sens, de afaceri modern (cu o "afacere" - nu, nu de masterat: sunt ostatici la forţa de muncă proprie, de altfel, ei înşişi sunt robi ai mai multi mesteri - autorităţile, fiscale, pompieri, si multe altele Nu există nici o libertate de acţiune care le-au -. Au încercat să , să zicem, să facă afaceri fără a efectua obligatorii (în total nebun de sens ei plicticos) contabilitatea! privat antreprenori, care lucrează aparent ei înşişi, fără angajaţi - se timid în direcţia de angajaţi care nu fac nimic pentru ei înşişi în mod direct - acestea sunt, de obicei, subcontractanţi sau externalizare alte întreprinderi.
Din punct de vedere psihologic, maestru în primul rând caracterizează prin faptul că acesta nu are master. Nici el nu a spus ce să facă. De-a lungul operei sale defineşte el însuşi. În consecinţă, el, şi ia întreaga responsabilitate pentru acţiunile lor. Desigur, am trăi într-o societate, şi trebuie să respecte legile sale. Dar ei impune restricţii foarte puţine, constrângere şi interferenţe în munca mea. Pe o pereche de ordine de mărime mai mică decât capul la locul de muncă.

3c) semnificaţia şi raţionalitate, de acţiune. Nu ştiu cum acest lucru este relevant pentru toate, dar am fost destul de decent în depresie dacă am avut de a face unele lucruri inutile. Şef spune "do it", şi eu fac, dar am o sută de ori mai placuta a face acest lucru dacă am înţeles de ce am făcut şi ce este de beneficiul real. Şi nu funcţionează întotdeauna. Dacă ştiu că munca mea este dracului nimeni nu vreaSau chiar dăunătoare - dezgustatoare pentru mine. Si nu la locul de muncă, de asemenea - spun, am fost la un moment dat a condus la oroarea unui simplu calcul - cât de mult a lor preţioase, unic, şi scurt viata am cheltui pe complet inutile pentru mine, neplăcute şi inutile, cum ar fi excursii la transportul in fiecare zi la locul de muncă şi de la locul de muncă. Bazat pe o oră acolo şi o oră înapoi - ne arunca 1 / 12 parte din viata lui, sau 1 / 8 de o viaţă activă (fara somn). Această nebunie.
Aici, toate acţiunile mele se adresează unui anumit scop util. Nimic nu a fost făcut vtupuyu în zadar. Aceasta este o foarte placuta psihologic. Se poate fixa, de asemenea, un astfel de efect, ca vizibilitatea şi rezultatele reale. Iată-mă, în general, care se ocupă cu obiecte materiale ale lumii, şi a vedea imediat rezultatul muncii lor. Undeva am citit următoarea propoziţie: "Toţi oamenii ca să taie lemne. Acest lucru se datorează faptului că rezultatul vizibil imediat. Când stai într-un birou şi apăsaţi butoanele, obtinerea rezultatului în forma unui pumn de facturile lunare - este un sentiment diferit. Şi aici - pentru a lucra, Fă-ţi treaba, păstraţi-l în mâinile sale. Nisa.

4) În oraş, am fost doar un programator şi administrator de sistem. Iată-mă - grădinar, animale, loshadnik, grădinarul, dulgher, tâmplar, construcţiilor (lucrător beton, montator, finisare). Este cel puţin ceea ce am învăţat bine. Orice puţine lucruri Eu nu iau în considerare. Pentru a putea face faţă - de a învăţa noi, si sa se simta ceea ce se întâmplă - aceasta este un sentiment foarte plăcut. Orasul este greu.

- Soţia mea, dupa ce a citit despre tine, adresaţi-vă doar un singur lucru - soţia sa este suferinta? ". Şi într-adevăr, cum aţi reuşit să convingă soţia lui?

Nimic. Sotia am avut de a schimba. Una pe care am avut-o la decizia în ultimul moment a refuzat să se mute cu mine. Ne-am despărţit, şi am găsit un pic de timp un nou - cu care am trăi cu succes chiar si acum. Ea, de asemenea, de la Kiev, şi a fost iniţial prietenos la ideea de a trece de la oraş la sat. Anterioară a fost acelaşi "standard orientată spre" în această chestiune. Bineînţeles, toate astea o multime de nuante, cele două fraze nu poate acoperi toate, dar esenţa generală este după cum urmează.

- Cum crezi, ce sunt opţiunile mele de comportament în caz de criză financiară foarte globale? Pur şi simplu pune - cum să supravieţuiască şi cine va supravietui?

Problema este foarte complicată, şi înainte de a începe să răspundă, voi da o bucată de scrisoarea mea şi o persoană pe un legate de subiect.

=============================================

Referitoare la acest subiect Am foarte recomandăm citind cartea Berkema Al Atomi "Marauder" (în incintă), cred că acest lucru vopsea în culori gay culori viziunea ta de viitor.

Aşa cum am zadolbal acest jefuitor. Am folosit să-l citiţi mine mult timp în urmă, şi am poked şi poked-l de zeci de ori deja. Şi compara, si ma sfatuit deja puţin înclinarea jefuitor cuvântul la o parte.

Jefuitor de cateva cuvinte.


1) descrisă o societate nedurabile. Ei sunt acolo de ani de schimb de arme şi alimente (cereale), dar nu un cuvânt în cazul în care acest lucru are toate. Chiar fiind în zona de depozite mari din cele două nu va da o astfel de societate să trăiască mai mult timp sau mai puţin timp - nu este vorba despre o duzina de oameni, ci de un întreg oraş, mii şi zeci de
mii de oameni.

observaţia mea: nici o societate nu este în imposibilitatea de a trăi fără a produce laterale. Acest uitat oraşe rezidenţii moderne -, deoarece produce o parte realizate din vedere - în zonele rurale, zone industriale, şi alte state cum ar fi China. În niciunul postkrizise de acest lucru ar fi, şi va trebui să producă o majoritate absolută a supravieţuitorilor, ei bine, cu siguranţă, nu mai puţin de 80-90%. Când modelul este construit, nu putem uita despre asta, şi Berke, fiind un cetăţean de rând, am uitat. Sau nu le pasă de adecvare a modelului. Mi-ar fi complet de acord cu modelul de societate semi-feudale - 90% din ţărani, restul - prinţul şi suita (zona inghinală şi "fratele), care lor le acoperiş şi împila. Acest lucru este real. Dar faptul că el a scris Burke - este nerealistă.

2) În jefuitorilor implicate misticism. Ea este cu siguranţă mai mult de a face cu personajul principal, societatea deInsulele, dar încă.

observaţia mea: Burkholm nu a scris o previziune, nu un articol, nu o revizuire analitică. El a scris opere de artă. Cum s-au dovedit - aceasta este a doua întrebare, ci se referă la aceasta ca la un model de postkrizisa - o prostie. Oricum, care se referă la "Stalker" Strugatsky, Domnul "a lui Tolkien Inele, sau la oricare dintre numeroase opere de ficţiune şi fantezie.

În ceea ce priveşte faptul că aceeaşi se va întâmpla în realitate - nu este mult să gândească şi să susţin o mulţime. Dar, cum ar fi descrisă de Burke - nu va fi sigur. Este posibil ca vor exista multe rele, îngrozitor şi teribil. Nimeni nu contestă faptul că. Cum să se pregătească pentru acest lucru - o alegere personală a fiecărui. Am facut alegerea mea în aşa fel încât, în general, şi a descris motivele lui. Prefer caracter dintr-un depozit situat în producerea a populaţiei, mai degrabă decât sângerare (cel puţin, deoarece are de supravieţuire mai mult), aşa că ai grijă la crearea în avans a sectorului de producţie. Cu un număr de măsuri de protecţie pasive (principal al ei - două: 1) distanta de la oraş, şi 2) neincluderea agricultorilor din jur).

Şi o observaţie mai multe.
Celebre opere de artă au proprietatea care afectează psihicul oamenii se schimba comportamentele lor. În acest sens, "Marauder" a jucat, şi continuă să joace un rol foarte negativ. Se creează un model de oameni ", toate se vor lupta împotriva tuturor, asa ca gata, începe imediat să lupte împotriva tuturor. Am scris odată intr-un post, că aproximativ vorbind, soarta societăţii depinde cărora le va fi mai mare - koshastyh sau jefuitorilor. În cazul în care prima - oameni care vor supravieţui un întreg lot mai mult. Dacă al doilea - ororile va fi mult mai mare. Dacă oamenii în loc de hacking casa, sape săpat, tăia lemne, a plantelor o gradina, etc, în timp ce ajuta unul pe altul - va trage de la ele şi jefuiesc reciproc.

cooperare Converse -, interacţiune în muncă productivă - puteţi obţine rezultate foarte diferite.

Exemplu. Începutul crizei. Vine la mine 10 persoane din oraş, mulţimea zdrente foame. Se comporta agresiv, bump, trebuie să mănânce şi să doarmă în formă brută (să spunem că le-am citit jefuitor, şi să se considere jefuitorilor rece). Eu scot AK meu (să spunem că am citit foarte mult şi el jefuitor am), şi a pune acest intregii echipe. Ultimul dintre ei reuseste sa obtina korotkostvol şi pune-mă. Familia mea sunt ucise, familiile lor ucişi.

Un alt exemplu. Începutul crizei. Vine la mine 10 persoane din oraş, mulţimea zdrente foame. Comporte politicos, cere ajutor, hrană şi adăpost. Le-am hrănit cu cartofi, pus să doarmă pe fân în hambar. A doua zi, se scoate 5 piese de pică nychki, 5 axe, precum şi o copie imprimată de "cum să construiască colibe" (tot ce am cu adevărat). Ei merg in padure, se află la marginea de locuri bune (sunt), iar pentru o săptămână sau două a construi o colibă. Glisaţi familia acolo si alte chestii. Eu le dau cartofi, atunci când se va termina - anghinare de Ierusalim (l-am avut multe, multe, am de 3
Caii sadil). Toate împreună, deşi ne este foame, dar ele supravieţui peste iarnă. În primăvara anului, semăna toate grădinile, se furnizează produse alimentare, în termen de 2-3 ani toate casa construita (ma ajuta experienta si literatura de specialitate cu privire la construirea). După 5 ani - exploataţie nouă normală, toate vitele, copii rulează în jurul.

Ambele exemple sunt mult prea reale.
A se vedea diferenţa?

În acest sens, dacă sunteţi în ziarul sale de a promova jefuitori, va face, cred că o mare greşeală.

=============================================

Acum, încercaţi să răspundă în mod specific la întrebarea "ce să fac."

Mai întâi de toate, trebuie să ne determina ipotezele.

Premisa mea este după cum urmează. Într-o 1-2 decenii un mod de viaţă din societatea actuala se va schimba radical. În primul rând, numărul lor redus foarte mult (sau nu foarte mult sau foarte mult). În Ucraina şi Rusia sunt, probabil, "nu foarte mult, dar pentru întreaga lume vor fi o reducere de la actualul 6500-2100 milioane, în cel mai bun caz. Acest lucru este evident din numărul Q omeniriiînceperea utilizării masive de ulei în agricultură, adică la începutul secolului 20. Apoi, numărul a fost limitat la cantitatea de alimente, va fi limitat la ei acum.
În al doilea rând, restul societăţii va fi structurat. 90% se va face pe ţărani - care este, oameni care trăiesc pe pământ şi hrană în mod direct prin muncă manuală pe teren. Restul de 10% va constitui un guvern, armata, meseriaşi, banditi, jefuitori, oricine altcineva. Dar acest raport - 90% din fermierii cu 10%, restul - rigid definite. Acest lucru este evident din aceeaşi structură a societăţii în epoca doneftyanuyu. Prin urmare, cei care supravieţuiesc perioadei de tranziţie, vor face parte din unul dintre aceste grupuri.

Eu personal şi logica, şi rinichii sugerează că ar trebui să ţintim să facă parte din primul grup. Mortalitatea în acesta va fi mult mai puţin decât oricare dintre ceilalţi membri de 10% şi numărul de mult mai mult, mult mai mult şi şansele de supravieţuire. Pentru un om care deţine experienţă de luptă şi nu înclinat la locul de muncă - poate că are sens să vizeze jefuitorilor, şi după ce au fost loviţi în guvern sau de elita militară a societăţii viitoare. Dar, personal, aş fi chiar în locul lui, oricum mi-ar merge la ţărani - pur din considerente pragmatice sunt mai puţin probabil să moară.

Astfel, reteta mea este - "Obiectivul de la ţărani." Ce Eu personal proprii şi a urmat la maxim.

- Ce să fac acum, când criza a început deja?

Mergând pe deplin "metoda Koshastogo" deja prea târziu. Asta înseamnă că trebuie să încerc să prind ce altceva poate prinde. Dacă aveţi rude care locuiesc în sat - bunica mea, bunicul, părinţii, şi altele - ar trebui să meargă imediat la ele, pentru a construi contacte, consimţământul să-l ia. Dacă nu există astfel de rude - de unde nevoia de a iesi din sine, ci pentru a găsi o casă în sat. Aici nu este nimic nerealist - în Ucraina numărul foarte mare de sate abandonate si poluzabroshennyh. În cazul în care jumătate din casele din sat sunt urcat în sus (am fost in astfel de sate sunt de aproximativ 7 ani în urmă, în Jitomir) - puteţi alege oricare dintre ele, şi după un scurt contact cu vecinii (brusc la domiciliu au încă o serie de viaţă) - să prindă rădăcini şi să trăiască. Acest lucru trebuie făcut acum. La începutul fazei active a crizei, numeroase acţiuni, inclusiv eu plec, poate fi mult îngreunată.

Acasă trebuie să fie în stare bună, cel puţin în cele mai de bază. Aproape de casa ar trebui să fie o sursă autonomă de apă - o bine (şi mai rău, poate nu). În apropiere ar trebui să fie o pădure destul de mare.

Următorul pas, după bazei sale în sat, este necesar ca baza pentru a dota şi de aprovizionare. Există două direcţii principale: 1) de supravieţuire în primul an, şi 2) de supravieţuire în lumea de dincolo.

Pentru prima trebuie să le achiziţioneze prima alimentare pentru viitorul apropiat. de timp rezonabil - un an. produse inteligente - cereale ieftine. Pentru carne, conserve din carne - nu Chase, acestea nu sunt ieftine, şi fără ele ar putea foarte bine live. Dar, crupe, si mai multa grasime (care permit depozitarea pe termen lung, cum ar fi untura într-o sticlă) - faptul că este necesar.

Pentru sunt al doilea cel mai de bază - unelte, în scopuri agricole şi generale. Cele mai lopeţi, topoare, sape, cultivatoare, ferăstraie cu lanţ, coase, vile, etc, despre care am scris foarte mult în metodă. In plus, exista cu siguranta ar trebui să includă o ofertă mare de ieftine (pentru moment), dar este foarte necesar pentru bunuri viitoare, în special sare, chibrituri, sapun. Acest lucru - si bucura-te, şi ca valoare de schimb din preţul ei nu vor. Sare - cât de mult doriţi (Am o jumătate de tonă). Meciuri - cel puţin o cutie (1000 caseta), mai bine decat o pereche (perechea mea). Săpunuri - cutie de mine. Ca banii sunt totul - un penny. Apoi - haine. Cald şi robust nu pentru frumusete, dar pentru funcţionalitatea. Acest lucru este la mâna a doua, există mormane de Hrivna două lucruri frumoase ponabirat posibil. Pentru cateva sute de grivna poate pe deplin de masini la lucruri scorul. Apoi, dacă vă permite timpul şi resursele, să putem avea este mult mai concentratîncet calitative "vyzhivalcheskie" lucruri şi pantofi, de exemplu în magazine militare. De pantofi - adidaşi pentru vara (poate fi ieftine cu structura) pentru iarna - cateva perechi de cizme de cauciuc, polurezinovyh (există, nu ştiu ce să le numim, sunt foarte practice, de jos cizme de cauciuc normale, sunt ieftine), cizme. Desigur, de obicei pantofi din piele de înaltă calitate, îmblănit - este ideal. Dar costurile de o medie de 500-700 grivna, polurezinovyh douasprezece perechi de cizme de bani poti cumpara (sunt pe 70 grivna). Şi a fost deteriorat, chiar şi cele mai bune pantofi de piele pentru o pereche de sezoane. La pantofi sekonde bun acolo.
Locuinţe ar trebui să fie puse în ordine, sau cel puţin să se pregătească pentru o astfel de aliniere. Nu ar trebui să scurgeri (repararea acoperişului), închis (usa), nu prin intermediul (ferestre), şi încălzit (cuptor). Acest lucru este deosebit de important. Dacă cuptorul nu este în ordine - de a cumpăra şi a introdus în satul din caramida, refractare, cuptoare şi alte aparate, pe care doriţi să adăugaţi sau să stabilească cuptor. Dacă ferestrele nu sunt în ordine - introduce noi, din plastic, sau cumpăra şi a introdus sticla obişnuită sau ferestre (în mărime), care apoi poate fi vmazat.

Un paragraf separat ar trebui să stoc până ustensilele necesare pentru viaţă. Concentraţi-vă pe ceea ce nu poate fi mutat de la oraş. De exemplu, oale, linguri, furculite - alegeţi dumneavoastră. Dar o găleată şi lanţ, doriţi să eliminaţi apa din obyazetelno trebuie să cumpere bine. Este de dorit să aibă o roabă. Şi aşa mai departe.

Următorul pas - depinde de sezon. Acum, sa zicem, iarna vine. Dacă un neobustroena de bază rurale, muta apoi în el acum poate fi iraţional. Mi-ar fi de primăvară - cu siguranta ar fi fost imediat sfatul muta imediat să se stabilească, pentru a planta o gradina de legume. Acum, acesta poate fi mai corect să se traducă într-o stare de "pregătire constantă pentru plecarea imediată, de exemplu, dacă există o maşină - care au o gramada de benzina, de două, de trei ori pentru o excursie în sat. Şi utilizarea de timp până în primăvara anului (sau înainte de etapa activă a crizei) pentru a construi stocurilor. Când primavara (sau din faza activă a crizei) - relocare imediată. O indicaţie a fazei active a crizei, cred că este sigur să-şi asume cele mai mici întreruperi de plecare în furnizarea de benzină. Numai tu poţi a vedea de taxare închise, şi depinde de deschis - nu aşteptaţi mai mult, şi lacrimă ghearele lor.

Pe scurt, probabil, toate. Apoi, vopseaua nu va mai fi "pe scurt

strochek.net

Sâmbătă, 21 martie 2009
Vizualizări: 3879

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
217
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
184
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
123
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
192