Învăţământ în cadrul familiei
Învăţământ în cadrul familiei
Pentru a obţine un învăţământ mai performant, a întrema sănătatea şi a obţine o dezvoltare multilaterală, părinţii au dreptul să-şi înveţe copiii în cadrul familiei. Legea Învăţământului din 10 iulie 1992, a dat părinţilor posibilitatea de a alegere forma de învăţământ - a învăţa copilul acasă în familie sau la şcoală. Legea permite educaţia copiilor în următoarele moduri:
- într-o instituţiei de învăţământ cu frecvenţă, prin corespondenţă şi în clase de seară; învăţământ în cadrul familiei;
- auto-instruire;
- studii externe.
Pentru toate aceste forme există un standard unic naţional de învăţământ.
Cum să plasăm copilul în sistemul de învăţământ în cadrul familiei? Pentru început, căutaţi şcoala, în statutul căreia există dispoziţii referitor la învăţământ în cadrul familiei. În acest lucru vă poate ajuta departamentul de învăţământ local. Părinţi scriu o cerere corespunzătoare pe numele directorului pentru a transfera copilul la o educaţie în forma de învăţământ în familie. Trebuie să încheiaţi un acord privind organizarea cursurilor de formare în cadrul familiei între instituţia de învăţământ şi părinţii (reprezentanţii legali) copilului. Până la 6 septembrie să depuneţi documente la şcoală în scopul acceptării unui învăţământ în cadrul familiei.
Astfel, o familie îndrăzneaţă şi responsabilă poate prelua funcţiile statului în domeniului educaţiei. Totodată, statul transferă familiei mijloace financiare care urmează să fie utilizate pentru îndeplinirea obligaţiilor privind educaţia copilului dumneavoastră,
Părinţii (reprezentanţii legali) au dreptul să ofere copilului educaţie generală primară, educaţie generală de bază, secundară (completă) în cadrul familiei. La dorinţa de a continua educaţia într-o instituţie de învăţământ copilul are dreptul să facă acest lucru la orice stadiu de formare profesională cu o evaluare pozitivă. Părinţii sunt responsabili pentru formarea şi educaţia copilului lor.
Studiile părinţilor, care optează pentru învăţământ în cadrul familiei, de regulă, sunt superioare. Obţinând dreptul la învăţământ în cadrul familiei, părinţii pot modifica regimul de studii: determina conţinutului programului, alege manuale, compune orarul de studii. Copiii cu educaţie familială diferă printr-un nivel mai ridicat de cunoştinţe, un interes pentru cunoştinţe, ei sunt mai capabili să-şi exprime liber gândurile. Educaţia copilului devine o valoare familială. Părinţii investesc în ea toate eforturile şi voinţa. Rezultatul va fi consolidarea viitorului, o copilărie mai fericită.
Sursa: klushiki.ru