ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Învingeţi canicula cu sucuri naturale

 

 

Un suc natural răcoritor este întotdeauna binevenit în zilele caniculare de vară! Sucurile şi băuturile răcoritoare naturale nu sunt doar o sursă preţioasă de vitamine, ci ajută la combaterea oboselii, cresc nivelul de energie, au puţine calorii şi întăresc sistemul imunitar.

 

În plus, sunt uşor de preparat, nu conţin substanţe nocive, spre deosebire de băuturile răcoritoare din comerţ, şi au un gust delicios. Iată în continuare cîteva reţete care să vă revigoreze în această vară.

 

Limonada

Sucul de lămîie este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, pentru efectul de albire a dinţilor şi de îndepărtare a tartrului, precum şi pentru acţiunea sa benefică în afecţiuni gastrice, inflamatorii şi cardiovasculare. În plus, limonada este indicată pentru a preveni deshidratarea în caz de diaree severă.

Pentru a prepara un pahar de limonadă, nu vă trebuie decît o lămîie potrivită ca dimensiune, apă plată sau minerală şi miere după gust. Tăiaţi lămîia pe jumătate şi stoarceţi sucul, apoi omogenizaţi mierea în sucul rezultat şi completaţi cu apă. Puteţi adăuga cîteva cuburi de gheaţă şi un praf de sare, pentru a-i intensifica savoarea.

 

Suc natural de harbuz

Graţie conţinutului bogat de apă, harbuzul este cu siguranţă vedeta verii. El este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A, precum şi de licopena - un antioxidant care ajută la prevenirea mai multor forme de cancer. De asemenea, conţinutul de vitamina B1 şi B6, magneziu şi potasiu ajută la creşterea nivelului de energie, în special în perioade de suprasolicitare şi stres.

Pentru a prepara suc de harbuz, luaţi cîteva bucăţele din miezul dulce şi roşu, eliminaţi seminţele şi puneţi-le în storcător, împreună cu două-trei cuburi de gheaţă şi o frunză de mentă proaspată. Strecuraţi şi turnaţi în pahar, adăugînd un strop de suc de lămîie şi cîteva seminţe de chimen.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Duminică, 24 iunie 2012
Vizualizări: 1690

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
50
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
317
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
232
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
373