ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înviorare pentru minte. Câteva exerciţii uşoare pentru a stimula creierul
 

 

Dezvoltarea creierului, folosind exersarea de zi cu zi, vă va ajuta să extindeţi în mod semnificativ pragul abilităţilor dvs. Vă propunem câteva exerciţii noi pentru materia cenuşie.

 

1. Un nou anturaj

Duceţi-vă acolo, unde nu aţi fost niciodată sau înde vă duceţi foarte rar. Acest lucru poate fi un parc nou sau un magazin de bijuterii, situat în zona din apropiere.

2. Mirosuri noi

Cumpăraţi sticluţe cu uleiuri esenţiale sau alte obiecte parfumate. În fiecare dimineaţă, de îndată ce v-aţi trezit, respiraţi un miros nou, acest lucru va "trezi" creierul.

3. Ochii închişi

Seara nu aprindeţi lumina în apartament, plimbaţi-vă prin camere din memorie. Acest exerciţiu va îmbunătăţi atenţia şi concentrarea. Puteţi lua, de asemenea, un duş cu ochii închişi. Deoarece nu vedeţi nimic, alte simţuri se activează în mod brusc.

4. Schimbarea mâinii de lucru

Periaţi-vă dinţii cu mână mai puţin activă, dacă sunteţi dreptaci, spălaţi-vă pe dinţi cu mâna stângă, daca stângaci – cu cea dreaptă.

5. Garderoba nouă

Purtaţi haine diferite. Oamenii de ştiinţă au dovedit că, în funcţie de hainele oamenii îşi schimbă nu numai sentimentele, dar, de asemenea, şi modul de gândire.

6. Alfabetul Braille (un sistem de citire şi de scriere pentru orbi) şi limbajul semnelor

Însuşirea alfabetului Braille şi a limbajului de semne este dificilă, dar abilitatea de a citi şi a discuta cu degetele va dezvolta extraordinar simţurile dvs. În limbajul semnelor este suficient de a învăţa frazele de vorbit standard: salutări, întrebări şi răspunsuri simple.

7. Noul drum

Mergeţi pe jos la muncă (în magazin), apucând un drum nou, necunoscut. Chiar dacă noul drum va fi mai lung, nu vă faceţi griji. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra creierului, dar, de asemenea, vă va ajuta la menţinerea siluetei.

8. Încredere în sine

Fiţi încrezuţi în dvs. Chiar dacă vi se oferă un loc de muncă, pe care nu-l cunoaşteţi exact, acceptaţi. Creierul se activează rapid atunci când nu ştiţi la sigur ceea ce faceţi.

9. Răspunsuri „nebanale”

Răspundeţi la întrebările standard într-un mod original. Chiar la întrebarea "Cum îţi merge?", puteţi răspunde prin zeci de fraze diferite, renunţaţi la stereotipuri.

10. Monede

Învăţaţi să distingeţi monede de diferită valoare doar cu ajutorul degetelor. Exerciţiul este util atunci când aşteptaţi pe cineva sau ceva. Timpul trece mai repede şi aşteptarea nu este atât de apăsătoare.

11. Reviste noi

Alegeţi acele reviste şi ziare, cărora de obicei nu le acordaţi nici o atenţie. De exemplu, dacă sunteţi pasionat de modă, cumpăraţi o revista dedicată economiei. Vă place să citiţi despre călătorii şi alte ţări? Acordaţi preferinţă revistei despre animalele. Nu aveţi nevoie să fiţi pasionat de ceva nou, este de ajuns ca din timp în timp să schimbaţi subiectul de citire.

12. TV fără sunet

Opriţi sunetului la TV şi uitaţi-vă la imagine, încercaţi să reproduceţi dialog sau monolog. Dacă efectuaţi acest exerciţiu cu prietenii dvs., veţi obţine ceva foarte comic şi interesant.

13. Agrement variat

Dacă petreceţi, de obicei, un weekend în oraş, data viitoare duceţi-vă în aer liber. Nu vă place să ascultaţi muzica? Duceţi-vă la un concert de muzică, veţi obţine o mulţime de senzaţii noi. Daca nu vă place, puteţi pleca.

14. Noul tempo

Puteţi face acest exerciţiu la sfârşit de săptămână. Dacă, de obicei, totul faceţi încet, încercaţi să acceleraţi tempoul de 2 ori. Dacă nici un minut nu puteţi sta pe loc, forţaţi-vă să faceţi totul încet. Aveţi nevoie de o mare concentrare.

15. Glume

A inventa noi glume şi anecdote este foarte distractiv şi util pentru creier. Acest lucru nu numai că stimulează activitatea mentală, dar, de asemenea, dezvoltă capacitatea de a gândi creativ.

 

 

Sursa: chaskor.ru

 

Luni, 19 martie 2012
Vizualizări: 5463

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
233
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
161
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
344
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
336