Islanda protejează elfii de la președinte

/ Vizionări: 2274
Tag-uri: ,

Исландия защищает эльфов от президента

 

Apărători ai elfilor din Islanda insistă asupra blocării construcției drumului prezidențial care ar conecta peninsula Aulftanes, unde este situată reședința președintelui, cu suburbiile din Reykjavik, raportează The Daily News.

Elf, un vehicul de basm. Jumătate bicicletă, jumătate mașină electrică (+Video)
Elf, un vehicul de basm. Jumătate bicicletă, jumătate mașină electrică (+Video)

Membri ai organizației de protecție a mediului "Prietenii cu lavă" au intentat un proces la Curtea Supremă a Islandei, în cazul de construcție a autostrăzii, argumentând că construcția drumului va deteriora patrimoniul cultural al elfilor care locuiesc în șantierul de construcții.

Apărătorii naturii subliniază că construcția autostrăzii va încalcă terenul unic de lavă, situat pe peninsula, și va distruge cuiburile păsărilor. După depunerea cererii proiectul pentru construcția autostrăzii a fost înghețat până la hotărârea instanței de judecată.

The Daily News notează că organizația ecologistă s-a opus anterior la construcția traseului, adunând la acțiuni de protest sute de oameni care au blocat buldozerele pe șantier.

Interesant este faptul că în Islanda în urma intentării acțiunilor de către apărători ai elfilor în mod repetat a fost anulată sau tergiversată construcția diverselor obiecte. Un studiu realizat de Universitatea din Islanda în 2007 a arătat că 62 % dintre respondenți recunosc posibilitatea existenței elfilor.