ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Istoria va trebui să rescrie? Sau de data aceasta totul va fi …Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ceea ce nu a spus Newton si Einstein, şi tot în lume, cu respect, inclusiv categoria de timp. Totul este interconectat. Trecut, prezent şi viitor depind unul de altul. Da, şi trecutul nostru, de asemenea, într-un sens depinde prezentului nostru, şi, în consecinţă, din viitor. Aici este un paradox! Numai această privinţă, nu este pe deplin obiectivă în sensul obişnuit al cuvântului. Mai degrabă, subiective. Trecutului nostru - aceasta este ceea ce credem despre el, ceea ce ştim despre el. Este de la acest trecut, în care trăim, şi acest trecut stă în prezent. Poate de aceea sunt atât de greu pentru a schimba trecutul lor, să reflecteze asupra istoriei, revizuirea propriu rădăcinile lor. Deci, la fel de dificil ca noua fundatie a construit deja o casa.

În aprilie, poate cineva a auzit deja despre găsi în Bosnia. Un om de afaceri bosniac si cercetator al vechilor civilizatii Semir Osmanadzhik (asocierea nu este academică, dar în poveşti întâlnit deja, cum ar fi Heinrich Schliemann), a studiat mult timp situri arheologice din lume, descoperit lângă Sarajevo în locul Vizosika deal, care seamănă corect forma şi orientarea părţilor atât de familiar Piramida lui Maya vechi, dintre care multe, într-adevăr, până de curând, dealurile au fost acoperite cu vegetaţie.

Vysochitsa înălţimea Muntele este de aproximativ 700 de metri, în picioare pe partea de sus a unui castel medieval, ascunde sub una dintre cele mai vechi structuri de pe pământ, o marime mai mare decat Marea Piramida de la Giza. Potrivit ipoteze un cercetător ea ar putea fi creată în jurul 12.000 ani în urmă strămoşii ilirilor, care locuiau în o singură dată aceste zone. Sam Semir Osmanadzhik apeluri găsit instalaţiile lor - munte Vysochitsa şi două în apropiere deal mai mici - piramide a Soarelui, Lunii si Dragon (prin analogie cu piramidele de la Teotihuacan celebru pe teritoriul de astăzi Mexic). "Am fost uimit când am văzut prima dată. convingerea mea profunda acum, Ce este - mana a unei civilizaţii străvechi, care le-a creat multe mii de ani în urmă ", spune el. Gîndurile încă director al Muzeului de moştenirii istorice în Vizosike, Hodovik SENAD: "Piramidele - evident, mana de om. Dar avem nevoie, grave analiză adecvată pentru a arăta atunci când şi care le-au construit. Hodovik a spus că a petrecut ani de zile încercând să convingă autorităţile să sprijine cercetarea arheologică a platoului înregistrate în cărţile de istorie ca site-ul unui oraş medieval bosniac. El crede că forma şi mărimea piramide nu sunt tipice pentru arhitectura medievala bosniac.

Castelul de pe deal a apartinut regilor bosniaci, si a fost construita pe baza castrului roman, şi că la faţa locului Illyrian de decontare pe. Cine a trăit în acele locuri necunoscute anterior. Cercetatorii cred ca primele asezari a fi aici timp de aproximativ 7.000 ani în urmă. arheologii germani în Vizoko Valea a fost găsit aproximativ 24.000 artefacte neolitice. Totuşi, aceste piramide puţin probabil, dacă este într-adevăr, au fost construite din piatră sălbatici Age. Cercetatorii cred ca primul lor piramidale descoperite în Europa, cu toate acestea, probabil, acest loc este ocupat deja piramide, sau, probabil, piramide în Italia.

La sfârşitul lunii aprilie, a început săpăturile, şi primul lucru care a devenit clar - aceasta este ceea ce arheologi, fără îndoială, de-a face cu structuri artificiale. Sub straturile de arheologi a descoperit sol zona de intrare pavate, intrările în tuneluri şi dale de piatra mare care ar putea fi o parte a suprafeţei exterioare a piramidei. Găsit sistemul de tuneluri, lungime totală de faptul că peste 3,80 km. Privind în jurul tunelului de salvare, arheologi, geologi si alti experti, nu mă îndoiesc că a fost construită de către om. Spunemai precis pe ziua de azi greu de ceva. Dar ştim că ea are forma Vysochitsa patrulateră, cu o pantă de faţă la 45 de grade. Ceva să se gândească. Pe o mai multe rezultate concrete ale săpăturilor vom vedea mai târziu. Ei vor continua timp de aproximativ şase luni. La mijlocul lunii mai până la arheologii vor să se alăture doi experţi din Egipt.

Şi ce despre timpul trecut şi prezent? Semir Osmanadzhik consideră că "istoria civilizaţiei ar trebui să fie rescrise. Bosnia va deveni un gigant din lume hartă arheologice. optimismul lui nu este susţinută de toţi oamenii de ştiinţă. "Chiar şi cea mai mică cunoştinţă cu arheologie ar demonstra cineva că numai clădirile care au fost construite în Europa la acea vreme erau cabane mici, şi mulţi oameni încă mai trăiau în peşteri", a declarat profesorul Anthony Harding, preşedinte al Asociaţiei Europene de arheologi. "Chiar dacă am presupune că cercetătorii au fost confundaţi cu mai multe milenii, şi aceste clădiri sunt mai apropiate în timp, la piramidele egiptene, ideea că vechii locuitori din Bosnia, în general, construit orice piramide, nu mai vorbim de o astfel de fantezie este imens, pur." Critica merge mai departe. Acest lucru este destul de natural si necesar scepticism, mai ales acum, când alte "senzatii" sunt bule de aer. Poate ca scepticii au dreptate. Timpul va spune. În general, lucrările vor dura, în funcţie de Osmanadzhik, 2010.

Având forma o structură piramidală formată din mai multe popoare antice, şi au fost folosite ca temple, morminte regale sau site-uri. Cel mai cunoscut dintre aceste piramide din Egipt, construit ca aceasta a fost acceptată de egiptologi moderne, de aproximativ 3.500 - 4.500 de ani î.Hr.. Pasit similare piramidă cu cea care ar putea fi găsit în Bosnia, există în Mexic, Egipt, Iran şi Irak moderne. Piramidele au fost, de asemenea, găsite în China, am scris despre asta într-una din problemele legate de revista noastră.

Cât de multe exemplare au fost rupte peste datând de creare a unor piramide - de secole pentru a zeci de mii de ani. Ce împiedică să recunoască o astfel de vârstă vechi? Care este diferenţa pentru noi, a fost construit piramidele din Giza 3.500 ani î.en, sau 75.000 ani? În vederea îndeplinirii faraonului mare ambiţie zadar, sau ca o întrupare a legilor şi principiilor care guvernează universul? Care este diferenţa pentru noi, suntem de viaţă la începutul mileniului III î.Hr.? Ce suntem noi să Hecuba, că Hecuba la noi ... dar faptul de a problemei este că, de la înţelegerea noastră a viziunii noastre din trecut depinde de modul în care vedem lumea în prezent. Omenirea şi oameni - nu doar ceea ce ne gândim la ei de azi, dar ceea ce au fost ieri, şi chiar, poate, ceea ce va fi mâine. Problema nu este aşa de greu de a rescrie istoria - este dificil de a deveni un om cu o istorie de altă parte, mult mai vechi şi mult mai maiestuos. Se poate decât să sperăm că dacă nu astăzi, în prezent mâine, în viitor, trecutul nostru va fi diferit, şi am live într-o lume noua, mult mai vechi.

"Am râs de la oameni care au crezut în lume plat, dar au râs de la Galileo", a declarat corespondentului Osmanadzhik LiveScience, debitori intervievat el. Cred că el are dreptate, ceea ce ar fi în cele din urmă nu a pus capăt povestea piramide bosniac.

mwb.newacropol.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 06 aprilie 2009 9:54
Vizualizări: 3224

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
522
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
949
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531