ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Italia a construit cea mai mare centrală electrică fotogalvanică din Europa



Italia a construit cea mai mare centrală electrică fotogalvanică din Europa


Se pare că ţările europene au intrat într-o cursă pentru energie, scopul căreia nu sunt doar intenţii ecologice, dar şi independenţa energetică maximă de la resurse minerale de energie.

Compania SunEdison a anunţat finalizarea construcţiei celei mai mari centrale fotovoltaice din Europa, care este situată în oraşul italian Rovigo. Capacitatea centralei solare este de 70 MW.

Ţările europene se confruntă în prezent cu un boom în domeniul energiei alternative. În fiecare săptămână sau de câteva ori pe săptămână se poate auzi despre începutul sau încheierea unui alt proiect energetic. Şi acum se construiesc centrale generatoare mult mai puternice. Iar centrala electrică solară din Germania, oraşul Brandenburg, are o capacitate de 81 MW.


De ce atunci centrala din Italia este numită cea mai mare?

Răspuns la această întrebare, îl putem găsi în noţiunea inseşi a centralei electrice. Deseori acelaşi nume presupune câteva obiecte generatoare. Astfel, centrala electrică solară din Brandenburg, de fapt, se compune din trei terenuri separate de panouri fotovoltaice, cunoscute ca Finsterwalde I, Finsterwalde II, Finsterwalde III. În acelaşi timp, în Italia, a fost finalizată cea mai mare unitate generatoare de energie electrică, construită pe module fotovoltaice. Până în prezent, liderul cursei a fost Spania, cu un parc fotogalvanic la Olmedille, cu o putere de 60 MVt.

 

Italia a construit cea mai mare centrală electrică fotogalvanică din Europa



Prin urmare, ar fi corect să afirmăm că actualmente Italia este  proprietara unuia din cele mai puternice complexe
electrogeneratoare din Europa, care funcţionează pe baza celulelor solare fotovoltaice.

Lucrările de construcţie ale centralei electrice în Rovigo au fost efectuate în ritmuri de invidiat, aprobarea din partea Guvernului italian a fost primită în luna martie a acestui an, iar în noiembrie centrala producea deja 70 de megawaţi de energie, suficientă pentru alimentarea a 17150 de apartamente.

Ştirile despre sfârşitul construcţiei centralelor de energie solară şi eoliană nu mai sunt ceva neobişnuit pentru ţările UE, oamenii le percep ca o dezvoltare naturală a industriei energetice.

Ţărilor CSI va fi mai uşor să pună în aplicare inovaţiile energetice, cel puţin, partea tehnică, din moment ce toate tehnologiile sunt deja depanate şi gata pentru implementare şi continuă să scadă din preţ.

 

 

Sursa cu link pe cnet.com

ABONAȚI-VĂ
Luni, 13 decembrie 2010 11:26
Vizualizări: 3025

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
190
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
285
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
420
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
467