ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ivan KupalaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ivan Kupala - sarbatoare pagana populare, sărbătorită în Rusia, Belarus şi Ucraina (precum şi practic intreaga Europa) la solstitiul de vara, 7 iulie (stil nou). Mulţi l sărbători pe 22 iunie, având în vedere istoric factorul solstitiului şi naturale.

Etimologie
Numele de vacanţă a fost rezultatul imbinarii a doua zi a lui John (Ivan) Botezătorul, care a fost sărbătorită după adoptarea creştinismului în Rusia, şi pre-creştine slave Kupala vacanţă dedicată pagane antice Dumnezeu Kupala.


În vacanţă
Ziua John este umplut cu ritualuri asociate cu apa, focul şi plante aromatice.


De apă
Pentru a se scălda în John's Day - un obicei popular, dar în unele zone agricultorilor simţit o piscină periculos, deoarece în ziua ziua lui - el apă, care nu pot tolera atunci când regatul său de oameni să viziteze, să şi le îneacă avenges că orice neglijent.


Incendiu
Caracteristica principală a Kupala Night - incendii de epurare. Runda le dansat, a sărit asupra lor: Cine este mai fericit şi mai mare salt, el va fi mai fericit. În unele locuri prin foc mijlocul verii a alungat vitele acasă pentru ao proteja de ciuma. În mijlocul verii ars mame incendii scos din bolnăvicios copiilor camasi, că împreună cu hainele au fost arse, şi a bolii. Tineret şi copii, naprygavshis peste focuri de tabără, a dat tare amuzant jocuri şi o cursă. Trebuie să fi jucat în arzător. Este convingerea ţăranilor, pe Kupala, cea mai scurtă noapte, nu pot dormi, ca reînviat şi este deosebit de activ în fiecare rău - vrajitoare, varcolaci, sirene, şerpi, vrajitoare, goblini, apă, spiriduşi.


Ierburi
Semn caracteristic al lui Ivan Kupala - vamale numeroase şi tradiţiile legate de lumea plantelor. Ierburi şi flori, s-au adunat în St John's Day, pune sub roua Ivanov, uscate şi să le salvaţi, având în vedere o astfel de plante medicinale. Aceşti pacienţi au arsuri, lupta cu spiritele rele, le arunca în cuptor, inundate în timpul furtunii, pentru a proteja casa de trăsnet, şi să le utilizeze pentru a incita dragoste sau pentru "otsushki. Eroul principal al lumii vegetale, a devenit o feriga de vara, care, în general, legate de povesti despre comori. Cu infloreste feriga, deschiderea doar câteva momente, la miezul nopţii de Sânziene, puteţi vedea toate comorile, indiferent cât de adânc în pământ sunt acestea. În pre-revoluţionară Rusia, Ivan Kupala Ziua a fost una dintre revered şi importante sărbători cea mai mare parte a anului, a luat parte la întreaga populaţie, şi tradiţia cere implicarea activă a partidului triumf fiecare în toate ceremoniile şi punerea în aplicare obligatorie a unui număr de norme, tabuuri şi vamale.

Sărbătorile şi obiceiurile

1. Pe o noapte inainte fata de vara stabilite pe valurile râului coroane de flori cu lumânări aprinse, sau o aschie, curl coroane de Ivan da Marya, brusture, iarba Bogoroditskiœ şi poartă urechii. Dacă chiuvete coroană de flori la o dată, apoi a căzut din dragoste si logodit de a se căsători nu-l să plece. Cine cununa cea mai lungă vele, care ar fi toate mai fericit pentru el, cineva a ars mai mult de o aschie, care supravieţuiesc pe predolguyu viaţă!

2. In Midsummer Night vrajitoare devin mai periculoase, precum şi, prin urmare, ar trebui să fie pus în uşă şi glafuri urzici, pentru a va proteja de atacurile lor. Este necesar pentru a bloca caii care vrajitoarele nu le fure şi să nu merg la ei pe Muntele Pleşuv: trăiască calul nu a revenit!

3.B nopti de vara de pe coline furnica sunt colectate într-un vas de ulei, care recunoaşte remediu împotriva vindecarea diferitelor afectiuni.

4. În Kupala copaci Noaptea mutat din loc in loc si sa vorbeasca cu ele prin fosnetul frunzelor; vorbi cu fiecare alte animale şi plante aromatice, care, chiar noaptea trecută umplut cu, miraculos putere speciale.

5. Dacă această noapte, pentru a lua o floare Ivan da Marya şi să investească în colţurileu, un hoţ nu vine la casa: frate şi soră (plante flori galbene şi violet) vor fi vorbit între ei şi un hoţ ar considera că vorbind cu proprietarul cu proprietăreasă.

6. La miezul nopţii, nu trebuie să căutaţi pentru a apela culori şi pus sub pernă, şi în dimineaţa pentru a verifica dacă există douăsprezece plante diferite. Dacă dactilografiate, acest an va fi căsătorit. Sub cap pune feriga (patlagina), spunând: "feriga, patlagina, tu vii de la drum, veţi vedea tineri şi bătrâni, spune-mi viitorul meu sot!"

7. În cazul în care urca pe zi John's Twelve gradini, orice dorinţă se va adeveri


Joi, 19 iunie 2008
Vizualizări: 5709

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
59
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75