ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Izolare cu rumegus



 

 

 

Astăzi pentru izolarea termică a pereților, acoperișurilor, podelelor, podurilor, etc. sunt folosite diferite materiale, fiecare dintre care are argumentele sale pro și contra. Cu toate acestea, o izolare cu rumeguș folosită din timpuri vechi rămâne populară ca modul cel mai democratic de izolare.
Rumeguș sunt deșeuri în industria lemnului. Cu rumeguș împreună cu zgură și surcele strămoșii noștri au izolat încăperile.

Ce să ia în considerare la izolare?

Pentru izolare nu este potrivite cel mai obișnuit rumeguș care rămâne după tăierea buștenilor. Materialul trebuie să fie pregătit în mod corespunzător. Acesta este tratat cu antiseptic, bine uscat și amestecat cu var stins sau var hidratat. Varul este necesar pentru protecția de șoareci, șobolani și alte rozătoare. El trebuie să fie de cel puțin 10% din masa totală de rumeguș. Materialul se toarnă pe podea de  lemn sau de metal și se amestecă bine cu o lopată. Un astfel de amestec se toarnă în cavitățile acoperișurilor, podelelor la un strat de 20-3 cm.

Nu ar fi rău să eliminați capacitatea friabilă a materialului. În caz contrar,  materialul izolant poate în cele din urmă se surpa și să lasă să treacă căldura. Putem preveni această problemă în felul următor. La rumeguș adăugăm var și ipsos în raport de: 85% de rumeguș, 5% de ipsos, 10% de var. În acest fel izolatorul termic friabil este convertit în material solid. Faceți materialul izolator în porțiuni mici, pentru ca ipsos poate se solidifica înainte de stivuire. În loc de var puteți folosi aluatul de var, dar de el veți avea nevoie de două ori mai mult, puteți înlocui ipsos cu ciment.

Tehnologia de izolare

Prima etapă. Gătim un amestec din rumeguș, ipsos / ciment, var (10 găleți de rumeguș, o găleată de ipsos sau cement, o găleată de var). Cu ajutorul unei  stropitoare viitorul izolator termic este pulverizat cu acid boric care acționează ca un antiseptic. Veți avea nevoie de 5-10 litri de apă. Umiditatea este regulată de sine stătător. Pentru a face acest lucru, luați un pic de amestec și strângeți în mână. Dacă amestecul nu se desface, el este gata.

A doua etapă. Împrăștiem rumeguș în locuri care necesită izolare, compactăm bine și lăsăm amestecul să se "coace".

A treia etapă. Peste două săptămâni verificăm izolatorul termic la prezența de goluri, dacă este cazul, trebuie să repetăm umplerea cu rumeguș.

Mulți oameni gătesc din rumeguș ipsos termic. Pentru a face acest lucru, trebuie să amestecați rumeguș cu lut, ciment, hârtie de ziar și apă. În rezultat veți obține o tencuială pentru lucrări de finisaj în interior. 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 iulie 2014 12:36
Vizualizări: 20445

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
209
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
326
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
437
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
291