Izvoarele din parcurile capitalei sînt pline de bacterii periculoase

/ Vizionări: 3734

 

В родниках Кишинёва обнаружены нитраты 

 

Apa izvoarelor din parcurile capitalei este poluată cu nitraţi şi bacterii. La această concluzie au ajuns specialiştii de la Centru de Sănătate Publică din Chişinău.

 

Libertatea de putrefacţie … (Video)
Libertatea de putrefacţie … (Video)

Potrivit lor, cantitatea de nitraţi în apa izvoarelor „Elena”, de pe str. C. Ieşilor, „Tamara” din parcul ,,Valea Morilor”, a izvoarelor nr. 1 şi nr. 2 din parcul „Valea Trandafirilor” şi a celui de pe şos. Balcani variază de la 70,8 pînă 169,3 mg/dm3 (norma sub 50 mg/dm3).

Apa din aceste izvoare nu se recomandă de utilizat în scopuri potabile, dar se admite utilizarea în scopuri menajere şi tehnice.

Specialiştii recomandă oamenilor să fie prudenţi la consumarea apei din izvoarele aflate în parcurile din capitală, deoarece acestea pot fi o sursă de transmitere a bolilor infecţioase (hepatita A, bolile diareice acute, holera, febra tifoidă, leptospiroza, etc.), unele infecții parazitare și intoxicaţii cu compuşi chimici.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137