ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Jackie Chan: un pic pentru sine, iar restul — pentru oameni!
 

Jackie Chan este cunoscut printre mai multe generații de fani din întreaga lume nu doar ca un erou blajin, dar întotdeauna abil al comediilor de acțiune. El şi-a început cariera ca un cascador, însă talentele comice şi potrivite pentru scenă, înmulțite cu o abilitate perfectă a artelor marțiale, în curând l-au înaintat pe actor la roluri principale. În plus, actorul însuși este producător, direcționează filme și scrie scenarii, este implicat în organizarea cascadoriilor și scenelor de acțiune, sonorizează coloane sonore pentru filme și a înregistrat aproximativ 20 de albume de muzică în mai multe limbi.

 

Dar la acest lucru Jackie Chan, extra-capabil de muncă, creativ și mereu plin de optimism, nu se oprește – el luptă activ pentru introducerea transportului ecologic, creează fundaţii de caritate, se îngrijorează pentru medicină, educație și chiar tratamentul uman al animalelor fără stăpân. Este ciudat faptul că nu am auzit aproape nimic despre acest aspect al vieții actorului preferat de toată lumea - e timpul să reparăm acest lucru!

 

Favorizaţi transportul ecologic!

 

Джеки Чан: немного для себя, остальное – людям!

 

Jackie Chan deţine compania JCAM, care a venit pe piața transporturilor ecologice cu mai mult de cinci ani în urmă și este angajată în dezvoltarea vehiculelor cu emisii zero de CO2 care nu cauzează daune mediului înconjurător. Într-o astfel de perioadă scurtă compania a găsit o nișă solidă în piața industriei auto din mai multe țări și a câștigat un premiu în domeniul noilor tehnologii alternative acordat de asociațiile de afaceri din Hong Kong.

Una dintre inovațiile JCAM, create în colaborare cu compania Brammo Enertia este o motocicletă ecologic curată care funcţionează pe electricitate. A face o astfel de reclamă superbă pentru bike-ul "verde" ar putea doar Jackie Chan: el a jucat cu "calul de fier" în noul său film "Armura lui Dumnezeu-3: Zodiacul chinezesc" care va fi lansat în luna decembrie a acestui an. Și din moment ce este al 100-lea film jubiliar al actorului, acesta va atrage o mare atenţie din partea mass-media, anume la aceasta Jackie Chan şi a sperat.

Bike-ul electric de la JCAM este suficient de puternic și este capabil să dezvolte o viteză de până la 90 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, nu mulţi pot să-şi permită această bucurie "verde": având în vedere că bateriile de astăzi sunt destul de scumpe, prețul la motocicletă ajunge la 8000 de dolari.

 

Джеки Чан: немного для себя, остальное – людям!

 

În plus, Jackie Chan este implicat în publicitatea scuterelor electrice cu două roţi "Segway", inventate de Dean Keymenom. Ideea este că astfel de mijloace de transport, rapide şi compacte, ușor operabile sunt o bună alternativă la transportul rutier, precum și alte mijloace de transport de dimensiuni mari. Ele păstrează puritatea mediului înconjurător și nu interferează conducătorilor să se bucure de aerul curat în timpul deplasării.

Astfel de scutere azi folosesc nu doar oamenii din clasele sociale bogate, dar de asemenea lucrătorii de diferite profesii în orașele din SUA (de exemplu, pompierii), precum și jucătorii de golf. A cumpăra eco-scutere pentru cetățenii lor intenţionează şi Ministerul Transporturilor din Germania - la urma urmei, pistele de biciclete din țară sunt utilizate de mult timp cu succes.

Atunci de ce, să nu uităm de taxiuri și autobuze greoaie în timpul orelor de vârf și blocajelor de trafic? Toate acestea, desigur, sunt un ideal, însă, în conformitate cu Jackie, merită atenție. Iată de ce,actorul la fiecare moment potrivit propagă "Segway" ca o tehnologie de transport convenabilă și speră că multe țări vor include eco-scuterele în lista mijloacelor de transport dorite și necesare.

În plus, Jackie Chan este implicat în publicitatea scuterelor electrice cu două roţi "Segway", inventate de Dean Keymenom. Ideea este că astfel de mijloace de transport, rapide şi compacte, ușor operabile sunt o bună alternativă la transportul rutier, precum și alte mijloace de transport de dimensiuni mari. Ele păstrează puritatea mediului înconjurător și nu interferează conducătorilor să se bucure de aerul curat în timpul deplasării.

 

Cărţi poştale de Ziua Sf. Valentin salvează prietenii patrupezi

 

Джеки Чан: немного для себя, остальное – людям!

 

Jackie Chan este un vegetarian ferm. La fel ca şi mulți dintre colegii săi, actorul acordă o atenție apărării şi respectării drepturilor fraților noștri mai mici. El nu o singură dată a făcut declarații publice la aceste subiecte și a pozat pentru publicitate pentru a salva animalele pe cale de dispariție.

Câinii fără stăpân din China sunt o mulţime, ceea ce face controlul asupra epidemiilor de rabie ineficient. Deseori această problemă este rezolvată în mod inuman și cu întârziere: atunci când numărul de animale crește prea mult, nimic altceva decât un masacru în masă nu a fost inventat până acum. După una dintre aceste "acţiuni de profilaxie", reprezentanți PETA din Asia Pacifică (Oamenii pentru tratamentul etic al animalelor) au început negocierile cu autoritățile din China în vederea posibilităţii de planificare a unor alternative mai umane.

La eforturile lor s-a alăturat şi Jackie Chan, creând o serie de imagini cu felicitări în formă de inimă. Pe ele pot fi citite ieroglife chineze "iubire" și "respect", văzut autograful actorului și inscripția de îndemnare: "Datoria noastră umană este de a iubi și a ne respecta reciproc. Însă această obligație se referă şi la prietenii noștri mici. Animalele merită de asemenea bunătatea și grija noastră". Imaginile au fost scoase la licitație, iar încasările au fost direcționate pentru campania de controlul uman asupra combaterii rabiei.

 

Principalul filantrop al planetei noastre

 

Джеки Чан: немного для себя, остальное – людям!

 

Astfel l-a numit pe Jackie Chan revista "Forbes Asia”. De fapt de a înțelege cu adevărat nevoiaşii poate doar omul care cândva a fost în locul lor. Potrivit actorului, familia lui a condus o viață mai mult flămândă decât sătulă şi a fost atât de săracă, încât tatăl său aproape că nu l-a vândut. Dar la școală în care a învăţat viitoarea celebritate în fiecare lună venea un pastor american care aducea elevilor haine și alte lucruri necesare. El a explicat că toate acestea sunt un ajutor de la alți oameni și nu este necesar ca să le mulțumească. Însă, pastorul i-a cerui lui Jackie să nu uite de acest sprijin și să facă ceva similar pentru oamenii străini.

Stând ferm pe picioare, actorul a început să realizeze promisiunea în viaţă, trimiţând alimente şi diverse cadouri în orfelinate, iar apoi a organizat diferite fonduri de caritate și la orice ocazie ajută oamenilor. În 1988 a fost deschis "Fondul Jackie Chan", sub tutela căruia se află aproape întreaga Asie. Organizația oferă asistență copiilor şi adolescenţilor care au suferit din cauza catastrofelor naturale, investeşte cercetări medicale avansate, susține școală kung fu şi alte arte marţiale. Jackie Chan a transferat deja la UNICEF și alte organizații pentru copii peste 4 milioane de dolari Hong Kong (HKD), și în 2006 a declarat că intenționează să lase prin testament fundaţiei o jumătate din averea sa.

În 2005, actorul a organizat un alt fond "Inima Dragonului", care se ocupa exclusiv cu inaugurarea și susținerea școlilor - astăzi există mai mult de două duzini în întreaga țară. Jackie călătoreşte de la o țară la alta ca un ambasador al Bunăvoinței, participând la concerte de caritate, promoții și licitații. Iată cum ar trebui să înțelegem expresia "Ai promis? – Am făcut!"

 

Джеки Чан: немного для себя, остальное – людям!

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 27 mai 2013 16:58
Vizualizări: 4213

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
129
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
247
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
301