Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/12/shitburger.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Japonezii au învățat să facă hamburgeri din fecale (+Video)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Japonezii au învățat să facă hamburgeri din fecale (+Video)
Realizarea nouă a japonezilor va bucura gurmanzi, amatori de rafinamente excentrice și coprofagi - meșteșugarii din Asia au inventat un "shitburger" făcut din materiile fecale umane. Dezvoltator al metodei progresiste de comutare umană la ciclul închis a devenit Mitsuyuki Ikeda, un cercetator din Laborator Okayama.

Savantul a fost abordat de întreprinderea comunală ce deservește sistemul de  canalizare Tokyo cu o cerere de a investiga dacă este posibil a găsi o utilizare pentru masele uriașe de deșeuri care sunt colectate din țevile în capitala niponă cu milioane de rezidenți.

Examinând nămolul acumulat în canalizare, Ikeda a găsit în el un conținut ridicat de bacterii ce prelucrează fecalii în proteine. Selectând proteine și adăugând un amplificator de reacție, oamenii de știință au obținut rezultatul dorit.

"Carnea" conține 63 % de proteine, 25 % de carbohidrați, 3 % de grăsime și 9 % de minerale. Pentru o asemănare mai bună cu carne în produs se adaugă colorant roșu natural și aromf pe bază de soia. Primii voluntari care au îndrăznit să guste din  rezultatul muncii oamenilor de știință susțin că produsul într-adevăr arată ca carne.

Modalitatea de a rezolva problema alimentară găsită de japonezi are anumite avantaje, notează site-ul Inhabitat: pentru că în prezent 18 % din emisiile de gaze cu efect de seră sunt eliberate de industria cărnii. În plus, vitele consumă prea multe resurse valoroase și oferă publicului un motiv pentru a discuta cu privire la cruzime față de animale.

 

 

Shitburgerii - așa le-au numit convențional japonezii - sunt în măsură să rezolve toate aceste probleme. În plus, ei conțin mai puține calorii decât burgerii obișnuiți. Însă deocamdată la întrebarea privind disponibilitatea de a încerca shitburger, majoritatea cititorilor răspunde negativ.

Profesorul Ikeda înțelege natura acestei bariere psihologice: într-adevăr carnea artificială este literalmente sintetizată din fecalii. Dar oamenii de știință încă nu-și pierd speranța că cu timpul shitburgerii vor găsi suficient de cumpărători care vor  înțelege toate beneficiile producerii fără deșeuri. În cazul distribuției de masă a  produsului acesta va costa la fel ca și acum burgerii din carne naturală. Deocamdată, având în vedere costurile activității de cercetare, aceștia costă de 10-20 ori mai scump decât produsele tradiționale.
 

Nu este prima încercare de a trece omul la ciclul închis. De exemplu, astronauții de pe Stația Spațială Internațională beau cu plăcere apa sintetizată din sudoarea lor, umiditatea condensată în rezultatul respirației, precum și din urină.

Marţi, 24 decembrie 2013
Vizualizări: 3558

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144