ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Japonezii construiesc un electrocar zburător pentru protecţia de cutremure

O echipă de ingineri japonezi din oraşul Mikava lucrează asupra elaborării unui automobil zburător,care ar putea fi utilizat pentru operaţiunile de salvare în cazul calamităţilor.

Se preconizează că aparatul zburător va fi gata în 2020. Totodată, cutremurul care a avut loc luna trecută în Kumamoto, îi determină pe inventatori să lucreze mai repede şi, probabil, că proiectul va fi finalizat înainte de termen.

Tinerii specialişti au efectuat deja o testare în baza şcolii primare din oraşul Toyota. Prototipul cu dimensiunile de 30 pe 60 cm s-a ridicat cu succes la 3 metri deasupra pămîntului şi a stat în aer o perioadă de timp. Cîteva teste repetate s-au încheiat cu succes.

În esenţă, prototipul utilizat este o dronă, ce conţine toate elementele de construcţie ale automobilului. Maşina cu trei roţi este confecţionată din plastic armat şi fibre din carbon şi este ridicată în aer de patru elice.

Inventatorii au şi un prototip de dimensiuni reale, însă a fost luată decizia de a folosi pentru teste modele mai mici. În calitate de propulsor, maşina zburătoare utilizează un motor electric. La etapa actuală, aparatul cîntăreşte 180 kg, însă inginerii intenţionează să înlocuiască toate detaliile din aluminiu cu plastic din carbon şi să reducă greutatea pînă la 100 kg.

Automobilul are capacitatea pentru o singură persoană, are volan, pedale pentru frînă şi accelerare, astfel că poate fi folosit şi pentru deplasarea pe drumurile obişnuite. Iar unul dintre avantajele lui, potrivit inginerilor japonezi, este capacitatea de a decola şi ateriza vertical în orice moment.

„Elecrocarul zburător va putea efectua operativ lucrările de salvare şi de transportare a încărcăturilor, spun autorii proiectului. Această tehnologie va putea salva multe vieţi, de aceea, noi ne străduim să finalizăm lucrările cît mai repede”.

Японцы разрабатывают летающий электромобиль для защиты от землетрясений

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Uleiul de jojoba este un dar prețios al naturii. Conținutul ridicat de esteri de ceară face din jojoba o opțiune bună în...
51
Baba Manea voia să se așeze la cină. Pînă la apusul soarelui mai era încă mult timp, dar ea deja a reușit să facă trebur...
33
Ficatul are nevoie de curățare! Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.Chiar dacă sînteți încă tînăr, nu c...
110
Țipova este un simplu sat pe malul Nistrului. Dar în aceste locuri pitoricești mereu se întâmplă ceva important. De exem...
58