Jurnalul grădinarului
Putem urmari succesele si esecurile noastre in domeniul gradinaritul, mai bine daca inregistram totul intr-un jurnal.
Orice lucru nou pe care il descoperim in gradina trebuie trecut undeva. Este distractiv sa vezi lucruri noi, campuri frumoase, o lucrare deosebita facuta la timp, dar este si mai frumos sa le notezi undeva ca sa ramana ca si amintire.
Nu este un efort mare pentru a nota cele vazute in gradina ta si ceea ce trebuie sa faci in zile urmatoare. Jurnalul ajuta la reimprospatarea memoriei cu tot felul de date utile legate de vreme, inflorire, instalatii noi, echipamente si unelte, seminte, rasaduri, tehnologii, etc.
Jurnalul poate avea pagini pentru fotografiile facute in gradina urmate de pagini cu hartie milimetrica pentru planificarea straturilor, si pagini albe pentru note, schite, sau chiar desene.
Tot mai multi gradinari tin un blog de gradina, ghidandu-se dupa modelul blog-ului web. Cei mai avansati au si situri de gradinarit unde posteaza fotografii, note, idei, ganduri, meditatii, etc.
Indiferent daca aveti talent sau nu la scris, tinerea unui jurnal de gradinarit, va poate ajuta sa nu uitati lucrurile importante si va ofera satisfactia vizualizarii eforturilor si rezultatelor deosebite obtinute in propria gradina.
Sursa: agriculturae.ro