La Căpriana a debutat festivalul «Ecogastroetnica»
Roşii din Străşeni, struguri din Căuşeni sau pepeni din Criuleni - un sortiment bogat de producţie agricolă a fost expus în inima Codrilor. Desfăşurat în premieră, Festivalul „Ecogastroetnica", a reunit recent lîngă mănăstirea Căpriana agricultori şi meşteri poulari din întreaga ţară.
Fructe şi legume ecologice crescute în Moldova au fost propuse pentru vînzare iubitorilor de produse ecologice. Vizitatorii şi-au făcut plinul cu fructe și legume, dar au recunoscut că aşteptau preţuri mai mici.
Organizatorii evenimentului spun că au pregătit o serie de surprize. Una dintre acestea a fost Coliba lui Moş Ion unde puteau fi găsite obiecte de artizanat și măști, fluierașe, pixuri fermecate pentru copilași.
Pe parcursul a două zile, oaspeții evenimentului au avut parte de bucate tradiționale, ateliere culinare, întîlniri cu meșterii populari, muzică și dansuri. La eveniment au evoluat interpreți autohtoni.
Potrivit inițiatorilor, Festivalul „Ecogastroetnica" este organizat în susținerea producătorilor moldoveni de fructe și legume, pe fondul embargoului impus de Federația Rusă.