ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Chişinău, nimeni nu poartă răspundere pentru curăţenie în timpul meciurilor de fotbal (+Video)
Încă pînă la începutul meciului de fotbal Moldova-Anglia în jurul stadionului „Zimbru” s-au format grămezi de gunoi. Urnele pentru deşeuri au fost împlute în cîteva minute. Serviciile comunale nu se grăbeau să strîngă gunoiul, de aceea suporterii îl aruncau direct pe trotuar şi pe ronduri de flori.

 

După meci, lîngă stadion era o cantitate impunătoare de cutii goale de bere, pahare, ambalaje din plastic şi atribute ale suporterilor. Trecătorii erau nevoiţi să manevreze cu dibăcie printre grămezile de gunoi.

Vicedirectorul Direcţiei municipale „Autosalubritate”, Victor Serghienco, a comunicat pentru NOI.md că responsabilitatea pentru asigurarea curăţeniei în timpul unor asemenea evenimente aparţine organizatorilor.

„Organizatorii au trebuit să anticipeze această situaţie şi să încheie contracte suplimentare cu întreprinderea noastră pentru un volum mai mare de gunoi pe teritoriul adiacent”, a precizat Serghienco.

Totodată, reprezentanții Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal au declarat că nu ţine de competenţa lor să strîngă gunoiul dinafara stadionului.

„Nu ştim cine trebuie să răspundă pentru asigurarea curăţeniei în afara stadionului, dar cu siguranţă nu noi. Clubul „Zimbru” răspunde pentru organizarea meciului şi nu pentru ceea ce se întîmplă în afara stadionului. Grupurile mari de oameni întotdeauna lasă ceva din urmă”, a menţionat secretarul de presă al echipei „Zimbru”, Serghei Lisevici.

Amintim că meciul Moldova-Anglia s-a desfăşurat în condiţii de securitate maximă. La stadion a fost interzis accesul cu sticle, iar ordinea publică a fost asigurată de 1200 de poliţişti. Însă este binecunoscut că, înainte de meci, suporterii preferă să consume diferite băuturi, de aceea era de aşteptat să fie multe deşeuri. Cu toate acestea, organizatorii nu au asigurat teritoriul adiacent stadionului cu numărul necesar de urne. După meci nu s-au înregistrat incidente, însă grămezile de gunoi au lăsat un sentiment neplăcut.

 

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Miercuri, 12 septembrie 2012
Vizualizări: 1416

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
433
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
179
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
245
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
136