ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La îndemâna oricui: licoarea miraculoasă de pe vremea faraonilor
 

Antica este o licoare miraculoasa, cu o multitudine de beneficii pentru sanatate, preparata la porunca faraonului Amenhotep al IV-lea.

Acum mii de de ani, oamenii o numeau humus, ce înseamnă pămțnt sau sol. Este vorba de fapt despre o băutură preparată din lămâi și usturoi, care a fost menită să sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide.

Tratamentul a fost inventat de către preoți egipteni, care cunoșteau tainele organismului și știau cum să folosească plantele pentru a trata diferite afecțiunii. Se spunea că licoarea ajută la curățarea vaselor de sânge și la prelungirea vieții.

Numele băuturii, Antica, provine de la cuvintele An, care înseamă usturoi și tica, denumirea lămâii. Ea era folosită și de preoții, care știau că licoarea ajută la menținerea și reglarea echilibrului vitaminelor din organism.

Антика

Vitamina A, care se regăsește în componența băuturii, poreste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.

Антика

 

Cum se prepară?

Ai nevoie de 4 lămâi potrivite, bine coapte, cu coaja subtire și trei capațâni de usturoi. Zeama lămâilor se pune într-un borcan curat, iar coaja și pulpa se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt borcan. Usturoiul se curăță și se zdrobeșt întocmai ca pentru mujdei.

Zeama lamiilor, cojile și pulpa (date prin mașina) și mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine se toarnă în oală doi litri apa fiartă și răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două și se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi – lamâia îl va face să dispară.

Антика

După cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de cite un litru și se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.

Антика

Cum o administrezi?

Băutura se administrează înainte de masă, de 3-4 ori pe zi câte 50 de ml, timp de 5 zile. Se face pauză 10 zile, după care se repetă tratamentul. Este bine ca această cură să fie ținută timp de 5 luni, după care se face pauză 2 luni.

Folosirea acestei băuturi previne răcelile, fiind un tonic excelent chiar și pentru persoanele sănătoase.

Антика

Întrebuințările sale sunt numeroase, fiind utilă în tratartea afecțiunilor gastro-intestinale și a disfuncțiilor hepato-biliare, mai puțin calculoza biliara și afecțiunile de vezică biliară. Preparatul curăță rinichii, dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabilește inima după infarctul de miocard, grăbește resorbția cicatricelor postoperatorii.

 

Sursa: stirile.rol.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 28 decembrie 2014 9:19
Vizualizări: 2470

Citiţi de asemenea

Ești sigur că vei primi ajutor la timp? Dezastrele climatice au loc din ce în ce mai des, dar nimănui nu-i pasă de oamen...
392
  Agricultura arabilă în zilele noastre cedează agriculturii organice. Dar problema constă în faptul că sunt f...
9546
Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
571
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
10015