La Novosibirsk, va fi construită uzina de producere a bateriilor acumulatoare pentru transport electric

/ Vizionări: 7360

La Novosibirsk, va fi construită uzina de producere a bateriilor acumulatoare pentru transport electric

 

В Новосибирске будет построен завод по производству аккумуляторных батарей для электромобилей

Cum de a construi o casă pentru hobbit (Foto)
Cum de a construi o casă pentru hobbit (Foto)

În conformitate cu acordurile încheiate  între corporaţia rusă РОСНАНО şi compania chineză Thunder Sky Energie Group Limited (BVI), care astăzi este singurul producător în masă din lume al bateriilor acumulatoare pentru autobuze electrice, la Novosibirsk va fi construită uzina care va produce aceste baterii. La uzină vor fi instalate patru linii de producere ale companiei chineze, ale căreia tehnologiile unice patentate vor asigura parametrii tehnice ridicate de producţie. Printre evoluţii inovatoare Thunder Sky, care vor fi folosite în procesul de producere - este sistemul de încărcare rapidă (mai puţin de o oră pentru un ciclu complet), fără precedent în lume, precum şi tehnologia creării bateriilor de mare capacitate (până la 700 Ah). Concurenţii cei mai apropiaţi - mari producători europeni - BMW, Fiat, Citroen şi Daimler Benz, ceea ce vorbeşte despre importanţa produselor prezentate. De asemenea, aceste tehnologii sunt dezvoltate de către specialiştii gigantului mobil Nokia la compartimentul creşterii autonomiei staţiilor fixe.

Uzina din Novosibirsk va produce baterii fero-fosfate (LFP), care sunt destinate, în primul rând, ca un element de bază pentru alimentarea vehiculelor electrice, a motocicletelor şi autobuzelor. Unul dintre avantajele cele mai importante ai LFP-panouri - lipsa de aşa-numitul "efect de memorie" (reducerea capacităţii de încărcare datorită taxării bateriei care nu este evacuată complet), ce influenţează pozitiv atât asupra eficienţei dispozitivului, cât şi asupra comodităţii de aplicare a acestuia din urmă. Croaziera vehicului electric echipat cu o gamă de astfel de baterii va fi egală cu aproximativ 350 de km, totodată timpul de încărcare durează în medie aproximativ de o jumătate de oră. Cu toate acestea, după cum spun dezvoltatorii proiectului, potenţialul acestei tehnologii nu este epuizat şi, în viitor, distanţa parcursă maximă cu o taxare va fi nu mai mică de 600 km.

Capacitatea de producere la momentul de pornire a uzinei în 2011, potrivit calculelor va constitui 300 de milioane E/h pe an. În anii următori, uzina va produce cu 100 de milioane de E /h mai mult. Totodată, toate produsele fabricate vor primi o piaţă de desfacere garantată: compania Thunder Sky intenţionează să răscumpere partea leului de producţie a uzinei din Novosibirsk pentru producatorii chinezi de transport electric. De asemenea, sunt programate şi livrările produselor şi pe piaţa rusă.

Raliul din Novosibirsk a ajuns la Vladimir (Video)
Raliul din Novosibirsk a ajuns la Vladimir (Video)

 

Bugetul total al proiectului va constitui 13,78 miliarde de ruble. РОСНАНО investeşte în capitalul statutar  2,24 miliarde de ruble, precum şi oferă societăţii un împrumut în valoare de 5,5 miliarde. Compania chineză investeşte 2, 24 miliarde de euro în numerar, proprietatea intelectuală şi tehnologii. Restul de 3,8 miliarde va oferi sub formă de împrumut un co-investitor extern. Analiştii estimează că, până în 2015, veniturile estimate din cadrul proiectului vor fi aproximativ de 17 miliarde de ruble.

Am dori, de asemenea, să remarcăm faptul că în Rusia pentru dezvoltarea propriilor tehnologii de producere a bateriilor acumulatoare de generaţii  noi, la ziua de azi sunt atraşi institute de cercetări ştiinţifice de frunte ale Academiei de Ştiinţă din Rusia,  institute ramurale şi companii industriale. Şi, potrivit oamenilor de ştiinţă din Rusia, în viitorul apropiat, este posibilă crearea unei tehnologii ruse de producere a bateriilor fero-fosfate, care după  principalele caracteristici tehnice va depăşi China.

 

Sursa