La Paris, mașinile cu combustibil vor fi interzise

/ Vizionări: 1112

В Париже будут запрещены топливные автомобили

Primăria Parisului a emis o declarație conform căreia traficul cu autovehicule cu motor cu ardere internă care funcționează cu benzină sau motorină va fi oprit complet în capitală pînă în 2030.

„În cadrul elaborării unui nou plan teritorial pentru controlul climei, aerului și energiei, Parisul va stabili obiectivul de a renunța complet la motorul diesel pe teritoriul său în 2024 și la cel cu benzină în 2030. Acest curs ia în considerare dezvoltarea din ce în ce mai accelerată a sectorului transporturilor din ultimii ani”, se spune în declarația Primăriei Parisului.

Europa reduce emisiile de dioxid de carbon cu autoturisme noi (+Video)
Europa reduce emisiile de dioxid de carbon cu autoturisme noi (+Video)

În viitor, autoritățile intenționează să dea prioritate automobilelor electrice, bicicletelor și transportului public. În acest scop, a început deja construcția unor noi linii exprese, iar numărul de biciclete și vehicule electrice din infrastructura generală de transport a capitalei este, de asemenea, în creștere.

Anterior, ministrul francez pentru tranziţie ecologică, Nicolas Hulot, a prezentat un raport strategic privind clima, potrivit căruia, pînă în 2040, urmează a se renunța, pe întreg teritoriul republicii, la automobilele cu combustibil.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137