ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lacul de viaţăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Desigur, toata lumea a vrut să trăiască lângă un lac, râu sau pârâu. Este în aceste locuri oamenii au întotdeauna preferat pentru a construi casele lor. Apa nu doar creează un microclimat favorabil pentru drepturi şi facilităţi, oferă produse alimentare, de divertisment, yavlyas unul dintre elementele principale ale Pământului este atât de mic care poate fi, după cuvântul, sozertsaemo pentru totdeauna. Acordarea de suflet fericirea o persoană şi pace, lacul de langa casa în Est a fost mult timp considerată un simbol de fericire, prosperitate şi sănătate.
Lacul este o oglinda frumos pentru orice peisaj.

Dar aceasta nu este întotdeauna posibil să trăiască aşa, mai ales pentru că nu există apă în jurul-o zonă protejată în care a interzis construcţia şi activitatea economică.
Apoi, un lucru rămâne - pentru a crea un lac privat. Acest lucru este important mai ales atunci când ekoposelkov crearea, aşezări, în cazul în care un loc în care să trăiască dincolo de o generaţie.
Cum să facem în aşa fel încât a servit ca un lac, necesitat un efort pic de timp şi bani pentru a construi şi menţine sănătoşi, starea sa. Într-adevăr, piscine moderne, necesită o mulţime de costuri, intretinere, ajutoare tehnice, filtre. Răspunsul poate fi unul - lac ar trebui să fie creat ca un ecosistem de viaţă, care are capacitatea de a restabili şi menţine echilibrul.

Idee

lac Lacul proiectat pentru condiţii de nord-est de Ucraina sau zona de pământ negru de Rusia, pentru alte zone climatice, peisajele sunt caracteristici. Prin urmare, trebuie să spun că concluziile mele pot servi doar ca o bază pentru propria reflecţie dumneavoastră. Am pornit de la ideea că nu este întotdeauna pe site-ul este expus pe suprafaţa de un izvor, flux, care poate deveni bază şi completaţi în lac viitor. Ei bine, de asemenea, nu este foarte potrivit pentru acest scop, în plus faţă de energie permanentă ridicare de apă este necesară pentru a avea un debit semnificativ - o cativa metri cubi pe zi. Pe lângă utilizarea în continuare a lacului pentru a reface apele subterane, poate duce la salinizare şi degenerare a lacului. Prin urmare, baza pentru luarea bazin de apa închise cu putere atmosferice ca opţiunea cea mai probabilă.

Sursa tuturor apă proaspătă este precipitaţii. Prin urmare, lacul va fi o sursă de apă de ploaie reconstituire, zapada, roua. Pentru lacuri naturale pe termen mediu de reînnoire de apă pentru aproximativ 10 de ani, această perioadă este baza de calcul meu de volumul de lac.

In climatul nostru se încadrează într-un an mediu de aproximativ 500 mm de apă. Rămâne doar să păstreze apa din evaporare şi nu este uşor. Puterea de a radiatiei solare este de 1,3 kWh pe m2, iar absorbţia acestei energii, stratul de apă de suprafaţă este rapid incalzita. La urma urmei, chiar şi la o temperatură a apei de 20C pe oră pe metru pătrat de suprafaţă calmă ar putea evapora peste 200g de apă. (Apendicele tabelul 1) pe zi este mai mare de 5 litri, sau 5 mm de la suprafaţa de 1m2!. Numerele ar putea creşte cu mai multe ori, dacă suprafaţa este suflat de vânt şi există un val. Astfel, numai pentru perioada de vară toate suma anuală de apă se pot evapora uşor. Dar chiar şi în Sahara este o ploaie de aprovizionare cu apă, situată în canioane, care devine putin soare si vant.

Este necesar de a reduce evaporarea apei în vara şi toamna şi iarna evaporare, şi aşa mici. Pentru a face acest lucru, de a proteja suprafata de căldură şi de vânt, ca principalele cauze de evaporare.
Aceasta înseamnă că trebuie să alegeţi o locaţie preferată pentru lac de relief sigure de vânturile dominante, soarele - şes, bazin, nordul, nord-est, nord-vest pante.

Cu aceeaşi face faţă destul de plantat copaci în jurul lacului şi arbuşti. Ei bine, de exemplu, toleranţă scăzută pentru aer uscat şi sol, cedru siberian.)

Aceasta impune restricţii pe lăţimea din rezervor. Inaltimea maxima a normale pentru zona noastră de 30m copaci. Să stea la sud derevya bine închise, în vara de apă, lăţimea de lac pentru latitudine de 50 ° trebuie să fie:
L = 30 * cos ( 23 °) = 30 * cos (73 °) = 8.8m

În plus, există o limită la adâncimea de rezervor şi zona minime. Adâncime este ales nu mai puţin de 3m, deoarece la această adâncime pământ are o temperatură medie de aproximativ 11 ° C şi se va răci cu apă, pe lângă o adâncime de peşte potrivit pentru supra-iernare şi multe plante acvatice.
Suprafaţă minimă de constituire a ecosistemelor acvatice stabile 200-300 m2. Această limită este obţinut de la principiul ecosistem complet, doar în astfel de zone cu productivitatea naturale pot exista peşte de ruinare - partea de sus a miniekosistemy. Ansamblu mai mare de apă, astfel ecosistemul acesteia este mai rezistent şi stabil.

Se pare că lungimea lacului 20-30 m şi o lăţime de 7.10 m şi o adâncime de 3-3,5 m, şi se întinde de la est la vest. Băncile ar trebui să fie, cu excepţia cazului în câteva locuri pentru înot, dacă este posibil abrupte de 60 ° -40 °, înclinat 20 ° malul -15 ° ar duce la pierderi suplimentare din cauza evaporării de pana la 1000 litri, o zi de vara.

Păstraţi apa rece nu pot reduce numai prin evaporare, dar şi invers, pentru a obţine din aer o cantitate suplimentară de apă care se condensează pe suprafeţe rece. Astfel, putem obţine apă chiar şi în deşert.

Principalele Stobie strat de suprafaţă a fost rece, iar aceasta necesită amestecarea de apă, puteţi pune cu siguranţă, o pompă de circulaţie electric sau o fantana, dar puteţi rula raţe, broaşte, peşti, şi să pescuiască treaz, si stiuca sau biban.

Dar cea mai bună modalitate să se ocupe de aceşti copii, care, la o zi de vara pe apa nu trage, bine, şi la proprietarul său, de asemenea, splash nu este un păcat. Omul, de asemenea, unele dintre aceste ecosisteme?

Mai mult ajutor ascunde lintiţă de apă, vodokras, Chilim, nufărul, burtă. Ele pot fi utilizate în produsele alimentare

Construcţie

lac Desi metodele moderne de construcţie a iazurilor dezvoltate tehnologic, acestea nu pot fi numite rezonabil. În plus faţă de costurile de construcţie ridicate 7-10 $ pe m2, are un cost ridicat de proprietate - reparaţii, întreţinere, consumabile, energie, echipamente suplimentare, făcându-le jucarii scumpe. Din beton, acestea dau fisuri contractie, cu destul de îngheţ. Facuta cu sintetic, filme din cauciuc sunt deteriorate cu uşurinţă de către rădăcinile şi în câţiva ani trebuie să fie înlocuit, cu excepţia acesta în căderea în apă a substanţelor chimice periculoase - fenoli, styrenes, viniluri, poliester, etc utilizate la fabricarea lor.

Prin urmare, metoda cea mai raţională şi curat pare să utilizeze ca o argilă lac hidro boluri. Argila este pe deplin capabil să se confrunte cu rădăcini de plante, sigilate şi daune minore.

O atenţie deosebită este acordată sledet construcţie temeinică hidroizolatii - lut "castel". Este confectionat din piure de bine cu apă la starea de aluat moale "gras" de lut si bine compactate. Aplică succesiv, în doi-trei grosimea stratului de 7 - 12cm. strat depozitate trebuie să fie uscată, dar nu a preveni formarea de fisuri. Pritenyat de soare pot fi de paie. Lut cu o contracţie de până la 20%. În cazul în care suprafaţa de lut devine la fel de greu de argila poate fi aplicat stratul următor.

Pentru a consolida şi mai mult lut din eroziune, mai ales pe linia de apă este de dorit "proarmirovat, gresie moloz, granit, caramida si asa mai departe. In timp, rădăcini de copaci, ierburi, plantate în apropierea apei, se vor proteja de a fi spălate.

Volumul de excavare poate fi de până la 600m3, să-l reducă, iar noi ar trebui să încercaţi să utilizaţi de relief maximă - rigole, ravene, în jos.

În plus faţă de reducerea activitatea, aceasta va da un aflux suplimentar de apă din zăpadă topită şi apă grea, în cazul în care colectează şanţ de apă dintr-o zonă de mare ar trebui să se gândească la aparatul de debordant.

În cazul în care, din păcate, locul pe care il au o buna, putem aranja avansataţionale de colectare de apa din inundaţii, distribuirea excavat pământ în formă de movile cu un oblic spre rezervorul de 80-10 de grade. În medie, o colecţie suplimentare de apă pot ajunge la 150 mm m2 dig, care oferă până la 500m3 de apa pe an.

Dacă site-ul este situat pe o pantă este recomandabil să se locul rezervor în partea de jos de la punctul său de a trimite apa de la inundaţii în ea santuri sau diguri. Apa din acoperisuri de case şi clădiri, de asemenea, ar trebui să fie trimis la rezervor.
Daca te bazezi doar pe ploaie umplerea lacului, atunci acest proces poate dura mai mulţi ani, sau adaosurilor de mai jos nu va funcţiona la creştere ca urmare a evaporării, acest lucru. Iniţial, va trebui să completaţi lac cu apa din fântâni sau de la cel mai apropiat corp de apă, sau în plus pentru a colecta şi lansare zăpadă în lac în timpul iernii.

Întreţinere

Numărul de îngrijire pentru un pool, este invers proporţională cu executarea prirodosoobraznomu sale.
În primul rând, în lac există o acumulare de nămol de la praf, litiera de frunze, resturi organice formate - de habitat şi produsele de set de bacterii, protozoare, viermi. Aceasta este o parte importantă din lanţul de viaţă. Periodic, excesul de nămol poate fi eliminat - acesta este un excelent îngrăşământ pentru plante. Sau utilizarea de spălat. Aceasta a fost mult timp observat că noroiul din lac în plus faţă de proprietăţi de vindecare, se spală organismul de bine.

nu ar trebui să intre în apă detergenţi moderne sintetice frecvent conţinute în pulberi de spălat, săpunuri, şampoane şi - lauret, sulfat de lauril, clorit, antibiotice, fungicide, înălbitori, parfumuri. Ei ucid trai. neutralizarea lor de mecanisme naturale este limitat. Produs de descompunere a sulfati organice sulfobakteriyami - hidrogen sulfurat, cu excepţia duhoarea mortal otrăvitoare.

Dar un ecosistem pentru a face faţă cu săpun simplu, fără aditivi, săruri de calciu şi magneziu face bacterii şi insolubile lipofile le digera complet.


Bucurie si Iubire!
Vladimir, Kiev
2002


Sursa: http://www.anastasia.ru/ftopic1880.html

Joi, 21 iunie 2007
Vizualizări: 5977

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
74
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
61
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
80
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
307