Lapte de migdale
Lapte de migdale
Vom vorbi despe lapte de migdale şi despre migdale, în general.
Pentru a produce 1 litru de lapte de migdale este necesar de:
- 1 cană (200 ml) de migdale uscate
- 6 căni de apă potabilă
- Miere, scorţişoară
1 cană de migdale se spală şi se toarnă trei pahare de apă potabilă. Se lasă să se infuzeze în timpul nopţii sau cel puţin 6 ore. Dimineaţa apa se scurge şi se toarnă alte 3-pahare de apă potabilă. Pisaţi masa în blender timp de un minut până când lichidul va devein alb, iar migdalele se vor transforma în crupe. Lapte se filtrează, iar şroturi se presează bine prin pânză. În şrot, puteţi adăuga puţină apă şi să-l pisaţi din nou. Laptele se filtrează, iar şrotul se presează.
Lapte de migdale este nesărat, astfel pentru a îmbunătăţi gustul, puteţi adăuga miere, scorţişoară sau suc de lămâie.
Lapte de migdale poate fi păstrat în frigider nu mai mult de 36 de ore. Înainte de utilizare se clăteşte.
Din şrot rămas puteţi face biscuiţi
La 300 g de făină de migdale, 1 ou sau 1 banană (măcinaţi cu o furculiţă), zahăr / fructoză / miere după gust. Se amestecă, se pune cu lingură pe tavă şi se coace la 170 ° 15 minute, atunci când este ou sau banana 25 de minute.
Migdalele sunt cele mai utile nucuşoare din cele toate existente, deoarece migdala conţine acizi graşi esenţiali, vitamine valoroase (în special, B şi E), minerale (inclusiv calciu, potasiu, fosfor, cupru şi fier). Migdala este o sursă alimentară de alfa-tocoferol (vitamina E), cea mai puternică şi absorbabilă formă de vitamină-antioxidant. Se consideră că migdala este excelenta sursă alternativă proteinelor de origine animalieră. Proprietăţile utile ale migdalei sunt dificile de enumerat, deoarece ele sunt infinite. În minim - curăţarea organelor interne, consolidarea creierului, îmbunătăţirea vederii, se foloseşte pentru tratamentul bolilor de gât, astm, pleurezie, etc.
Într-un studiu, oamenii de ştiinţă au demonstrat că migdala este strict necesară pentru fumători, deoarece fumul de tigară conţine mai mulţi oxidanţi, care distrug lipide, proteine şi ADN-ul, şi migdale (85g pe zi) ajută la protejarea organismului de efectele nocive ale fumului de ţigară. Eu nici într-un caz nu accept fumatul şi nu spun că migdalele vor salva pe toţi fumători de moarte crâncenă, migdalele vor ajuta la o protejare oarecare a organismului de impactul zilnic nociv asupra celulelor din sânge, plămânilor, creierului, etc.
Dovezi obţinute de oamenii de ştiinţă arată că o combinaţie unică de compuşi în coaja migdalelor reţine colesterolul “rău” (LDL) de la oxidare şi previne formarea plăcilor în arterele inimii. Migdalele protejează organismul impotriva efectelor nocive ale colesterolului din alimentele consumate.
Plusurile laptelui de migdale:
- Acesta nu conţine lactoză (alergen), care este prezentă în lapte de origine animalieră, pe care mulţi oameni nu-l asimileaza.
- Este o sursă excelentă de calciu (absorbţia de calciu este mult mai mare, decât în laptele de vacă).
- Se combină bine cu toate produse alimentare din plante (spre deosebire de lapte de vacă).
- Este simplu de pregătit de sine stătător şi de diversat meniul.
Şi câteva cuvinte despre lapte de vacă.
Lapte de vacă este o sursă bună de calciu şi de proteine, dar conţine lactoză; acesta trebuie să fie utilizat exclusiv separat de toate celelalte produse, deorece digestia laptelui este un proces chimic complex. Practic, aproape tot lapte de la ferma de vaci conţine puroi – reacţia organismului de vacă la mastită (în industria lactatelor există standarde pentru un minim de puroi în lapte.