ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Laptele crud diluat cu ceai regenerează organismul

Laptele crud este nectar pentru persoanele care depun efort fizic si intelectual.

Racoritor, usor, uleios, pur si hranitor, laptele participa la formarea tesutului muscular, osos si vindeca bolile stomacului.

Substantele minerale, enzimele si proteinele care se gasesc in lapte ajuta la formarea factorilor de aparare a organismului impotriva diferitilor microbi.

Prin efectul sau diuretic, laptele crud curata rinichii si tractul urinar. De asemenea, laptele fortifica si reda stralucirea pielii. Inlatura senzatia de arsura a palmelor, picioarelor si ochilor, curata sangele, activează digestia, inlatura extenuarea si actioneaza ca un tonic.

De aceea, laptele crud (de capra, oaie, bivolita sau vaca) este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi, caci restabileste starea de sanatate si ne ajuta sa traim mai mult.

Imbatranirea prematura poate fi prevenita daca introducem laptele in alimentatia noastra zilnica, ajutand astfel corpul sa se regenereze de la sine. In cazul varstnicilor, laptele ii fereste de inconvenientele care apar odata cu vârsta.

Medicina traditionala recomanda cura de lapte in urmatoarele afectiuni: ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate, febra, constipatie cronica, boli ale rinichilor si vezicii urinare, dureri de cap, nevroze, depresii, umflarea mainilor si picioarelor, obezitate.

O reteta indiana recomanda laptele dulce, proaspat, nefiert, incalzit usor, la temperatura corpului, care se dilueaza in proportii egale cu ceai de menta, musetel, salvie sau lemnul domnului. Se mai poate adauga si o lingurita de miere de albine.

 

Sursa: agriculturae.ro

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 06 noiembrie 2015 9:00
Vizualizări: 1865

Citiţi de asemenea

Într-o lume în care pădurile sunt văzute doar ca „resurse”, iar râurile ca „infrastructură”, există o perspectivă mai ve...
131
Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
171
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
157
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
147