ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Laptele crud diluat cu ceai regenerează organismul

Laptele crud este nectar pentru persoanele care depun efort fizic si intelectual.

Racoritor, usor, uleios, pur si hranitor, laptele participa la formarea tesutului muscular, osos si vindeca bolile stomacului.

Substantele minerale, enzimele si proteinele care se gasesc in lapte ajuta la formarea factorilor de aparare a organismului impotriva diferitilor microbi.

Prin efectul sau diuretic, laptele crud curata rinichii si tractul urinar. De asemenea, laptele fortifica si reda stralucirea pielii. Inlatura senzatia de arsura a palmelor, picioarelor si ochilor, curata sangele, activează digestia, inlatura extenuarea si actioneaza ca un tonic.

De aceea, laptele crud (de capra, oaie, bivolita sau vaca) este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi, caci restabileste starea de sanatate si ne ajuta sa traim mai mult.

Imbatranirea prematura poate fi prevenita daca introducem laptele in alimentatia noastra zilnica, ajutand astfel corpul sa se regenereze de la sine. In cazul varstnicilor, laptele ii fereste de inconvenientele care apar odata cu vârsta.

Medicina traditionala recomanda cura de lapte in urmatoarele afectiuni: ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate, febra, constipatie cronica, boli ale rinichilor si vezicii urinare, dureri de cap, nevroze, depresii, umflarea mainilor si picioarelor, obezitate.

O reteta indiana recomanda laptele dulce, proaspat, nefiert, incalzit usor, la temperatura corpului, care se dilueaza in proportii egale cu ceai de menta, musetel, salvie sau lemnul domnului. Se mai poate adauga si o lingurita de miere de albine.

 

Sursa: agriculturae.ro

Vineri, 06 noiembrie 2015
Vizualizări: 1291

Citiţi de asemenea

Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
187
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
281
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
299
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
372