ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Laptele de capră, stimulant tonic natural




 

Consumul regulat de lapte nu asigura rezervele de calciu in corp, ci poate duce chiar la alergii, candidoze sau o crestere a productiei de mucus si la eliminarea lui prin raceli sau infectii repetate. Specialistul Click! in medicina traditionala indiana, dr. Ovidiu Chis, ne spune cum sa consumam acest aliment fara sa ne facem rau.

Laptele prelucrat industrial si vandut in magazinele alimentare e modificat fata de ce ne ofera natura. Multi oameni nu stiu ce inseamna lapte omogenizat. Pe scurt, este modificarea fizico-chimica ce survine atunci cand laptele este trecut prin filtre ceramice foarte fine, care sub influenta presiunilor ridicate fragmenteaza moleculele mari de proteine si lipide in molecule mai mici, neconforme cu structurile biologice, nutritive si vitalizante. Astfel, laptele nu mai este recunoscut de organism ca aliment, nici macar bacteriile nu il mai pot folosi (se stie ca laptele omogenizat nu se strica, nu se acreste si nu se mai poate face branza).

Producatorilor le convine, pentru ca laptele iese cremos dupa omogenizare, ceea ce face posibila diluarea cu multa apa, are si termen de valabilitate foarte mare si, totusi, isi pastreaza oarecum gustul de lapte si oamenii sunt pacaliti. In plus, este pasteurizat si procesat UHT (Ultra High Temperature), iar cutiile de lapte care ies din garantie sunt supuse repetat (de pana la 7-8 ori) la procesare UHT. Laptele bio este sanatos, dar este indicat cu moderatie, deoarece nu este adaptat consumului uman. Contine multa cazeina, este greu digerabil, de aceea trebuie condimentat si combinat cu apa sau ceai.

Laptele bio provenit de la animale sanatoase si care traiesc in conditii naturale confera si transmite vitalitatea animalului respectiv. Astfel, proprietatile laptelui de vaca induc armonie, stare de calm, liniste, bunatate, seninatate. Laptele de bivolita confera stabilitate, forta, calm si armonie. Laptele de oaie ofera stabilitate, generozitate, afectiune, iar cel de capra este tonic stimulant si are proprietati de reintinerire.

Sfaturi pentru consum

Laptele se bea intotdeauna cald. In mod natural, laptele vine la temperatura corpului, fiind o bautura nutritiva, nu una racoritoare. Laptele rece produce mucus in exces in corp, favorizeaza inflamatiile si se digera foarte greu.

Laptele trebuie bine condimentat. Fiind o emulsie de proteine, lipide si glucide dizolvate in apa, laptele este destul de greu digerabil, chiar daca este lichid. Aici intervin condimentele care asigura nu numai un gust tonic si energizant, dar reduc mult timpul de digestie.

Laptele trebuie diluat. Cu exceptia laptelui de mama, care este perfect echilibrat, laptele de la animale este mult mai bogat in proteine si de aceea trebuie diluat. Trebuie sa retineti ca prin diluare nu se pierde din calitatea laptelui, ci se adapteaza pentru consumul oamenilor.

Laptele trebuie consumat singur, fara a fi combinat cu alte alimente. Fiind un aliment complet, din proteine, glucide si lipide, este deja greu digerabil si nu se indica sa fie in vreun fel combinat. Obiceiul de a fi servit un ceai cu lapte dupa modelul indian vine din necesitatea de a ne reface fortele. Combinatii nepotrivite sunt: lapte cu cereale, lapte cu fructe sau legume, lapte cu carne. Ele duc la indigestii, fermentatii, balonari si, in timp, la alergii si intoleranta la lapte.

 

Sursa: ecomagazin.ro

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
89
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
121
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
92
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
238