Lark Energy va construi cel mai mare parc solar din Marea Britanie

/ Vizionări: 3150

Lark Energy построит крупнейшую солнечную ферму в Великобритании 

Lark Energie intenționează să continue dezvoltarea proiectelor solare pe terenurile britanice industriale și militare neutilizate (foto: inhabitat.com). 

 

Proiectorul major al fermelor solare Lark Energie, a anunţat recent obţinerea aprobării din partea Charnwood Borough Council, pentru construirea celei mai mare centrale solare din Marea Britanie, raportează inhabitat.com. Ferma solară de o valoare de 55,5 milioane de dolari va fi situată pe teritoriul fostului aerodrom din timpul celui de-al doilea război mondial în Leicestershire, capacitatea obiectului va constitui 35 MW. Proiectul face parte dintr-o tendință în creștere privind instalarea centralelor electrice solare de mari dimensiuni pe parcele mici de teren.

 

După finalizarea instalării, numărul panourilor solare va fi de 125 mii, suprafaţa lor – 60,7 ha. În pofida faptului că, judecând după cifre, masa panourilor fotovoltaice pare a fi mare, ea nu va interfera utilizarea actuală a vechiului aerodrom Wymeswold Airfield, care include o pistă, kite-club* și câmpuri cultivate. Ferma solara va fi amplasată între pistele de decolare şi de aterizare, ceea ce va permite de a utiliza în continuare acest obiect de transport aerian.

Compania Hazel Capital, a plătit pentru dreptul de a achiziționa și a finanța construcția proiectului, care urmează să fie lansată la sfârșitul lunii martie 2013.

Lark Energie, intenționează să continue dezvoltarea proiectelor solare pe terenurile industriale și militare neutilizate din Marea Britanie. Compania planifică deja, să construiască o ferma solară de 30 MW pe teritoriul aeroportului Ellough Airfield în Suffolk și o altă centrală electrică solară cu aceeaşi capacitate la aerodromul Stradishall Airfield. "Noi credem că amplasarea centralelor electrice solare în zonele cu instalații industriale mari, se va dezvolta în Marea Britanie" - a declarat Ben Guest, managerul Hazel Capital.

 

*Kite- zmeul de hârtie (trad.)

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137