ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lecții pozitive de la coronavirusul din Moldova - perioada reînnoirii de primăvară

În Moldova s-au creat mai multe situații înțelepte, pentru care putem să-i mulțumim coronavirusului și să-l lăsăm în trecut ca o "reconstrucție" istorică. În ciuda faptului că carantina la noi abia a început, noi deja am devenit martorii la cît de strîns sunt legate toate țările lumii de tendințele globale comune ale și cît de eficiente sînt în colaborare, reunindu-le împotriva unei probleme comune.

Și știi, epidemia, care a trecut și merge pe întinderile planetei noastre comune Pămînt, acționează în folosul ei, spre binele Nostru personal, fiii și fiicele sale, care fac parte din întreaga lume.

Coronavirusul a acționat în favoarea ecologiei, prieteni!

Reducerea bruscă a emisiilor de carbon deasupra Italiei, în primele două luni și jumătate ale anului 2020, a fost înregistrată de satelitul "Sentinel-5P". Potrivit datelor Agenției Spațiale Europene (ESA) primite de pe satelit, a fost observată cea mai mare reducere a emisiilor de carbon. Cercetătorii asociază acest lucru cu răspîndirea pe scară largă a coronavirusului în țară, ceea ce a dus la scăderea fluxului de transport și la închiderea producției.

Așteptați, așteptați prospețimea primăverii din martie în orașele Moldovei și tăcerea de pe marginea străzilor, pe care le putem vedea așa doar la sărbătorile mari, cum ar fi Paștele.

Coronavirusul a jucat în favoarea elevilor moldoveni!

Autoritățile moldovenești le-au dăruit nu doar vacanțe înainte de timp. Planurile de predare a procesului de învățămînt, pentru prima dată în întreaga perioadă a existenței sistemului nostru de învățămînt general, au întors-o cu fața spre învățămîntul online de la distanță, care este practicat cu succes de mai mult timp în multe țări din întreaga lume. Regimul de carantină din cauza coronavirusului contribuie la faptul că oficialii noștri sînt nevoiți să se gîndească și să rezolve problema privind învățămîntul de alternativă și la distanță, contribuind la menținerea distanței sigure necesare între elevi și profesori.

Educația online a elevilor noștri ar putea deveni o normă, pentru prima dată din cauza coronavirusului. În viitorul apropiat întregul sistem va trece la procesele online, nu numai educația, ci și antreprenoriatul, businessul, producția de servicii și produse. Pentru că este sigur și, imaginați-vă, mai corect decît viceversa. Ne referim la o astfel de stare de lucruri atunci cînd părinții comunică cu copiii și rudele lor la telefon și lucrează fizic de la distanță. Este mult mai util să construim viața și relațiile în termeni reali, iar învățarea și lucrul - în planul virtual al spațiului.

Și iată, în condițiile carantinei, am schimbat distanța dintre colegi și elevi, retrăgîndu-ne în cercul rudelor și al celor dragi, în spațiul apartamentului și al casei, grădinii și ogrăzii personale, în loc de parcul din oraș.

Este posibil ca noi, mai degrabă cu coronavirusul vom căpăta sensurile vieții noastre?

Viața în condițiile carantinei. Din cauza căreia a început panica și pe alocuri isteria!

Semnul STOP din cauza coronavirusului ne-a adus un concediu forțat, la care noi toți, și adulții, și copiii, am putea doar să visăm. Și iată acum timpul s-a oprit și trebuie să ne gîndim...

Totul s-a inversat. Riscurile au devenit descoperirile noastre. Am reușit să ne oprim în locurile noastre și am obținut poziții noi, mai avantajoase și mai semnificative în ceea ce privește Viața.

Am descoperit absurditatea situației anterioare a problemelor noastre, pentru a face un pas în ceea ce "a spălat" coronavirusul.

Coronavirusul a spălat astăzi toate programele sociale și de divertisment ale timpului nostru social în trecut, înlocuindu-le cu comunicarea de familie și cu viața de zi cu zi în interiorul casei. Adică, el a transformat sursele noastre anterioare de plăcere în nimic...

El a pus în incertitudine mișcările noastre, călătoriile, munca, deplasările de afaceri, vizitele, concertele, spectacolele, excursiile la cafenea, zborurile noastre cu avionul, transformîndu-le într-o oprire în carantină.

Coronavirusul a rezolvat problema ambuteiajelor din orașele noastre și poluarea aerului cu gaze!

Noul cod de pericol și măsurile speciale de precauție pe care guvernul le-a întreprins din cauza coronavirusului ne disciplinează, iar conducătorii perfecționează consecințele și eficiența deciziilor lor, de care depinde sănătatea națiunii. Deciziile sînt nepopulare, dar se referă la oameni mai mult ca înainte. Ele au încetat să mai aibă o importanță crucială, un început capitalist egoist, care a determinat întreaga esență a puterii asupra poporului.

Acum noi am primit informații de la mass-media despre posibilitățile de a ne însănătoși, de a ne întări imunitatea, cum să nu mai ajungem la medici pe patul de spital și cum să nu ne adunăm în mulțime pentru a ne distra și chiar pentru producția și consumarea de bunuri și servicii. Aceste două "balene" ale economiei moderne au fost prăbușite de coronavirusul, cufundîndu-le în spațiul virtualului și neimportanței, în comparație cu Maiestatea Sa Viața.

Coronavirusul a prăbușit ratele de schimb valutar, prețurile mondiale la petrol și toate standardele anterioare ale valorilor materiale.

Întreaga experiență istorică mondială de dezvoltare a civilizației moderne s-a construit pe cele mai grave lovituri asupra omenirii, după care a urmat în mod inevitabil concentrarea, mobilizarea și perioada de glorie a acelor țări care au fost inițial în criză. Nu întîmplător, experiența lor a devenit o manifestare unică a voinței pentru o nouă viață creativă, curățată de dezastrele din cauza viciilor umane, prin pierderi și durere, boli și suferințe, lupte pentru libertate și stabilitate. Deci, să fim puțin mai înțelepți și mai atenți la acest virus neplăcut, care în secolul 21 a schimbat atît de multe lucruri!

Admirați primăvara, savurați natura și ceea pentru ce ați primit viața!

Autor: Anna Kunz

ABONAȚI-VĂ
Joi, 26 martie 2020 18:02
Vizualizări: 389

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325