Legile de aur ale iubirii
Legile de aur ale iubirii
Leagă două păsări împreună, şi ele nu vor putea
zbura, chiar dacă au patru aripi.
Înţelepciunea orientală
Relaţiile adevărate, pline de dragoste şi de bucurie, adeseori par un basm neatins. Însă fiecare dintre noi poate iubi şi a fi iubit şi a stabili o astfel de relaţie în viaţa lui. Experienţa de lucru cu clientii m-a încurajat să scriu acest articol. La urma urmei, este trist sa auzi de la o tânără fată: "Nu vreau să construiesc relaţii de familie, deoarece, de la început totul merge bine, iar apoi toţi divorţează, relaţiile se deteriorează, şi nu există nici o garanţie că la mine vai fi diferit ...". Sau să vezi durerea şi dezamăgirea în ochii unui tânăr din cauza relaţiei pierdute ...
Cu totii, fără excepţie, ne dorim acelasi lucru - de a iubi şi a fi iubiţi, de a avea o familie fericită, protejată din spate. Dar, spre regret, pentru un motiv oarecare, doar câţiva dintre noi pot crea o astfel de viaţă.
Poate că din cauză că nimeni nu ne învaţă, în mod special, să construim relaţii de încredere, să fim părinţi înţelepţi, şi financiar liberi, să avem succes? Şi noi nu suntem de vină că nu funcţionează, deoarece pur şi simplu, nu ştim cum trebuie. Modul părinţilor de a se trata reciproc şi de a trata copiii lor creează o bază pentru perceperea dragostei de către copil. În cazul în care părinţii, în mod constant, strigă şi lovesc copiii, aceştia, în mod inevitabil, vor crede că este un comportament admisibil printre oamenii care se iubesc – a ţipa unul la altul si a se bate. Deseori, noi trebuie să revizuim ceea ce înseamnă cu adevărat iubirea si cum să tratăm pe ceilalţi cu dragoste. Este necesar să ne schimbăm convingerile şi principiile noastre despre dragoste.
Există legi, cunoaşterea şi aplicarea cărora va contribui la crearea unei relatii fericite.
Legea de încredere
Încrederea este important vitală pentru o relaţie de dragoste adevărată. Fără ea, persoana devine suspicioasă, îngrijorată si plină de frică, în timp ce alt om se simte într-o capcană emoţională, lui i se pare că nu-i permit să respire liber. Noi ar trebui să fim capabili nu numai să avem încredere în cineva, dar, de asemenea, să avem încredere în relaţia înseşi.
Legea de sinceritate
Dragostea nu este stagnată, ea se aseamănă cu o plantă, care creste si înfloreşte sau se ofeleşte şi moare. Totul depinde de ceea ce facem. Sinceritatea este ca o apă, fără ea planta nu poate supravietui. Vorbiţi unul cu altul despre dorintele, nevoile, atitudinile şi sentimentele dvs. Arătaţi partenerului că-l iubiţi şi îl apreciaţi. Niciodată să nu vă fie frică să spuneţi trei cuvinte magice: "Te iubesc". Nu luaţi o atitudine bună faţă de dvs., ca de la sine înţeles. Vorbiţi despre sentimentele dvs., să nu vă fie frică să laudaţi partenerul.
Legea de donare
Pentru a iubi, trebuie să oferiţi o parte din dvs., fără plată şi rezervări.
Dacă doriţi să obţineţi dragoste, trebuie doar să-o daţi. Şi cât mai mult daţi, cu atât mai mult primiţi. Dragostea este ca un bumerang, întotdeauna vine înapoi. Poate nu întotdeauna de la persoana căreia aţi dat-o, dar ea totuna va reveni înapoi la dvs. însutit. Şi totodată, este important să ţinem minte că la noi stocul de dragoste este nelimitat. Noi nu-l pierdem atunci când donăm. De fapt, singurul mod de a pierde dragostea în noi – să n-o dăm altora. Dragostea reală este neconditionata, ea nu cere nimic în schimb. Formula secretă a unei relatii fericite pentru toată viaţa este de a plăti, şi a nu atrage întotdeauna atenţia asupra faptului ce puteţi lua, ci asupra ceea ce puteţi da.
Legea de atinge
Atingere - este una dintre expresiile cele mai puternice de iubire, care distruge bariere şi consolidează relaţia.
Cercetatorii au realizat un experiment intr-o clinică din Londra. Chirurgul-şef vizita fiecare dintre pacienţii lui, seara, înainte de ntervenţie chirurgicală pentru a răspunde la orice întrebare şi a explica caracterul general al operaţiunii. Şi în timpul experimentului chirurgul câteva minute ţinea de mână fiecare pacient cu care vorbea. Aceşti pacienţi se recuperau de trei ori mai repede, decât ceilalţi. Când atingem cu grijă pe cineva, se schimbă şi fiziologia noastră, şi cea a partenerului – se reduce nivelul de hormonii de stres, se relaxează sistemul nervos, se îmbunătăţeşte sistemul imunitar, starea emotională.
Există un aviz, că dacă nu vom îmbrăţişa zilnic 7-8 persoane, suntem condamnaţi la boli.
Legea de libertate
Dacă iubim pe cineva, ar trebui să-l lăsăm să fie liber. Să oferim posibilitatea să ia decizii proprii, să trăiască aşa cum vrea el, dar nu cum ne-o dorim. Fiecare dintre noi are nevoie de spatiul propriu. Oamenii trebuie să fie liberi în relaţiile lor, pentru că altfel se simt prinşi într-o capcană. Daca va place cineva cu adevarat, trebuie să respectaţi dorintele si necesitatile sale. Şi este important să oferiţi libertate tunic, când relaţia este terminată, ci atunci, când există o relaţie.
Sursă cu link pe www.margo.od.ua