ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Leii de trei ani au hrănit neamul, prins într-o capcană. O istorie povățuitoare
 

O poveste emoționantă are loc în familia leilor, care trăiesc în Parcul Național Mikumi din Tanzania. Animalele sălbatice se comportă față de ruda sa în primejdie mai bine, decât uneori se comportă unii oameni. O familie de trei ani a avut grijă de fratele său, îmbrăcat în "gulerul din metal ".
De prima dată turiștii au observat leul rănit în 2009: gâtul animalului era înconjurat de un lanț de fier a capcanei, în care tânărul leu a căzut încă fiind pui.
- Vânătorii pun capcanele pentru animale mici - cum ar fi antilopa impală. Cel mai probabil, leul curios și-a blocat capul acolo și s-a putut elibera doar împreună cu o buclă de sârmă în jurul gâtului, a declarat supraveghetorul principal a rezervației William Mvakilema.

Cu timpul, tânărul rege de animale a devenit prizonierul cătușelor din metal. Cu fiecare an, sârma tot mai adânc pătrundea în gâtul animalului, condamnând-ul pe o lungă și chinuitoare moarte prin sufocare.

Inelul din metal de trei ani se afla pe gîtul leului.
- După primul semnal, că tutelul nostru a pățit ceva, am făcut încercări de a-l urmări și elibera. Dar teritoriul rezervației noastre este prea mare, iar temperamentul acestor animale e foarte prudent", spune Mvakilema. - Așa că leul a supraviețuit numai datorită grijei rudelor sale.

Potrivit personalului rezervației, ei toți au fost uimiți de comportamentul animalelor sălbatice. Frații și surorii leului rănit l-au hrănit și sprijinit, aducându-i mâncare de la vânătoare.

- Nu l-au omorât, cum se face de obicei cu măsculii slabi. Dimpotrivă, leii nu l-au lăsat să piară, până când oamenii au fost imputernici să-l ajute, a mai spus supraveghetorul.

Până la urmă îngrijitorii l-au urmărit și l-au eliberat.

Prin eforturi comune, rangerii și turiștii au putut urmări leul pe calea de moarte doar în luna august a acestui an. Pe loc au fost imediat chemați medicii veterinari, care pentru timp l-au tranchilizat cu somnifere, pentru a-l ajuta.
- A fost o procedura foarte periculoasă. Cinci frați ai pacientului nostru și-au apărat ruda, așa că a trebuit să-i alungăm cu jeepuri. Până la urmă am reușit să eliminăm inelul de pe gât. Rănile au fost atât de profunde, încât fără o intervenție urgentă, leul putea să moară în curând - a spus William Mvakilema.
Leu salvat s-a reunit cu familia
Tratând vătămările, oamenii au lăsat leul să se recupereze în cercul familiei sale devotate. La câteva luni după operațiunea de salvare, fostul prizonier a braconajului era observat prin spațiiile verzi ai rezervei.
În conformitate cu supraveghetorii, leul este aproape complet recuperat, pe gâtul și capul lui a început în sfârșit să crească o coamă, iar de la rănile teribile au rămas doar semne de cicatrice adânci.

Лев попал в капкан

Лев попал в капкан

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 22 august 2014 11:17
Vizualizări: 3805

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243