ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

lesa artificială pentru a salva planetaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Criza Clima forţat mass-media să-şi amintească despre invenţia originală

Clima criza a forţat mass-media să reamintească jumătate de fantastic "copac artificial", invenţie originală, primul raport de care a apărut în 2003. Teoretic, un inventator Dr. Klaus Lackner de la Columbia University, aceste facilităţi ar putea fi Aer Purificatoare locale din dioxid de carbon, în timp ce construcţia de masă - opri sau a reduce efectul de seră şi încălzirea globală. Astfel, consideră Lackner, lumea va primi de răgazul necesar şi va fi capabil să utilizeze combustibili fosili, până în momentul în care, până la nivelul adecvat pentru a dezvolta alternative de energie din surse regenerabile.

Potrivit calculelor Lackner, un copac artificial posibilitatea de a elimina 90 de mii de tone de dioxid de carbon pe an, echivalentul a 15 mii de evacuare masini - este de 1000 de ori mai bine decât un copac viu. Se estimează pentru a absorbi 22 miliarde de tone de CO2 emise anual în lume, au nevoie de 250 de mii brazi artificiali.

"Copaci Lackner" absorb dioxidul de carbon din aer - real plante ca in timpul fotosintezei - şi să păstreze de carbon, dar nu produce oxigen.

Care trece prin hidroxid de sodiu, care va fi umplut cu "» copac artificiale, de CO2 va intra într-o reacţie chimică, ceea ce duce la Na2CO3 carbonat de sodiu lichid, acumularea într-un tanc de depozitare la baza de clădiri.

Ce atunci? Lichidul poate fi, de exemplu, pompat în stâncă poroase sub fundul mării cu ajutorul tehnologiei de foraj sonde de petrol. Există, de carbon pot fi stocate de milioane de ani. Nu există altă opţiune: să utilizeze reacţia de dioxid de carbon cu magneziu, în care forma de carbonat de roci, care se păstrează bine de carbon pentru un timp nedefinit.

După cum au sugerat Lackner, cele mai scumpe din această tehnologie - este prelucrarea absorbant, care va fi în curând saturate cu dioxid de carbon. Copacii pot fi "plantate" pe tot parcursul. Mici pot fi plasate în casele şi, prin urmare a compensa eliminarea dioxidului de carbon ca rezultat al activităţii vitale. Cu toate acestea, cele mai eficiente sunt structurile majore situate în zonele de mare concentrare de CO2 produse de industrie şi motoare. De asemenea, poate fi amplasată staţia de depozitare şi de transport de carbon.

Proiectul are, de asemenea adversari. Jeremy David şi Howard Herzog, de la MIT cred proiect costisitor şi nerealist: "Ideea de a absorbi dioxidul de carbon din aer este foarte atractivă, dar ai nevoie de a împărtăşi conceptul şi tehnice punerea sa în aplicare.

Artificiale copac "este încă în curs de dezvoltare - la fel ca toate celelalte proiecte privind schimbările climatice continuă să se încălzească planeta.

Serghei Makarov
chaskor.ru

Joi, 22 ianuarie 2009
Vizualizări: 2405

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
27
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
18
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
304
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
275