ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ligia Pop despre dieta raw food pentru mame și bebeluși




 

Este promotorul alimentaţiei raw vegan în România. A scris cărţi despre acest stil de viaţă.  Acum 10 luni a devenit mamă.

Ligia Pop  vorbeşte despre alimentaţia fetiţei sale Sophie Vanessa, despre alăptare şi controversele acestui tip de hrană la copii.

CSÎD: Cum ţi s-a schimbat viaţa de când ai devenit mămică?

Ligia Pop: A fi mamă înseamnă dedicare completă, fără rezerve şi asta am aplicat şi eu de mai bine de 10 luni încoace.

CSÎD: O alăptezi pe micuţă?

Ligia Pop: Sophie Vanessa a fost şi este alăptată şi sperăm că se va bucura de acest aliment raw atât de complex, până la 2 ani cel puţin. După 6 luni am început autodiversificarea şi de atunci şi până în prezent, mănâncă cu noi la masă şi gustă din aproape orice mâncăm şi noi.

CSÎD: Ce alimentaţie ai în timpul alăptării?

Ligia Pop: Am avut o alimentaţie diversificată raw food şi vegană gătită. A fost puţin dificil în primele 5 luni ale bebeluşei, fiindcă trebuia să fiu atentă să nu îi cauzez dureri de burtică prin alimentaţia mea. Am băut foarte multe sucuri verzi, încă imediat după ce am născut, am luat multe superalimente precum chlorella şi spirulină pe care le adăugăm în sucuri, smoothie-uri sau le luăm sub formă de tablete, am consumat mulţi vlăstari sub formă de litri întregi de sucuri şi în stare proaspătă. Mai multe detalii veţi găsi în viitoarea mea carte despre sarcină şi primele luni de viaţă ale bebeluşei, care va fi publicată de Editura Curtea Veche şi va putea fi găsită în librării din martie 2014.

CSÎD: Ce alimentaţie are fetiţa ta?

Ligia Pop: Laptele matern este bază iar pe locul doi se află sucurile verzi din vlăstari proaspeţi, amestecat cu suc de rodie sau măr, super creme de legume, de dovleac pe care le adoră, legume rădăcinoase crude sau făcute la abur, fructe tăiate sub formă de beţişoare, adoră sucul de nucă de cocos tânără, plus tot ce gustă/mănâncă când este cu noi la masă.

CSÎD: Ce controverse sunt în ceea ce priveşte femeile însărcinate şi alimentaţia raw-vegană?

Ligia Pop: Puţini oameni ştiu că o alimentaţie raw food, nu neapărat vegană, reprezintă peste 50-75% raw food şi restul poate fi completat ori cu o alimentaţie tradiţională, ori cu una vegană sau vegetariană gătită. Pe această temă am mai răspuns la un interviu, dat tot pe Редакция.ro. Este important ca fiecare dintre cei care doresc să adere acestei alimentaţii să decidă pentru ei înşişi procentul de raw food din dieta lor şi să nu critice pe alţii pentru ceea ce aleg să mănânce.
De asemenea, este vital ca fiecare dintre noi să ne educăm cât de mult posibil despre alimentele pe care le consumăm, pentru ca să ne asigurăm că sunt sănătoase şi că ne sunt suficiente din punct de vedere nutritiv. Mulţi dintre adepţii alimentaţiei raw vegane cred că pot să mănânce pe zi doar salate şi câteva sucuri din fructe, folosind aceleaşi alimente aproape în fiecare zi şi le este suficient, apoi descoperă şi strigă în dreapta şi în stânga că au carenţe şi că alimentaţia este de vină. Sau mănâncă cu preponderenţă fructe, dieta lor zilnica fiind compusă din 80-90% diverse fructe şi apoi se plâng de candida, sistem imunitar scăzut din cauza fructozei ridicate, dureri de ficat, aciditate mare la stoc şi în corp şi altele.

Am destule informaţii pe această temă la site-ul meu (aici este doar unul dintre articole) şi pot să spun încă de pe acum, că diversitatea în orice fel de alimentaţie este cheia succesului, şi mai ales fiecare trebuie să aibă grijă de minte, trup şi suflet în mod egal, fiindcă toate funcţionează că un tot unitar şi doar alimentaţia corectă nu face mare lucru, dacă omul este nemulţumit, bârfitor, răutăcios etc. {i mă întorc la prima idee, lipsa informaţiei nu înseamnă că alimentaţia este de vină, ci oamenii sunt de vină că nu sunt destul de informaţi. Sunt vaste resurse de informaţii publicate în cărţi, reviste şi pe internet care trebuie aprofundate cu sfinţenie înainte de a pleca la drum.

CSÎD: Ce suplimente alimentare ai luat?

Ligia Pop: Eu nu sunt adepta suplimentelor chimice recomandate, mai ales celor prescrise în timpul sarcinii, fiindcă le consider periculoase, iar postarea scrisă de Dr. Fuhrman pe site-ul său pe această temă este doar unul dintre motivele pentru care nu am vrut să iau suplimente sintetice.

În completarea alimentaţiei am luat doar superalimente. Am preferat să beau multe sucuri din vlăstari proaspeţi crescuţi în casă sau cumparaţi, am luat alge marine, în primele 3 luni am luat puţin acid folic (un extract din frunze verzi) şi am mâncat multe legume frunzoase şi vlăstari care sunt foarte bogaţi în acid folic. Vitaminele mi le-am luat din crudităţi diverse, uleiurile esenţiale omega 6-9 din ulei şi seminţe de cânepă cât şi comprimate din ulei de cânepă de la firmă românească Canah (pe care le puteţi cumpăra din farmacii). Am luat comprimate şi pudră de zeolit, pentru minerale am băut zilnic apă din argilă Algo cât şi lapte de susan şi migdale, foarte bogat în calciu şi magneziu plus multe altele. Toate detaliile vor fi în noua mea carte.

CSÎD: Ce reţete recomanzi pentru copii?
Ligia Pop: Pentru copii mai mari de 1 an, recomand toate reţetele mele pe care le puteti găsi în Cartea mea de Bucate Online sau în cele două cărţi tipărite, "Reţete Vegane Fără Foc" şi "Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi", care pot fi procurate din librării sau online. 

 

Sursa: csid.ro

ABONAȚI-VĂ
Joi, 11 decembrie 2014 11:05
Vizualizări: 3132

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325