ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lipsa de respect pentru soț are un preț mare

De ce trebuie nu doar să nu vorbești, ci nici să te gîndești cu rău la soț.

Odată pe Internet am întîlnit astfel de cuvinte: "Cum îl consideră femeia pe bărbatul său, el aceea și va devein”. Lucru surprinzător. Așa se întîmplă întotdeauna. Și nu putem face nimic despre asta. E ca un mister, înțelegeți?

”Puterea femeii este atît de mare, ea acționează atît de subtil încît nu se poate face nimic. Dacă o femeie te consideră un nimeni, vei devein un nimeni. Este o forță îngrozitoare, distrugătoare. Pe de altă parte, dacă femeia consideră: "Foarte bine. Eu am nevoie de un astfel de bărbat. Acesta este omul meu" el se schimbă imediat, începe să înflorească", - Oleg Torsunov.

Și am căzut pe gînduri. M-am gîndit mult timp, cîteva momente le-am trăit în viața mea. Iar astăzi am decis să vă împărtășesc aceste gînduri:

-el este un ratat

-nu este de încredere

-el nu este capabil de nimic

-el nu va reuși

-eu merit ceva mai bun

-el trebuie neapărat să se schimbe

-el are multe defecte.

Această listă poate fi nesfîrșită dacă nu vă opriți la timp. Împărtășim mereu această listă cu prietenele noastre, cu mama, iar dacă nu împărtășim, o rulăm mereu în gînd.

De ce facem asta?

- Noi avem impresia că-l vom putea schimba, și atunci viața noastră se va schimba imediat și vom deveni binevoitore, iubitoare, bune. Dar pentru început să lase jocurile de calculator, să înceapă să cîștige cît vreau eu, să mă invite undeva, să-mi dea ceva. Lasă să se schimbe.

Așteptăm schimbarea de la un bărbat doar pentru că sîntem blocate în copilărie și nu vrem să ne uităm la noi înșine și la viața noastră. Acesta este un vis foarte naiv - să cred că dacă bărbatul își va corecta neajunsurile, voi deveni fericită. Axarea pe neajunsurile unei alte persoane vă permite să stați și să nu vă rezolvați propriile probleme.

Discutînd despre altul, noi nu ne uităm la noi înșine. Este mai greu și mai dureros să te uiți la neajunsurile și problemele tale și să dacă e să fii cinstit cu tine însăți, atunci ar trebui să le rezolvi. Este mult mai ușor să corectezi neajunsurile soțului și cît de ușor este să te plîngi altora și să obții aprobarea celor din jurul. Eu sînt cea bună, iar el -cel rău.

- Criticînd soțul, ne ridicăm deasupra lui, ne considerăm mai bune și mai deștepte. Noi nu știm cum să merităm atenția în alt mod.

- Știm că nu trebuie să criticăm și să spunem cuvinte urîte soțului, despre asta ne învață toate paginile internetului și revistelor, că el va pleca, își va găsi o amantă. Cînd ne simțim rău, ne gîndim la asta în ultimul rînd. Noi avem nevoia să aruncăm negativismul. Noi nu putem să păstrăm asta în suflet și căutăm pe cineva asupra căruia să aruncăm toate astea.

- Ne plîngem și ne criticăm soțul, pentru că vrem să fim susținute, nu simțim în noi puterea adultă, nu avem pe ce să ne bazăm în înterior. Nu știm ce să facem cu sentimentul de neputință. Nu știm cum să ne schimbăm singure viața. Ne bazăm pe alții, în speranța că aceștia ne vor schimba viața. Idei foarte naive și copilărești, nu-i așa?

- Dacă ne plîngem pe soț la prietene sau mamă, încercăm să ne protejăm și să găsim un sprijin. Este un fel de autoînșelăciune copilărească.

- Vorbind cu el sau despre el că este atît de rău, în mod subconștient dorim să ne răzbunăm pe el pentru că nu ne face fericite. Astfel, pe plan intern, blocăm fluxul de energie spre soț și nu îl susținem.

La ce duce asta?

- Cînd o femeie vorbește sau se gîndește cu rău la un bărbat, nu-l respectă, ea se îndepărtează în gînd de el, nu-l susține energic. Lui totul îi scapă din mîini, lucrurile nu-i merg bine, nu poate cîștiga bani, el cumpără băuturi relaxante și noi, desigur, ne convingem și mai mult că el nu merită să fie respectat. Intrăm într-un cerc vicios. Bărbatul este neputincos în această situație să schimbe ceva.

- Dacă nu te vei opri, va există întotdeauna ceva de criticat. Aceasta este o practică viciară - ne gîndim la rău, vorbim de rău cu prietenele, cu mama și ne convingem chiar mai mult că avem dreptate, distrugînd astfel nu numai relațiile, ci și pe noi înșine.

- Gîndurile negative iau o cantitate imensă de energie. Participarea femeilor, energia feminină, aprobarea feminină pentru un bărbat - reprezintă combustibilul pentru toate realizările lui. Cînd o femeie se gîndește cu negativism la soțul ei, el nu are nici o șansă să reușească și să fie bun pentru ea.

- Femeile care nu-și respectă soțul, arată acest lucru copiilor lor. Acum, amintiți-vă și răspundeți la întrebarea:

Mama ta îl respecta pe tatăl tău? Cum ați înțeles asta? Doar ați simțit. Copiii nu au nevoie de explicații și să li se spună nimic, ei știu întotdeauna acest lucru și dacă nu-ți respectați soțul:

-copiii nu învață bine, protestînd astfel;

-nu vă ascultă, sînt nepoliticosi, răspund înapoi;

-fac totul invers, intră în companii rele, încep să se dezvolte obiceiuri proaste;

-ei nu vor putea crea relații în viitor.

Lipsa de respect pentru soț are un preț mare.

Ce trebuie să faci?

- Este important nu doar să nu mai vorbești, dar nici să nu te gîndești de rău despre soț.

- Renunță la visul unui partener ideal. Acest vis a intrat atît de adînc în noi, încît nu este ușor să renunțăm la el. Dar pentru a merge înainte va trebui să facem acest lucru, indiferent cît de dificil și trist va fi.

- Cînd nu veți mai vorbi prea mult despre un bărbat, te vei despărți de ideea schimbării lui. Înseamnă, că-l veți accepta așa cum este.

- Nu discutați niciodată cu prietenele despre soțul dvs., ele văd situația doar cu ochii dvs. Ele nu văd imaginea adevărată și nu vă pot oferi un sfat potrivit. Sfatul lor este în mod evident greșit. Atunci de ce să cereți sfaturi?

- Amintiți-vă, o femeie care-și bîrfește soțul cu prietenele este un copil. În loc să direcționeze energia feminină spre soț și să vorbească cu el, ea "o varsă" asupra prietenelor.

- Începe să-ți urmărești gîndurile. De îndată ce vei începe să aveți gînduri negative despre soț, înseamnă că vă simțiți rău, ați permis să vă pătrundă niște gînduri negative și, prin urmare, vrei să pui responsabilitatea pentru nenorocirea ta pe umerii soțului.

- Încetați să vă mai considerați o victimă.

- Învățați să vă respectați soțul, el va începe să transmit acest lucru lumii înconjurătoare și va fi respectat șide alți oameni. Începeți să-i simți împortanța, aceasta îi va da încredere și putere.

Un bărbat nu poate produce fericire, el o poate primi doar de la o femeie, de dragostea și respectul ei depind meritele și calitățile lui.

Vineri, 05 iulie 2019
Vizualizări: 1281

Citiţi de asemenea

La începutul iernii, un voluntar din Anapa a găsit în pădure șase cățeluși abandonați. Lîngă ei era o pisică, care înc...
150
Găsirea unui job în condiții de pandemie nu este o misiune ușoară. Criza care a debutat în 2020 a afectat în egală măsur...
52
    Un an fără pantaloni: anul de minuni și experiențe noi!   Un an în urmă am aruncat ultimii...
8738
Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
166