ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lipseşte Vikingii dezvaluie secretele civilizaţiei noastreAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În 983, Viteazul Viking Erik cel Roşu a descoperit la vest de Islanda nelocuite noi terenuri. Spiritual numindu-le Groenlandei, care este "verde pământ", a convins un grup de compatriotii pentru a merge împreună cu ea. O colonie de scandinavi a durat aproape 450 de ani, dar la sfârşitul secolului al XIV-lea, nu din motive destul de uşor de înţeles, relaţia cu continentul sa rupt. O jumătate de secol mai târziu, europenii au ajuns din nou pe insula, dar nu a găsit nici urmă de primii colonisti. Ce sa întâmplat acolo?

Să încercăm să-l dau seama, dar pentru motive de exhaustivitate, vom începe cu punctul de plecare - cucerirea Norman.

Vikingii au terorizat Europei medievale de mai multe secole. The vikingar cuvânt la nordică veche (nordică veche), aceasta insemnand fie pirat "sau" om al fiordului, dar, de asemenea, în principiu, un jefuitor.

Şi extinderea scandinave, noi trebuie să recunosc, a fost destul de succes. Una dintre cele mai de succes din istorie: normanzii a fondat dinastia în toată Europa - din Sicilia in Anglia. Şi unele locuri au contribuit la formarea naţiuni întregi - în Normandia, sau aici, în Rusia, de exemplu.


Dinastiei, fondat de vikingi (sau, mai degraba, sa lăstarilor diverse) efectiv normele Rus, până când Ivan cel Groaznic. Amintiţi-vă, ca şi în "Boris Godunov" ofensaţi "naturale şi sânge Rurik" reprezentanţi ai cavalerilor antic al forţei de muncă? De altfel, una dintre cele mai populare ipoteze de etimologia cuvântului "Rus" este doar Varangian: a fost, probabil, numele sau auto-est (suedeză) aripa vikingi. Lumina verde marcate pe harta cu teritoriul, în cazul în care vikingii - cel puţin pentru o perioadă de timp - a reusit sa creeze propriul lor stat. Acest lucru este în plus faţă de aceste zone pe care tocmai apucat (ilustraţie de pe site-ul wikimedia.org).


Ei au fost pionieri în dezvoltarea din Atlanticul de Nord, devenind primii europeni care a pus piciorul pe pământ american jurul anului 1000 î.Hr.. Celebra poveste.

Dar descoperirea "Lumii Noi a fost, în esenţă, un produs secundar al unui alt proiect ambitios - colonizarea Groenlandei. Viking de decontare a durat de pe acest pământ aproximativ 450 de ani (şi, poate, 500) si in tot acest timp a fost aproape de la distanţă colturi mare parte a Europei. Şi apoi au dispărut.

Este nedrept: in acele vremuri eroice lauri exploratori curajoşi şi alte omagiu epic adus în jos numai avanpost de sud a lumii creştine - Regatul Ierusalimului.

Recent, cu toate acestea, interesul pentru istoria nordici Groenlanda, poate, nu mai puţin decât în cronicile a cruciadelor. Oamenii de stiinta întreba: cum ar putea sa parte în Europa, să dispară întreaga ţară, care a servit cauza aceasta, care sunt limitele de adaptare a omului climatice şi dacă impactul negativ al oamenilor de pe mediul duce la moartea a speciei noastre?

În general, vikingii s-ar fi plăcut asta, pentru ca mai presus de toate acestea evaluate posibilitatea de a se glorifice prin vârstele.

e în Orkney, Shetland şi Insulele Feroe. Singura arheologic autentic de decontare Viking în America de găsit a fost descoperit în 1960 L'Anse aux Meadows (L'Anse aux Meadows), pe teritoriul provinciei canadiene moderne de Newfoundland şi Labrador (ilustraţie Studio Harta, Osprey Publishing). " lăţime = 478 height = 544>
În plus faţă de societatea Groenlanda Norman sa bazat, în Islanda, precum şi Orkney, Shetland şi Insulele Feroe. Singura arheologic autentic de decontare Viking în America de găsit a fost descoperit în 1960 L'Anse aux Meadows (L'Anse aux Meadows), pe teritoriul provinciei canadiene moderne de Newfoundland şi Labrador (ilustraţie Studio Harta, Osprey Publishing).


Preludiu la colonizarea cea mai mare insula din lume are o revitalizare incredibil de scandinavi vechi, din a doua jumătate a secolului VIII.

În timp ce Vikingii au trăit literalmente la marginea Europei: Roman influenţa ei nu practic afectate, precum şi toate realizările civilizaţiei pătruns acolo, la ultimul.

vrac fervoarea expansioniste ale germanilor, a căzut profund în toate faimosul "Marea migraţie a popoarelor", a scandinavi un pic tarziu. Şi aşa, probabil, a fost atat de remarcabil fenomen: în secolele VIII-XI, normanzii, danezii, vikingii au fost una dintre forţele cele mai importante pe harta politică a Europei.

În rândul populaţiei locale a avut două avantaje: în primul rând, este de resurse de valoroasa - blănuri, piei de animale marine şi ceară, şi în al doilea rând - ţărm ciudat, care a contribuit la faptul că populaţiile din Nord au fost navigatori calificaţi. Accesul la mare de la ei de asemenea, a avut - şi nici nu hack ferestre.

Trei camarazi servit ... scandinave războinici secolele IX-XI. Aceste vizitatori s-au găsit de multe ori la poarta din oraşele de tranzacţionare bogat (Figura Angus McBride / href= / Osprey publicarii)" width=478 height=367>
Trei camarazi servit ... scandinave războinici secolele IX-XI. Aceste vizitatori de multe ori s-au aflat la porţile oraşelor bogate de tranzacţionare (ilustraţie Angus McBride /
Vikingii: Voyager de Discovery şi Plunder / Osprey Publishing)

Treptat, negustorii scandinavi stabilit rute către pieţele în final - în cazul în care produsele lor generos plătite în aur.

Bogăţia de străini, transformat astfel încât capul unor tovarăşi, că o zi s-au decis nici unul dintre bunuri de consum nu sunt luate. Dar în exces înzestrat cu cuţite şi alte dispozitive vicios.

Deci, comercianţi de norocos să devină "Viking" - pirati. Ar trebui remarcat între ceea ce se află în fruntea, au pus încă beneficii materiale în toate manifestările sale. expresie modernă, au fost riscante şi nu antreprenorii foarte frumos mass-media.

În cursul de expeditii de pescuit în largul mării, unele dintre navele rătăcire şi dus în partea de nord-est a Atlanticului. Odată, un marinar numit Gunnbern observat că sunt nou motiv şi-a spus acest lucru la rudele sale.

Aceste poveşti nu sunt ignorate una dintre cele mai vikingi neobosit la acea dată - Eirik Thorvaldsson, Bole cunoscut sub numele de Erik cel Roşu. Pentru a face din el o idee, doar să menţionăm că el a fost refuzată înregistrarea de două ori: prima dată în Norvegia, apoi Islanda. Ambele ori - pentru crima.

molizi. Natura acestor locuri este foarte asemănătoare cu cele din Islanda (64-66 paralele), sau partea de nord a Norvegiei (peste 65 paralele). Dar există Curentului Golfului, care se invecineaza cu Groenlanda curenţi Arctic. Ulterior, se va juca rolul său (fotografie din Groenlanda-guide.gl). " width = 478 height = 507>
Groenlanda este asociat cu permafrostului, iceberg, şi gheaţă terenuri respecta. Dar nu este faptul că este acoperit cu zăpadă, acest teren. Mai mult, in final am mileniu î.Hr., în perioada de încălzire, se părea identic cu cunoscute lumii scandinave-bine. Fondată aşezările au fost între 61 şi 64 paralele. Natura acestor locuri este foarte asemănătoare cu cele din Islanda (64-66 paralele), sau partea de nord a Norvegiei (peste 65 paralele). Dar există Curentului Golfului, care se invecineaza cu Groenlanda curenţi Arctic. Ulterior, se va juca rolul său (fotografie din Groenlanda-guide.gl).


Găsirea de noi "no man's land, Eric a revenit şi a invitat un grup de islandezii să i se alăture în dezvoltarea lor.

Ei au navigat cu un impresionant în momentul în care flotila de 25 nave, dintre care până la destinaţie a ajuns la doar 14 - cu 400 de colonişti la bord.

Vikingii au fondat două aşezări - Est şi Vest. Numele acestor, de altfel, nu ar trebui să te confunde - ele sunt mai de sud şi de nord, sau de nord şi mai la nord. Ulterior, numărul total al insularilor a fost estimată variat între doi la cinci mii de oameni.

Ultimele documente justificative de "live" Greenlanders din 1410 ani. Este neglijent descris ca fiind un anume căpitan Thorsteinn Olafsson a sosit pe insula, a locuit acolo timp de 4 ierni, sa căsătorit cu o fată pe nume Sigrid Bornsdottir şi în condiţii de siguranţă navigat înapoi.

Ruinele bisericii în Hvalsi (Hvalsey) - foarte profunda si greu de constructii epoca nordică (foto de Philippe Stoop / Google Earth).
Ruinele bisericii în Hvalsi (Hvalsey) - foarte profunda si greu de constructii epoca nordică (foto de Philippe Stoop / Google Earth).


Atunci când, în 1585 (conform altor surse, în 1540 m), europenii au ajuns din nou la o colonie la distanţă, nu au găsit nimic acolo, cu excepţia cazului în câteva clădiri dărăpănată.

Inutil să impresii emotional al doilea val de "pionieri", a adăugat problema excesive aura de mister. De fapt, ştiinţa modernă a găsit (şi încă mai sunt) o mulţime de dovezi despre viaţa şi starea scandinavi vechi în Groenlanda. Inclusiv ultimul dintre ei.

Dar aceasta nu neagă interesul nostru. În plus, recentele sondaje dau naştere să pun o întrebare complet diferite: dacă a existat cu vikingii face ceva?

Să încercăm să înţelegem acest lucru.

În astfel de case pentru hobbiţi şi scandinavi a trăit la începutul mileniului II. Adevărat, acest lucru este Islanda, Groenlanda şi din piatră a fost doar fundatia, orice altceva - din turbă (fotografie din Groenlanda-guide.gl).
În astfel de case pentru hobbiţi şi scandinavi a trăit la începutul mileniului II. Adevărat, acest lucru este Islanda şi Groenlanda în piatră a fost doar fundatia, orice altceva - din turbă (fotografie din Groenlanda-guide.gl).


Cea mai veche este versiunea de deces la mâinile inuită. Ei eschimosilor, ele sunt, de asemenea, reprezentanţi ai culturii Thule (Thule persoane). Vikingii în subtilităţile etnografice nu a mers şi le numesc skrelingami (skraelings), că una dintre versiunile însemna "nemernici", iar pe de alta - "cioturi" sau "churochki.

Deci, expeditia a trimis pentru a căuta colonişti lipsă, au avut loc convingerea că trecutul este încă rătăcind undeva printre păgânii, sălbatic, şi neliniştite.

În acelaşi timp, conform legendei, s-au reperat pe scurt s "skrelingi cu ochi albaştri" - descendenţi ai amestecul pretinsa cu populaţia locală de vikingi, in timp ce ei înşişi un fel de inuită ca a spus despre luptele au avut loc cu "tras la faţă".

Alas, geneticieni recente date sugerează că nu există nici o confuzie cu oamenii scandinave de Thule, probabil, nu. Ghislain Pálsson (Gísli Pálsson) de la Universitatea din Islanda (Háskóli insule) înapoi în 2005 a publicat rezultatele decodarea ADN-ul din Groenlanda şi inuită din Canada, în care urme de haplogroups europene au fost găsite.

Nu le vezi şi alţi oameni de ştiinţă: analiza de variante genetice şi relaţia dintre Paleo-şi neoeskimosami, precum şi un studiu comparativ de markeri genetici, extrase din resturi de la vikingi şi dus la un grup de control de inuită.

Inuită din 1914. La 1300 m, este probabil să se uite la fel. Interesant fapt: unele grupuri trăiesc în izolare, astfel încât s-au considerat numai de oameni de pe pământ - cu un astfel de fenomen cu care se confruntă cuceritorii din regiunea arctică la sfârşitul secolului al XIX-lea (foto de la jamd.com).
Inuită din 1914. La 1300 m, probabil, ele arata exact. Interesant fapt: unele grupuri trăiesc în izolare, astfel încât s-au considerat numai de oameni de pe pământ - cu un astfel de fenomen cu care se confruntă cuceritorii din regiunea arctică în la sfârşitul secolului al XIX-lea (foto de la jamd.com).


Apropo, despre "locale": Eschimosii par să ne locuitorilor naturale din Groenlanda. Dar de fapt este că vikingii au crezut a populaţiei indigene în sine este. Oamenii Thule a venit pe acest pământ, doar aproximativ 1300. Un paleoeskimosy aşa-numita - reprezentanţi ai culturii Dorset - până în prezent de la sud nu este luată.

Si ce inseamna asta? Runtime pe lângă localnicii şi noii veniţi aducând razed teroare la întreaga soldaţi Europa? Capul meu nu se potriveste.

Toată lumea ştie povestea cucerirea spaniolă ale Americii, când zeci sau chiar sute de mii de conchistadorii învins armata incaşilor sau muiska Chibcha. Şi apoi?

În surse scandinave au unele dovezi, descrie întâlnirea cu noii veniţi. Înregistrarea într-adevăr ultimul documentar ne spune despre evenimentele sumbru al 1379, cand ataca un skrelingi de soluţionare a ucis 18 bărbaţi, în timp ce "doi copii şi o concubină" furat de la el.

Şi evenimentelor ce se întampla deja în soluţionarea Est - un avanpost important al societăţii scandinave. E ca si cum Napoleon la Moscova a fost gol. Da, şi 18 bărbaţi pentru o astfel de societate mici - un număr semnificativ.

Şi totuşi, cu ciocniri armate nu au fost cauza dispariţiei Vikings - în realitate, în favoarea acestei versiuni nu sa potrivit cu nici o dovadă arheologică sau genetice.

Absenţa unor căsătorii mixte, de altfel, pot avea o explicaţie extrem de originale.

Autor al cartii "Colaps" (Restrangere: Cum Societăţilor Alege sa Fail sau reuşi), şi unul dintre cercetători cele mai renumite de colonizare scandinave din Groenlanda recent Jared Diamond (Jared Diamond) consideră că nu trebuie să fi fost eschimosilor "alb" sotie. Ca skrelingskie vikingi ".

Anterior, problema căsătoriei a venit mai mult pe gînduri şi bine. Danubius sunt eficiente. După unirea a două (cel puţin) de persoane au fost literalmente o necesitate vitală, şi nu afectează prin nimic acolo.

femeile scandinave cu copii au fost învăţaţi să ţese lână, avea grijă de vite şi avea grijă de culturi. Inuită - caiacele pregăti şi sacrificare. Punctele de contact nu a fost atât de mult.

În general, oamenii Thule lăsat în pace, oamenii de stiinta au mutat de la constatarea urme de bătălii posibil într-un lucru mai mult la nivel global - climatice.

Axa este din nou colonizat Groenlanda. Scala - logaritmică (AJ ilustraţii McMichael, GEUS). " width = 478 height = 361>
În urma optime climatice (de mai sus dreapta) temperatura scade sunt rare şi cele mai severe vraja rece a apărut deja după re-colonizat Groenlanda. Scala - o logaritmică (ilustraţii AJ McMichael, GEUS).


"Clima" teorie a devenit rapid unul dintre cele mai populare: Little Ice Age sunt bine răzvrătit în mintea europenilor.

Astazi, temperatura medie anuală în Groenlanda de 5-6 grade Celsius pe coasta si de aproximativ 10 grade în fiorduri. Conform martorilor, condiţiile de viaţă acolo, iar acum, în perioada caldă, neîndulcite.

Vreme relativ uşoară a prevalat în Atlanticul de Nord şi în primele secole de colonizare - între 800 şi 1300 de ani. Este posibil ca el a fost încă mai moale decât acum. Dar deja în secolul al XIV-lea, condiţiile treptat a început să se deterioreze, iar 1420 Little Ice Age a ajuns la un platou temperatură mai scăzută.

La latitudini mai temperat, astfel de modificări nu ar fi atât de critică, dar climatice din Groenlanda este prea fragilă, şi de vegetaţie a plantelor este prea scurt. A fost de ajuns pentru o mica schimbare de temperatura pentru a perturba echilibrul.

Cum elegant a pus un alt cercetator bine-cunoscut vikingi Thomas McGovern (Thomas McGovern), "era frig - şi toate au murit." Sau au slăbit, eschimosilor au terminat.


Dar este un climat aspru?

În ilustraţia de mai sus arată că temperatura a variat în jurul aceeaşi linie a optime.

Cum să obţineţi informaţii despre clima din gheţar? Prin analogie cu inele de copac. În gheaţă depus straturi de zapada, vertical în fiecare sezon. Oxigenul este cursă într-o grosime de gheaţă, împreună cu zăpadă, înainte de a fi (cu rare excepţii), cei doi izotopi: oxigen-16 (99,8%) şi oxigen-18 (0,2%). Încălzitor de vreme, mai mici cota izotopul Bole lumina si procent mai mare de grele. Există alte subtilităţi. Dar de fapt este că fluctuaţiile frontieră - sunt neclare. cercetători diferite au moduri diferite (şi, uneori, la fel) obţine date diferite. Rezultatul lasă unele coridor - ca cifra de top. Prin modul în care, în conformitate cu <a href= Met Office , gheaţă acoperă tendinţa în scădere (mai jos) cel puţin din 1000 (poze Met Office, RealClimate. org / Jones PD, ME Mann)." width=478 height=588>
Cum să obţineţi informaţii despre clima din gheţar? Prin analogie cu inele de copac. În gheaţă depus straturi de zapada, vertical în fiecare sezon. Oxigenul este cursă într-o grosime de gheaţă, împreună cu zăpadă, înainte de a fi (cu rare excepţii), cei doi izotopi: oxigen-16 (99,8%) şi oxigen-18 (0,2%). Încălzitor de vreme, mai mici cota de lumina izotopul Bole şi proporţia mai mare de grele. Există alte subtilităţi. Dar de fapt este că fluctuaţiile frontieră - sunt neclare. Cercetatorii au Diferite moduri diferite (şi, uneori, la fel) obţine date diferite. Rezultatul lasă unele coridor - ca cifra de top. Prin modul în care, în conformitate cu Met Office , gheaţa acoperă tendinţa în scădere (mai jos) cel puţin din 1000 (poze Met Office, realclimate.org / PD Jones, ME Mann).


Da, şi estimări exacte de temperatură medie anuală de general acceptat încă. În acest sens, există trei surse principale de informare: probe scrise (saga în acest caz), polen şi spori de plante din sedimente (la partea de jos a mlaştini) şi acoperire cu gheaţă.

Pentru cea mai mare insula din lume este cea mai urgentă, desigur, ultima. În plus, în prezent, există efectuat cercetări ample în istoria climei europene, în general.

După cum puteţi vedea, de evaluare a fluctuaţiilor de temperatură mai degrabă simţitmo diferă. Cel puţin în mediul scara mission-critical a insulei.

Cele mai moderne cercetători cred că, până la dispariţia de aşezări nici o modificare catastrofale de temperatura nu apar. Da, şi, de asemenea, adaptate la mai rece din secolul XVII vreme vecinii islandezii!

Cu toate acestea, climatul a avut o teorie este fondat şi a servit drept fundament pentru un studiu mai detaliat şi pragmatice moartea a coloniei de vikingi.

Eriksford - că acest tip de admira serile lungi de Groenlanda Erik cel Roşu (foto Philippe Stoop / Google Earth).
Eriksford - că acest tip de admira serile lungi de Groenlanda Erik cel Roşu (foto Philippe Stoop / Google Earth).


În retrospectivă, climatice globale şi poziţia geografică a diferitelor popoare şi teritorii sunt susceptibile de a fi avut un impact decisiv asupra evoluţiei lor şi pentru o anumită măsură, a pus bazele dezvoltării istorice inegale.

Studierea climei şi consecinţele deteriorării sale, unii oameni de stiinta au ajuns la concluzia că, în termeni de evaluare formală a problemei de dispariţia civilizaţiei nordică din Groenlanda nu pot fi rezolvate. Prea multe variabile independente, şi estimează proporţia din fiecare dintre ele în rezultatul final este pur şi simplu imposibil.

Prin urmare, pentru începutul dispariţia "au fost împărţite în două etape: deteriorarea constantă a condiţiilor de viaţă din Groenlanda şi, de fapt, dispariţia lor misterioase.

Una dintre cele mai avansat model de analiză a sugerat Jared Diamond deja menţionate. El a spus: "Bine, clima - este prea fundamentale pentru a fi alocat un concentrat mai multe motive pentru prăbuşirea scandinavi.

Ei au fost cinci.

Jared Diamond este de părere că treptată şi, în unele locuri şi de deteriorarea simultană a celor cinci factori cheie în viabilitatea colonie a dus la linia de sosire. Iată-le: 1 - distanţa până la continent
Jared Diamond consideră că treptată şi, în unele locuri şi de deteriorarea simultană a celor cinci factori cheie în viabilitatea colonie a dus la linia de sosire. Iată-le: 1 - distanţa până la continent ", precum şi dificultatea de a depăşi acesta; 2 - rezistenţa populaţiei locale; 3 - condiţiilor precare de bovine, 4 - eroziunea solului şi de alterare a agriculturii, şi 5 - un factor cultural sau mentalitate notorii (cu site-uri fotografie neft.dk, acrossgreenland.com, wikimedia.org, scienceclarified.com, s4sb.co.uk, Eva Panagiotakopulu et al. / Antichitate / membrana).


Imaginea Vopsele sumbru al unui biolog american şi antropolog: el crede că, în primii ani de colonişti au suferit prejudicii semnificative mediului fragil şi instabil al insulei, şi apoi a fost doar o luptă crîncenă pentru supravieţuire, împreună cu climatul deteriorează şi atacă inuită.

Oferta a fost vital pentru insularilor, pentru că au o mulţime de ceea ce nu a fost. Fier exemplu. Islandezii au fost uimiţi văzut o dată pe nava Groenlanda, cu cuie de lemn si alte piese de schimb. Hmm ... o armă? Viking fără o sabie - nu este Viking. În astfel de Valhalla nu acceptă.

Lipsa de resurse subminează dezvoltarea economică şi reducerea productivităţii.

Prin modul în care, spre deosebire de Greenlanders, islandezii în contact cu Norvegia, chiar şi în timpul Mica Epocă de Gheaţă. Din fericire, drumul nu a fost ca gheaţă de netrecut inundate ergami, ca şi în cazul Groenlandei.


În general, un factor foarte important.

Vikingii au avut, de asemenea, probleme cu efectivele de animale şi agricole: dieta sa schimbat de la iniţial de colonişti 80/20 în favoarea tradiţionale "european" meniu, la 20/80 în favoarea "local" (în primul rând - Plumb).

Găsite în arhive de dovezi norvegiene sugerează că niciodată majoritatea Greenlanders vazut nici o pâine de grâu, sau "normale" de carne.

Vikingii au trăit în condiţii dure: o mare parte a anului a fost non-productive în termeni de reproducere şi refinanţarea (ilustraţie de pe site-ul hotgraphicdesigngirl.com / membrana).
Vikingii au trăit în condiţii dure: cea mai mare parte a anului a fost neproductive în termeni de reproducere şi de completare (ilustraţie de pe site-ul hotgraphicdesigngirl.com / membrana).


Cu toate acestea, toţi factorii de mai sus (una-patru) palid în comparaţie cu a aduce atingere "culturale" scandinavi. Cel puţin, în funcţie de Jared Diamond şi specialişti multe altele.

Vikingii, spre exemplu, în loc de dreptul la ferma lucrurile sunt foarte scumpe obiecte importate din tablă de biserică şi a ridicat biserica (pe deplin alte clădiri din piatră de pe insula nu a fost).

Ei nu se puteau adapta la vânătoare pe tot parcursul anului de sigilii şi reni.

Interesant fapt: oase de peşte sunt din datele prezentate în colaps ", doar aproximativ 0,1% din toate scheletic rămâne descoperite în timpul săpăturilor arheologice de pe insula. În Norvegia, situaţia este exact opusul - de până la 50%.

Un pic ciudat pentru pescari ereditare. Pe această bază, unii cercetători au ajuns la concluzia că unele aduce atingere "culturale" sau tabu vikingii au forţat să sufere de foame.

În astfel de detalii, ca de obicei, şi există contradicţii. Aici, în Suedia, de exemplu, a găsit dovezi că oasele de peşte au fost folosite pentru a adăuga la hrana animalelor, eventual, fără rest.

Ca rezultat, de mediu, agricole, culturale şi alte "variabile", au fost atât de complex şi confuz, ca fiecare argument arheologii au găsit un contraargument similare.

De aceea unii cercetători au decis să se îndepărteze de la poziţia "nu au făcut suficient pentru a supravieţui, şi au suferit o bine-meritata soarta."

Nu a fost polul opus al percepţiei: "aşezări abandonat - o alegere deliberată. Vikingii au făcut o mulţime de a adapta, de a asigura cele mai bune a ecologiei, dar apoi a decis că pentru a trăi acolo pur şi simplu neprofitabile.

Ce se întâmplă dacă "Green Land" Erik cel Roşu - nu este frumos farsa, dar o propunere de a face fildeş morsă si blanuri? Ce se întâmplă dacă aşezarea a fost ceva de un lagăr de schimbare?

Astfel, de exemplu, a susţinut un alt popular vikingoved Dagmor Andrei (Andrew Dugmore).

Într-adevăr, care ar rezolva Taimyr şi Yamal fără lor bogate resurse naturale?

Ulterior, cererea pentru fildeş morsă - resursă de export principale ale Groenlandei - a scăzut, iar în Norvegia în timpul ciumei ani 1349-1350 a murit aproximativ jumătate din populaţie. În general, pentru metropola Groenlanda, pur şi simplu a încetat să mai fie o întreprindere profitabilă: sale de aprovizionare a devenit mai costisitoare şi a depăşit câştigurile din comerţ.

Problema nu este de aşteptat a venit de la: ajustate pentru căile cruciaţi în Europa au crescut de produse din fildeş africane şi asiatice. Bizanţ solid trounced, şi începând cu secolul al XV-lea, unul din principalii clienti - Vatican - a fost eliminată de fildeş morsă pentru fabricarea de obiecte de artă sacrală (ilustraţie de pe site-ul usu.edu).
=- Ze 2> Problema nu este de aşteptat a venit de la: ajustate pentru căile de cruciaţi în Europa au crescut de produse din fildeş africane şi asiatice. Bizanţ solid trounced, şi începând cu secolul al XV-unul din principalii clienti - Vatican - a fost eliminată de fildeş morsă pentru fabricarea de obiecte de artă sacrală (ilustraţie din usu.edu site-ul).


Nu, în general, şi schimbările climatice au jucat un rol, desigur. Dar, în general, oamenii nu văd perspective - insula sa transformat în ceva care seamănă cu o zonă de "depresie", în tradiţia rusă.

În legătură cu acest lucru ar putea întâmpla, şi pierderea de prestigiu nobilimii Groenlanda. Revolte şi alimentare, şi alte lucruri neplăcute în ultimii ani au fost foarte posibil. Atât de mult pentru "misterios" dispariţia.

Dar, cel mai probabil, şi nu a fost. Tinerii pur şi simplu "au votat cu picioarele lor". Populaţia modelare a situaţiei de pe insula, efectuate de către biolog şi antropolog Linnerupom danez Niels (Niels Lynnerup), a arătat că populaţia de pe insula, aparent, nu a scăzut atât de mult din cauza uzură, ci mai degrabă din cauza emigrării.

Spre sfârşitul anului a scăzut la un nivel la care a furniza toate informaţiile necesare pentru funcţia de supravieţuire a fost imposibil. Conform calculelor, acest lucru ar putea duce la o emigrare anuale coerente de numai zece colonisti!

Este posibil, oamenii au navigat în grupuri îngrijite puţin şi sa stabilit în toată Scandinavia. Apoi, nimeni nu este percepută ca prabusirea "civilizaţiei". Iar restul - nu se pot rezolva.

Poate a fost o întâlnire cu iceberg, unde climatul de răcire a fost mult mai speriat căpitanii de nave comerciale, şi au
Poate a fost o întâlnire cu iceberg, unde climatul de răcire a fost mult mai speriat căpitanii de nave comerciale, iar acestea "uite" despre Groenlanda (Philippe Stoop / Google Earth).


Si apoi, mulţi oameni de ştiinţă, sub influenţa, se pare, tendinţa de mediu, ca dovadă incontestabilă a "vina" de europeni indică faptul că sunt incapabili sau nu doresc să se adapteze - pentru că oamenii Thule după dispariţia de vikingi "înfloritoare.

Dar oare inuită adaptarea la frig, şi include un nivel sporit al metabolismului bazal, şi corespunzătoare "modificare" referitoare la caracteristici fiziologice. Plus, parte din cunoştinţele trecut din generaţie în generaţie - trebuie să înveţe limba. Care urmează să fie practicată de inuiţi.

Întrebarea, desigur, filozofice, dar vikingii sunt puţin probabil să doriţi să opriţi fiind vikingii, precum si eschimosilor nu ocupa "mai confortabil" acasă după depopularea de Est şi aşezări de Vest.

Straturi de teren corespunde aproximativ la perioadele 1040 - 1250 (i) şi 1290 - 1400 (ii) de ani. Stratul superior (iii) - sol mai moderne. De mai jos: artefacte din lemn de la vikingi (Eva Panagiotakopulu et al. / Antichitate).
Straturi de teren corespunde aproximativ la perioadele 1040 - 1250 (i) şi 1290 - 1400 (ii) de ani. Stratul superior (iii) - un sol mai moderne. La parter: artefacte din lemn de la vikingi (Eva Panagiotakopulu et al. / Antichitate).


Apropo, am uitat să spun că soluţionarea de Vest a încetat să mai existe mult timp înainte de a rupt contactul cu continent. Acest lucru poate da o idee despre cum să te uiţi de fapt, un mister.

Un preot numit Ivard Bardarson în 1362 a fost trimis ca un colector de taxe şi Superintendentul în Groenlanda. La întoarcerea sa, el a scris, ca şi cum întâmplător, că "în mâinile skrelingov, acum, toate de decontare de Vest." Nimic misterios despre aceasta existăaparent, nu a fost găsit - aşa că a fost o referinţă de zi cu zi.

În lupta împotriva "păgâni", a fost aruncat brigadă mobilă, dar nici o urmă de - sau scandinavi, sau de eschimoşi - nu a fost dezvăluită.

Studii recente au arătat că aşezarea a fost abandonat în mai multe etape.

Dar puteţi încă Vinland, colonia americană de vikingi, nu uita. Acolo au avut loc în timp de zece ani şi apoi ambalate metodic pungi lor şi au plecat: "Deşi a terenului poate da o multime de tot, coloniştii sunt întotdeauna sub ameninţarea unui atac de către cei care au trăit aici înainte. Toate gata pentru a naviga pentru pământul lor natal. În Groenlanda, care este.

În ciuda severităţii, Groenlanda poate fi incredibil de frumos. Ar fi acolo (fotografie din science.nasa.gov, ipy.org).
În ciuda severităţii, Groenlanda poate fi incredibil de frumos. Ar fi acolo (fotografie din science.nasa.gov, ipy.org).


Deci, ce sa întâmplat?

O parte din Viking au emigrat, de fapt, unele pot murit de foame sau de boală.

Misterul nu este, probabil, că ceea ce sa întâmplat cu ultima colonişti, şi modul în care pot supravieţui în asemenea condiţii dure de aproape 500 de ani.

Ne-am mutat mai aproape de aflarea adevărului? Aparent, da. În sensul că susţinătorii celor două abordări - vikingii ar putea ", şi" Vikingii nu a putut "- într-o anumită măsură, dreptul.

Care poate consta în încheierea de bază: lumea este prea complicată şi nu totul depinde de persoană. Schimbări în mediul înconjurător, clima, de exemplu, apar atât de încet, încât colapsul "civilizaţiei", unul dintre contemporanii săi şi nu într-adevăr o notificare prealabilă. În plus, nu s-ar simţi chiar ca atare. Materialele furnizate de membrana revista Internet ( www.membrana.ru )

Joi, 11 septembrie 2008
Vizualizări: 2970

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93