Lux Research: către anul 2025 energia solară poate deveni un concurent serios pentru gaze naturale

/ Vizionări: 2442

солнечная энергия

 

Compania de cercetare independentă Lux Research a prezentat noul său studiu despre sectorul energiei solare. Potrivit analiștilor, declinul prețurilor în domeniul energiei solare și interdicțiile impuse astăzi la extragerea gazelor de șist vor permite sectorului de energie regenerabilă până în 2025 să concureze serios cu gaze naturale în ciuda faptului că la acea vreme energia solară va fi complet lipsită de tot felul de subvenții.

Făcând astfel de pronosticuri privind viitorul energiei solare, cercetătorii americani au luat în considerare faptul că în prezent gazul natural ieftin este cea mai bună alternativă la cărbune, însă, în opinia lor, în următorii 10 ani situația se va schimba radical, permițând energiei solare să domine. În SUA activează o altă firma de cercetare, Navigant Research, care a prezis o dezvoltare activă a pieței de energie solară, chiar și în ciuda faptului că sectorul va fi lipsit în curând de sprijin guvernamental.

Potrivit experților americani, costurile la energie electrică echilibrată, furnizată direct de la sisteme de alimentare cu energie electrică, lipsite de subvenții, poate reduce decalajul dintre celulele fotovoltaice și turbinele cu gaze instalate la centralele electrice cu un ciclu combinat pana la 0,02 dolari pe kWh până în 2025.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137