ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Machu Picchu Cusco, Peru (+Foto)



 

 

 

Machu Picchu ( se traduce ca"vârful bătrân", numele adevărat e necunoscut), uneori este denumit ca "orașul pierdut a incașilor". Orașul este situat în vârful crestei, la o altitudine de 2057 de metri deasupra valei râului Urubamba din Peru.

Orașul a fost construit ca o pribejiște sacră de marele domnitor al incașilor, Pachacutec cu un secol înainte de cucerirea imperiului său, adică aproximativ în 1440,  și a funcționat până în 1532, când spaniolii au invadat Imperiul Incaș. Însă conchistadorii spanioli nu au ajuns până la Machu Picchu și orașul nu a fost distrus. Prin urmare, rămâne încă un mister - unde și cum au dispărut toți locuitorii săi în îndepărtatul 1532.
.

Мачу-Пикчу

Мачу-Пикчу

Ruinele orașului Machu Picchu, descoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locații străvechi din lume. În timp ce incașii în mod sigur foloseau vârful muntelui ridicând sute de structuri de piatră începând cu anii 1400, legendele și miturile indicau faptul că Machu Picchu era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri.

Oricare ar fi originile sale, incașii l-au transformat într-un mic (9 km² ) si extraordinar oraș. Cetatea este un unicat arhitectural impresionant, unul dintre cele mai bine conservate monumente pre-columbiene.

Istoricii considera ca  Machu Picchu era o resedinta folosita in timpul vacantelor de clasa conducatoare a imperiului Inca si de servitorii sai. Ramane un mister modul in care incasii au reusit sa urce pe colina pietrele masive de granit folosite la constructia orasului, intrucat ei nu foloseau roata - cea mai plauzibila teorie este ca piterele erau impinse de sute de muncitori de-a lungul unui plan inclinat.

Мачу-Пикчу

Мачу-Пикчу

Citadela era împărţită în 3 secţiuni: una sacră, în care se găseau temple închinate zeului-soare, Inti, o zonă rezidenţială destinată claselor inferioare şi o zonă rezidenţială destinată preoţilor şi nobilimii. Majoritatea lucrătorilor erau olari, pietrari, bijutieri pricepuţi în prelucrarea aurului şi argintului, ţesători şi alţi meşteşugari. Cercetările istoricilor indică faptul că aceşti meşteşugari erau aduşi la Machu Picchu din toate colţurile imperiului, având parte de o viaţă bună în această cetate-staţiune.

Arhitectura cetăţiii este impresionantă, templele, terasele destinate agriculturii, apeductele şi grădinile integrându-se perfect în mediul înconjurător. Interesul faţă de natură se reflectă în clădiri şi în instrumentele astronomice ce reflectă mişcările celeste ale soarelui în timpul solstiţiilor anuale.

 

Sursa: paralela45.ro

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 11 aprilie 2015 15:16
Vizualizări: 3044

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325