ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Magnoliile pot fi cultivate cu succes în regiunile Moscova și Sankt Petersburg
 

Andrei Miliaev din orașul Voronej pe propria experiență a demonstrat că unele specii de magnolie pot fi cultivate cu succes în regiunile Moscova și Sankt Petersburg. Dlui este angajat o lungă perioadă de timp în cultivarea plantelor decorative, vinde semințe și puieți de multe specii și soiuri care sunt unice după caracteristicile lor.

Magnoliile sunt plantele proeminente cu o formă originală a coroanei și frunzelor și, cel mai important, florile sunt mari și bătătoare la ochi. Pentru aspectul lor rafinat cunoscutul cercetător de magnolie, K. Lewis, le-a numit aristocrații lumii vegetale. Din timp în timp presa scrie despre magnolii ca plante promițătoare pentru grădini. Dar aceste informații sunt de multe ori contradictorii și nu oferă o imagine completă. Grădina lui Andrei Miliaev, situată la marginea de sud a orașului Voronej, are 25 de ani. Suprafața constituie 30 de are, este locul unde poți crește o varietate de plante. Printre ele sunt și magnoliile pe care Andrei le cultivă timp de 20 de ani. Dlui crește aproximativ 70 de specii și varietăți, el a acumulat o experiență mare pe care este dispus să împărtășească.

Din cele 80 de specii și mai mult de 800 de soiuri de magnolie, doar patru specii și aproximativ o sută de soiuri sunt potrivite pentru partea de Europa Centrală din Rusia. Prin încercări și erori el a reușit să colecteze un sortiment de încredere.

Magnoliile rezistente la frig sunt soiuri cu frunze mici aduse din Asia de Est (M.Kobus și M.Stellata), precum și soiuri hibride (M. x Loebneri), obținute prin încrucișarea acestora; soiuri cu frunze mari (M. obovata ), magnolia medicinală
(M. officinalis) și hibride: M. x watsonii, M. x siboldii și M. acuminata.

Vă oferim câteva citate din articolul expertului:

Pentru majoritatea oamenilor cuvântul "magnolia" este asociat cu soiul Magnolia grandiflora. În orașul Soci magnolia este unul dintre cei mai notabili arbori veșnic verzi care redau un aspect exotic Rivierei ruse. Însă sensibilitatea tulpinii (Stamm - din l.germ.) la înghețuri limitează răspândirea magnoliilor în locuri protejate din oraș. Rădăcinile magnoliilor suferă foarte mult și din cauza iernilor fără zăpadă. Multe magnolii reacționează dureros la înghețuri târzii, se simt rău în câmpul deschis, unde frunzele deja în mijlocul verii ard la soare. Cel mai bun loc pentru ele este penumbra, cu soarele în dimineața și seara.

Magnoliile pot fi nu numai cumpărate, ci de asemenea multiplicate cu semințe, altoaie sau prin metoda de altoire. Însă nu toate speciile și soiurile sunt potrivite, iar procesul este dificil. Prin urmare, vom altoi cu oricare dintre metodele cunoscute, mai bine primăvara devreme într-o seră. Aveți nevoie de portaltoaie crescute din semințe, așa că nu puteți omite cultivarea semințelor. Semințele de magnolie sunt încheiate într-o cochilie roșie uleioasă (kotestu), care le protejează de uscare. Mai bine semănați în toamna semințele proaspăt recoltate și decorticate
în lăzi, care sunt păstrate până la primăvară în pivniță, la o temperatură de 0-+5.
Semințe de soiuri rezistente (Kobus, Siebold) pot fi semănate toamna în sol deschis și acoperite cu frunze. Magnoliile descendente din semințe, crescute în grădină, au o rezistență înaltă la înghețuri, însă procentajul de germinare a semințelor este mult mai mic decât în lăzi.
Este important și locul unde ați cules semințe. Speciile cultivate din semințe colectate la Kiev,Vladivostok, Voronej și Moscova  sunt mult mai bine adaptate la condițiile noastre, decât soiuri engleze sau de la Soci. În primul an de viață răsadurile se dezvolta lent. Doar în iulie apar frunze adevărate, și cea mai mare parte subterană și terestră a plantei crește în august și septembrie, ajungând la
10-30 cm în înălțime. Magnoliile sunt copiii climei musonice cu veri umede și toamne calde și uscate. Pentru a le ajuta să reziste perioada de hibernare lăzile sunt păstrate într-o încăpere ce nu îngheață (pivniță). Substratul din containere trebuie să fie turbă, ușor, fără var, pe care aproape toate magnoliile nu tolerează. Plantele din containere pe parcursul întregului sezon irigăm în mod regulat și alimentăm cu o soluție minerală completă (Kemira-universal, Fertika).

De multe ori dintr-un fir de 10 cm în sezon crește un copăcel de o înălțime decentă de 1,2 m. Dar o astfel de plantă săturată cu îngrășăminte nici o dată nu va petrece iarna în aer liber, așa că toamna, până la înghețuri magnolia este mutată în pivniță. În primăvara celui de-al treilea an răsadurile sunt gata pentru altoire. Cresc magnoliile foioase ușor. Răsaduri cu un sistem de rădăcină închis sunt plantate la locul permanent, de obicei, la o vârstă de 3-4 ani . Probleme cu prindere nu apar, dar locul de plantare ar trebui să fie însorit la maxim și protejat de vânturile dominante. Magnolia necesită un sol fertil și umed, prin urmare locul de plantare  trebuie să fie bine pregătit. Dimensiunea optimă a gropii – 60x60x60 cm. Introducem îngrășământ organic. În ciuda faptului că magnolia are nevoie în mod regulat de o irigare abundentă, locurile cu umiditatea stagnantă, soluri cu un conținut ridicat de carbonat și saline sunt nepotrivite.
Puieții de soiuri recomandate, de obicei, tolerează satisfăcător iarna în aer liber, fără acoperire. Numai în ierni foarte severe la magnolii sunt deteriorate vârfurile ramurilor anuale și o parte din muguri de flori. În primăvara ramurile deteriorare sunt tunse. Se consideră că magnoliile tolerează dureros tăierea, însă nu pot fi de acord cu această părere. Odată cu introducerea în condiții extreme, chiar și cu leziuni nesemnificative la puieți în primii ani de viață în aer liber se formează o ramificare suplimentară, prin urmarea coroana are nevoie de îngrijire constantă. Coroană puternic ramificată reduce dramatic efectul decorativ. Primăvara devreme efectuăm o tăiere sanitară, eliminând ramurile uscate, curbate, intersectate în interiorul coroanei. Locul tăierii ungem cu var de grădină. A determina dacă magnoliile se simt bine pe terenul dvs. este simplu. Lăstarii puternici și sănătoși, atingând uneori de 1 m și mai mult, lipsa de cloroză la frunze, maturizarea lăstarilor până la mugurul din vârf, formarea mugurilor de flori sunt semne sigure că magnoliile se simt confortabil. De altfel și înflorirea timpurie deja în anul doi sau trei este un avantaj semnificativ al magnoliilor altoite. Abundență florilor crește de la an la an în avalanșă.

Cultivarea magnoliilor are o  mulțime de particularități și subtilități. Uneori, simțul grădinarului este mai important decât cunoștințele teoretice. Și cum se spune drumul trebuie parcurs până la capăt. Trebuie să faceți doar primul pas – să plantați în grădina dvs. acești copaci minunați. Fără îndoială, că hotarele geografice de cultivare a magnoliilor cu ajutorul dvs. pot fi extinse în mod semnificativ .

Магнолии могут успешно культивироваться до уровня Москвы и Петербурга

Магнолии могут успешно культивироваться до уровня Москвы и Петербурга

Магнолии могут успешно культивироваться до уровня Москвы и Петербурга

Магнолии могут успешно культивироваться до уровня Москвы и Петербурга

 

 

Marţi, 04 martie 2014
Vizualizări: 5012

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
541
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
229
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
311
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
172