ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mai multe despre tehnologia cordwood (Foto+Video)




Probabil că această tehnologie a fost inventată din sărăcie, însă ea este simplă şi frumoasă, pentru construcția unei astfel de case aveţi nevoie de un minim de: cunoștințe, aptitudini și oameni. Va fi potrivit orice copac căzut din pădurea din apropiere, nu aveţi nevoie de bușteni lungi de un diametru mare și drepţi, nu este nevoie de o ajustare şi o potrivire exactă.

 

În limba engleză cuvântul "cordwood" înseamnă un teanc de lemne, lemne de foc. Pereții în casa cordwood sunt formaţi din buturugi și bușteni ca din cărămizi și sigilaţi, cu o soluție fabricată dintr-un amestec de toate la îndemână : lut sau pământ cu adaos de nisip sau de paie.

Există mai multe tipuri de zidărie: cu un strat de aer, cu umplerea stratului sau spaţiului gol cu material de izolare sau fără nici-un spațiu. Cu piloni de colț şi fără ei.

Uneori în zidărie se pun sticle colorate. Puteţi face un desen.

În afară de case, această tehnologie poate fi folosită pentru construirea pereților interiori originali și a fațadelor decorative.

Cele mai importante avantaje ale construirii eco-caselor sunt:

- costul redus de construcție a casei
- indicii excelenţi de economisire a energiei – casa este extrem de caldă
- aspectul decorativ neobișnuit.

Alexandru Brodovski, a construit o casă din lemn. Casa cadru, pe o fundaţie din buturugi, principala atracţie: modulele de perete sunt umplute cu lemne și lut. După cum spune Alexandru, buştenii a câte 50 cm şi tencuiala de 5 cm de pe fiecare latură oferă un strat izolator solid.

Lutul și lemnul sunt cei mai buni prieteni. Ei au o captare similară de umiditate și o returnare a acesteia. Lemnul formează structura, iar lutul creează un microclimat: în timpul verii în casă e răcoare, în timpul iernii e cald. Nu există exces de umiditate, deoarece pereții absorb instantaneu umezeala și o returnează încet.

Pentru construcția zidurilor aveţi nevoie de lemne de foc (Alexandru recomandă să le ciopliţi, pentru că lemnele întregi se pot fisura în perete), fân pentru armare, lut și nisip. Alexandru a folosit lemne de stejar, dar ar putea fi folosit și plopul tremurător. Lemnele trebuie să fie bine uscate sub acoperişul de protecţie - în mod ideal, cel puțin un an. Fânul ar trebui să fie tăiat cu un topor sau trecut printr-un tocător de iarbă – el nu trebuie să fie lung. Într-o cadă cu apă se amestecă lut cu nisip și se adaugă fân – totul se frământă până la consistența dorită. Acest amestec se întinde pe lemne și astfel din el şi lemne se zidesc pereţii.

Deasupra zidurilor este important să construiţi un acoperiş de protecţie, pentru a le proteja de umiditate. Apoi, pereţii ar trebui să fie păstraţi 1,5-2 luni. Din afară și interior peretele se tencuieşte, Alexandru recomandă să adăugaţi în tencuială bălegar de cal care oferă o structură perfect netedă şi este un antiseptic excelent. Streaşina acoperişului în casă cu astfel de pereţi trebuie să fie cât mai mare, pentru a proteja la maximum pereții din lut de umezeală. Este important să controlaţi pereţii în mod constant – să reparaţi crăpăturile şi fisurile.

În SUA și Canada, puteți găsi o mulțime de case și hambare, construite după această tehnologie cu 100-200 de ani în urmă, există case de peste 100 de ani în Suedia și Germania, toate sunt într-o stare excelentă. Sursele deschise oferă informaţii că această tehnologie are cel puțin o mie de ani şi casele din lemne de foc au fost construite din cele mai vechi timpuri în Siberia și nordul Greciei.

În America de Nord, această metodă de zidărie se numește cordwood masonry - zidărie din lemne de foc. Această tehnologie este considerată a fi ecologică, ieftină și eficientă energetic. Pentru o casă mică de 75 de metri pătraţi veţi avea nevoie de 60 de metri cubi de lemne de foc. Lemnele sunt potrivite din orice soi de copac, însă experţii recomanda să luați lemnul tare și acesta trebuie să fie uscat bine. Anume din cauza proprietăţii lemnul de a se fisura, se recomandă să folosiţi lemne cioplite şi nu buturugi rotunde, care la uscare formează fisuri de-a lungul fibrelor. Brodovski, sfătuiește să păstraţi pereţii 1,5-2 luni înainte de tencuiala, alţi experţi recomandă să păstraţi pereţii un an și apoi să instalaţi ferestrele şi să tencuiţi.

Lungimea lemnelor se recomandă de 40 - 60 cm, este de două ori mai mare decât pentru pereții din lemn convențional, deoarece conductivitatea termică a lemnului de-a lungul fibrelor este de două ori mai mare, decât a lemnului transversal. Soluția poate fi folosită din lut, ciment şi var. Se recomandă să puneţi soluţia de ciment doar la margine, mijlocul se completează cu material izolator termic, cum ar fi lutul și paie sau rumeguş cu var. De asemenea, după tehnologie puteţi face un zid dublu, umplând spațiul dintre pereții interiori şi exteriori cu material izolator termic.

Sunt ideale pentru utilizare lemnul de molid, dar puteţi folosi şi cel de mesteacăn, plop tremurător şi pin ... Căsuţa îndrăgostiţilor din St Petersburg, este construită din lemn de mesteacăn şi stă mai multe sute de ani ...

 

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

ЕЩЁ О ТЕХНОЛОГИИ ГЛИНОЧУРКА (Фото+Видео)

 

 

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 martie 2013 14:02
Vizualizări: 15078

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
174
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
273
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
407
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
462