ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Marmeladă curativă din măceș

Astăzi toți știu că măceșul este cea mai importantă sursă vegetală de vitamina C. Fructele de măceș conțin de 50 de ori mai mult acid ascorbic decît lămîile. Coacăza neagră cedează în fața măceșului de 10 ori.

- În afară de sporirea rezistenței la infecții, meceșul m ai contribuie la ameliorarea capacităților mintale, întărirea sistemului cardiovascular, profilaxia maladiilor articulațiilor și oaselor.

- Fructele de măceș sînt utile în cazul maladiilor sistemului urinar. Ele constituie materia primă pentru producția preparatelor de eliminare a fierii.

- Măceșul este recomandat tuturor celor care doresc să devină mai rezistenți la răceli. El poate fi un remediu excelent pentru sistemul nervos extenuat. Tinctura de măceș se folosește în cazul anemiei, a sîngelui diluat.

ATENȚIE! Vă propunem o rețetă de marmeladă din măceș.

Veți avea nevoie de:

1 kg de fructe de măceș proaspete și tari, 1-2 kg de zahăr

Fructele curățate de semințe se zdrobesc, se adaugă 1,5-2 kg de zahăr și se amestecă pînă la dizolvarea zahărului.

Se administrează cîte 1 lingură în fiecare zi. Mai ales e folositoare iarna și primăvara, cînd toți suferă de avitaminoză.

După consumul marmeladei, trebuie să clătiți gura, deoarece acidul acționează asupra smalțului dinților. Țineți minte că acesta este un medicament, dar nu un deliciu, așa că nu faceți abuz.

 

Sursa: rus-health.info

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
110
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
80
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
82
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
133