ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

marochin bloc mototolită educe creatorii de zero caseAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Primul "zero" de constructii din China, construit italienii pentru o universitate britanică. Această perspectivă internaţională nu este intamplatoare. tineri ingineri şi arhitecţi vor invata aici sunt doar construirea de "zero" casele, nu numai pentru Regatul Mijlociu, dar şi pentru întreaga lume. Deci, clădirea avant-garde, care a apărut în 200 de kilometri la sud de Shanghai, va oferi studenţilor şi a clădirii academice, de viaţă şi de laborator.

9 20 a inaugurat Centrul de sunet tehnologii energetice ecologice (Centrul pentru Energie Durabilă Tehnologii - CSET). Acest proiect de colaborare este parte din Universitatea din Nottingham în Ningbo (Universitatea din Nottingham, la Ningbo) - care este, campusul universitar britanic de chinezi.

construirea CSET concepute compania italiană Mario Cucinella Arhitectilor (MCA), el umplut cu solutii moderne pentru a permite în cea mai mare utilizare a posibilităţilor de natural pentru termoreglare şi iluminare. Şi, desigur, de construcţie este foarte auto-suficiente de energie electrică.


Decentă perete mărimea sticlei cu care se confruntă sud. Izolatia la înălţime - perete dublu (Mario Cucinella fotografii Arhitectilor).Trebuie remarcat că aceste clădiri cu un bilanţ energetic zero (zero-energie clădire) este cucerit treptat lume. În timp ce ei au foarte puţin, dar unde sa te duci: nu vreau să depind de fiabilitatea de energie electrică sau de creşterea preţurilor petrolului - obzavedites surse proprii de energie.

Cabane, studiouri şi zgârie-nori chiar morile de vânt achiziţionează şi panouri solare. În plus faţă de datele de mediu nu (mai ieftin) plăcut tehnologie care poate salva în mod semnificativ de întreţinere.

Cum este cazul cu un proiect proaspătă de stadion subteran href= , îngropare parte a spaţiului de lucru Centrul serveşte ca un "climat" scopuri. Şi, în general, distribuţia corespunzătoare a fluxurilor de aer şi la lumină, în funcţie de altitudine de soare deasupra orizontului, cu condiţia ca întreaga structură a clădirilor (ilustraţii Mario Cucinella Arhitectilor)." width=478 height=1121>
Cum este cazul cu un proiect proaspătă de subteran
stadion de la Doha , îngropare parte din centrul spaţiului de lucru este climatice "scopuri. Şi, în general, distribuţia corespunzătoare a fluxurilor de aer şi la lumină, în funcţie de altitudine de soare deasupra orizontului este asigurat de întreaga structură a clădirilor (ilustraţii Mario Cucinella Arhitectilor).Fiecare astfel de proiect este interesant în felul său propriu. Mai ales dacă mediului, precum şi novice autonomiei energetice, combinate cu aspectul non-triviale. În cazul în care ceea ce un perete la CSET? La o privire sumară şi nu au înţeles, această grămadă de linii frînte.

Prin crearea unei structuri de bizar, italienii au fost inspirate de felinare din China şi din lemn obloane tradiţionale şi ecrane. Dar această "lanternă" - o privire în viitor, mai degrabă decât în trecut.

suprafaţa totală de 1300 CSET pătrate "pentru a furniza energie din celule fotovoltaice, care se află alături de, precum şi - morile de vânt.

turbine eoliene şi panouri solare CSET furniza energie electrică, iar cladirea este echipat cu baterii capabile de stocare a energiei, care va dura timp de două săptămâni, (foto de la nottingham.edu.cn).
turbine eoliene şi panouri solare furnizează elemente CSETING şi de energie electrică, cladirea este echipat cu baterii, care poate stoca energie care va dura timp de două săptămâni (foto de la nottingham.edu.cn).Cladirea are cinci de la sol şi un etaj subteran. Acestea sunt toate interconectate la nivel arborele care merge la acoperiş (dar ascunse de ploaie).

Acest element este responsabil direct pentru CSET două funcţii - permite reflectă razele soarelui pătrund mai adânc, reducând nevoia pentru iluminat electric, şi mai mult - seturi calea fluxului de aer.

Cross-acoperire a reflecta lumina solară directă şi nu pot include lămpi, cum se spune,
Cross-acoperire a reflecta lumina solară directă şi nu pot include lămpi, cum se spune, "pana de curand" (ilustraţie Mario Cucinella Arhitectilor).În coroborare cu geotermala (scrie MCA), care pot schimba interioare ale clădirilor pe timp de iarnă şi le răcească în vara cu un cost minim "de la priza de perete. Da, si "priza", după cum ştim, CSET - lui.

Potrivit firmei italiene, CSET de racire petrece doar 7-8 ore de kilowaţi pe metru pătrat pe an, aproximativ două ordine de mărime mai mic decât costul de cladiri de birouri convenţionale asupra condiţionării clasice într-o regiune în care cea mai mare parte a anului, a pus blînd, cald .

cladire birouri CSET adaptează şi auditoriul, o sala de expozitie mici, şi mai multe laboratoare: fatade standul de încercare, pentru testarea de laborator termice materiale de constructii, camera climatice şi de laborator vânt simulare tunelul de iluminat solare şi aşa mai departe (foto de Mario Cucinella Arhitectilor).
cladire birouri CSET adaptează şi auditoriul, o sala de expozitie mici, şi mai multe laboratoare: fatade standul de încercare, pentru testarea de laborator termice materiale de constructii, camera climatice şi tunelul de vânt de laborator de simulare de iluminat solare şi aşa mai departe (foto de Mario Cucinella Arhitectilor).Autorii proiectului estimează că verde, în toate simturile CSET corpului de ardere a cărbunelui va reduce de la 448.9 tone, iar emisiile de carbon cu 1,081.8 de tone în următorii 25 de ani. Întreaga China - număr mic. Dar acesta este numai un exemplu, steaua călăuzitoare.

Problema poluării aerului în China, în special în oraşele mari şi în jurul ei - nu este un secret. Industria emergente - singurul de sursele sale. Ia aceleaşi vehicule.

Recent, numărul de vehicule terestre cu motor (automobile şi tractoare) în Ceresc depăşit 168 milioane, raportul Treehugger. Este mult sau putin? În SUA, de exemplu, acest număr depăşeşte un sfert de miliarde de euro. Dar rata de creştere a Chinei parc - de mai sus: mai mult de 5% pe an, în timp ce în statele acelaşi, creştere anuală de mai puţin de 2%.

Numai un observator extern, se pare că în faţa lui se confruntă aleatoriu şi haos autentic. De fapt, toate bine planificate şi programate de calculator (cu fotografii şi ilustraţii de site-uri mcarchitectsgate.it, mcarchitects.it şi nottingham.ac.uk).
Numai un observator extern, se pare că în faţa lui se confruntă aleatoriu şi haos autentic. De fapt, toate gândite şi datate de către calculator (fotografii şi ilustraţii de la site-uri mcarchitectsgate.it, mcarchitects.it şi nottingham.ac.uk).În astfel de circumstanţe, "durabile" tehnologie nu se dovedesc inutile. Şi în China s-ar putea şi principalele curs de dezvoltare un promiţător "verde" tendinţă în domeniul arhitecturii. Nu fără asistenţă din partea experţilor străini.

De exemplu, mai multe leNu în urmă, a fost deschis "chino-italian de eficienţă energetică în clădiri de mediu" (chino-italian ecologice eficiente energetic de constructii - SIEBB), toate din aceeaşi MCA, construit pentru Universitatea Tsinghua (Universitatea Tsinghua) de la Beijing.

Interesant, SIEBB oferă adăpost chino-italian de cercetare şi centre educaţionale pentru protecţia mediului şi tehnologii de economisire a energiei. Doar un fel de tendinţă. Cu toate acestea, provincia Zhejiang de biologi şi studenţii la medicină, care sa stabilit în celula vie.

Reţete SIEBB similare CSET: panouri solare nu este numai energie electrică în rezervă pentru o noapte, dar prevăd, de asemenea dătătoare de viaţă umbra in caldura, plus optimizarea ventilaţie naturală (fotografii Mario Cucinella Arhitectilor).
Reţete SIEBB similare CSET: panouri solare nu este numai de energie electrică pentru a menţine pe o parte pentru noapte, dar prevăd, de asemenea dătătoare de viaţă umbra in caldura, plus optimizarea ventilaţie naturală (fotografii Mario Cucinella Arhitectilor).Imobilul este proiectat în aşa fel încât să reducă la minimum a costurilor de încălzire şi răcire. El are panouri solare lui, dar cea mai mare a instalaţiei de energie primeşte de la generatoare proprii propulsate de motoare cu gaz.

Cu toate acestea, soldul complet este zero ca maestrii creatiile sale italiene nu scrie.

Există câteva clădiri dat seama de acest gen. Dar cea mai mare "zero" de construcţie în China ar trebui să devină un 300-picior "Turnul Pearl River în Guangzhou, proiectat de compania Skidmore SUA, Owings & Merrill. La acest proiect ni se spune în detaliu, dar acum este un zgârie-nori este pe cale să se încheie (data planificată de livrare - 2009).

Centrul de
Centrul de "verde" tehnologie este construit cu utilizarea maximă a materialelor locale. Şi totuşi, aceasta casa se poate lăuda a unui sistem de colectarea apelor pluviale şi reutilizarea tehnologia apei (o ilustraţie din mcarchitects.it site-ul, fotografie din treehugger.com site-ul).


Şi până în 2010, lângă Shanghai, să crească un "zero" oras - Duntan (Dongtan).

Proiectarea instalaţiei ar trebui să fie pur şi simplu ambalate cu tehnologie modernă. Deci, bine specialişti care avea nevoie. Şi, probabil, unele dintre ele ies din pereţi de CSET. La urma urmei, acestui centru poate fi considerat un manual de sticla, beton si metal. Şi o referinţă bună, în acelaşi timp. Reprezentanţii de la Universitatea din Nottingham numit centru "un far în lumea de tehnologie verde."

Să dimensiunea acestei "zero" marochin bloc este mic, dar, aşa cum proverb chinezesc, "o călătorie de o mie de mile incepe cu un pas."

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Duminică, 23 noiembrie 2008
Vizualizări: 2367

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
803
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
217
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
335
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
281