Masajul cu miere – efect anticelulitic
Metoda masajului cu miere a ajuns pina la noi din Tibet. Se bazeaza pe interactiunea pielii cu substantele active biologic care se gasesc in miere, incluzind insa aici si mecanismele standard de actiune a altor tipuri de masaj. Aceasta metoda este un fel de reflexoterapie, o imbinare uimitoare intre mierea de albine si masaj.
O îmbunătăţire rapida a circulatiei sangvine in straturile profunde ale pielii si muschi contribuie la imbunatatirea nutritiei organelor interne si tesuturilor. Mierea continind substante active din punct de vedere biologic absoarbe toxinele si contribuie la o mai rapida eliminare a lor din organism. Un asemenea masaj se efectueaza pentru cresterea circulatiei limfei si pentru curatarea pielii. Pielea după efectuarea masajului devine mai elastica, neteda, imbunatatindu-se in acelasi timp starea întregului organism.
Trebuie efectuate 15 sedinte de masaj cu miere, o zi da, una nu (acest lucru este foarte important).
Pentru masaj aveti nevoie de miere de flori sau de tei naturala, fara adaosuri si nezaharisita. Ca supliment, in miere puteti adauga uleiuri aromatice: de lamiie, portocala, mandarina, grepfrut, ienupar, eucalipt, levantica.
Se pune o lingurita de miere la cinci picaturi de ulei sau amestec de mai multe uleiuri. Daca faceti un masaj al coapselor si feselor sint suficiente doua lingurite de miere si cinci picaturi de ulei.
Iata citeva exemple de amestecuri recomandate pentru masajul cu miere:
doua lingurite de miere, cinci picaturi de ulei de lamiie, doua picaturi de ulei de eucalipt, doua picaturi de ulei de levantica;
doua lingurite de miere, trei picaturi de ulei de lamiie, doua picaturi de portocala, doua picaturi de levantica, trei picaturi de ienupar;
doua lingurite de miere, cinci picaturi de ulei de lamiie, cinci picaturi de ulei de portocala;
doua lingurite de miere, trei picaturi de ulei de lamiie, doua picaturi de ulei de levantica, cinci picaturi de ulei de menta.
Mierea se amesteca cu uleiurile inainte de masaj. Daca se folosesc mai multe uleiuri, atunci se amesteca mai intii acestea, apoi se adauga mierea.
Sursa: infoslabire.ro