Maşina electrică Colibri – o „păsărică” urbană pentru un pasager (+Video)

/ Vizionări: 3900

Электромобиль Colibri – одноместная городская «птичка» (+Видео)

 

 

Milburn – maşina electrică cu o baterie înlocuibilă din 1920
Milburn – maşina electrică cu o baterie înlocuibilă din 1920

Înghesuiala prezentă pe străzile orașului, stimulează apariția vehiculelor de mici dimensiuni, un fel de "scaune pe roți", cu care poţi ajunge de la un capăt al orașului la altul mai ușor decât într-o limuzina de lux, dar foarte greoaie. În afară de dimensiunile extrem de reduse, astfel de mașini mai sunt practice și pragmatice. Ele consumă puțină energie, însă punctual transportă proprietarii la locul potrivit și, ceea ce este foarte important, la timpul potrivit. Una din noutățile electrice de această categorie este maşinuţa urbană Colibri prezentată de compania germană Innovative Mobility Automobile (IMA) la Salonul Auto de la Geneva.

 

Colibri este poziționat ca un vehicul individual suplimentar, foarte sprinten. Poate că mașina electrică va fi de asemenea utilizată în rețelele de schimb. Asemănarea cu un taburet se intensifică, având în vedere că în interiorul acestei "păsărele" este doar un singur loc pentru șofer. Cu toate acestea, dacă vom folosi terminologia din domeniul mobilierului, cel mai probabil nu este un taburet, ci un fotoliu, în care şoferul se simte confortabil. Există, totuși, un lucru, care nu va permite oricui să se bucure pe deplin de confort. Producătorul avertizează că persoanele ale căror statura depășește 195 cm, mai bine să utilizeze alt mijloc de transport.

În ciuda faptului că în interior există doar un singur loc, maşina dispune de trei uși. Cea din spate - pentru accesul la locul microscopic pentru bagaje. La scaunul șoferului puteți ajunge din orice parte, prin ușa de tip "aripa unui pescăruş". Această construcţie oferă nu doar o parcare mai compactă, dar de asemenea protejează omul în vremea rea la îmbarcare și debarcare.

 

Электромобиль Colibri – одноместная городская «птичка» (+Видео)

 

10 cele mai frecvente intrebări despre maşinile electrice
10 cele mai frecvente intrebări despre maşinile electrice

Două motoare electrice de o putere de 24 kW sunt capabile să accelereze Colibri la 100 km / h în 9,9 secunde. Viteza de top constituie 120 de kilometri pe oră. Greutatea totală a maşinii electrice este de 440 kg, ea are nevoie de puţină energie pentru funcţionare.

Energia este stocată în bateria litiu-fier-fosfat de 6,5 kW / h. Rezerva de energie este suficienta pentru 110 kilometri. Pentru a încărca complet bateria de la o priză convenţională sunt necesare două ore. La o coloană de încărcare rapidă bateria se "umple" la 80% din capacitate în 20 de minute. În ciuda faptului că mașina electrică este un mijloc de transport cu zero emisii, emisiile de dioxid de carbon sunt echivalente cu 29 de grame la un kilometru de drum, dacă încărcați bateria în Germania.

În general, caracteristicile maşinii electrice sunt potrivite pentru utilizarea zilnică în cadrul oraşului. Cu Colibri se poate accelera în faţa semaforului, ajunge la locul de muncă cu o servietă şi o umbrelă, iar seara de a aduce câteva sticle de bere procurate în supermarket. Pentru un aşa bagaj, spațiul este de ajuns.

Se așteaptă că pe drumurile europene Colibri va apărea în 2014.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137